La Tribune: Το «τελεσίγραφο» ήταν μια μπλόφα

La Tribune: Το «τελεσίγραφο» ήταν μια μπλόφα Facebook Twitter
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC
1

Προκλητικό και μπλόφα χαρακτηρίζει η εφημερίδα La Tribune το τελεσίγραφο των δανειστών προς την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι παρότι ο Αλέξης Τσίπρας το απέρριψε οι συζητήσεις συνεχίζονται.

«Επομένως το τελεσίγραφο είναι ήδη παρωχημένο. Όμως, ο γόρδιος δεσμός των διαπραγματεύσεων παραμένει και είναι οι συντάξεις» σημειώνει ο αρχισυντάκτης των οικονομικών σελίδων Ρομαρίκ Γκοντέν ο οποίος αναφέρει ότι «η λύση για τα δεινά της Ελλάδας» είναι αλλού και όχι στην ιδεολογική πόλωση.  

«Βρίσκεται στην ανάκαμψη της οικονομίας, στην επανοικοδόμηση, στην αναδιάρθρωση του χρέους δημόσιου και ιδιωτικού και στην ενεργό καταπολέμηση της ανεργίας. Τότε μόνο η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος θα είναι δυνατή», αναφέρει.

Επισημαίνει επίσης ότι «το σχέδιο αυτό…ήταν μια πραγματική πρόκληση. «Μια θεραπεία λιτότητας που θα εξασθένιζε ακόμα περισσότερο τους πιο αδύναμους» αλλά και «μια προσπάθεια να διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την αριστερή πτέρυγα του».

Ο αρθρογράφος τονίζει ακόμη ότι αυτός είναι ο λόγος που ο Τσίπρας απέρριψε την πρόταση ενώ την ίδια ώρα η κατάσταση μοιάζει να έχει ξεφύγει από τα όρια της λογικής. «Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι μόνο η ελληνική πρόταση αποτελεί ρεαλιστική βάση για τις διαπραγματεύσεις» υπογραμμίζει ο κ. Γκοντέν.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια