Πανεπιστημιακό τμήμα για social media στην Αμερική

Πανεπιστημιακό τμήμα για social media στην Αμερική Facebook Twitter
1

Ο κόσμος του Facebook, του Twitter, του Instagram είναι τόσο χαοτικός που ήταν θέμα χρόνου να σχεδιαστεί πανεπιστημιακή εκπαίδευση βασισμένη σε αυτούς. Το Κολλέγιο Newberry στη Νότια Καρολίνα εισήγαγε έναν ολόκληρο προπτυχιακό κύκλο σπουδών για τα social media.

Το τμήμα Social Media είναι ένα νέο διεπιστημονικό πρόγραμμα της σχολής Τεχνών και Επικοινωνιών που περιλαμβάνει μαθήματα όπως η Γραφιστική, οι Επικοινωνίες, η Διοίκηση Επιχειρήσεων, η Ψυχολογία και η Στατιστική. Πρωταρχικά οι φοιτητές του τμήματος θα εξειδικεύονται σε τεχνικές διαφήμισης και προώθησης, σχεδιασμένες ειδικά για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακούγεται εξωφρενικό; Το αντίθετο, αφού πλέον η αγορά εργασίας προσφέρει πολλές δουλειές που απαιτούν εξειδικευμένη γνώση των social media, των οποίων ο σωστός χειρισμός είναι σήμερα το κλειδί για την εκμετάλλευση του Ίντερνετ.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
κατά τα άλλα στην Ελλάδα το Υπουργείο Παιδείας ανακαλύπτει ξανά τον τροχό και καταργεί τμήματα με το σκεπτικό ότι παρέχουν υπερεξειδικευμένα αντικείμενα σπουδών. Θα μου πείτε: υπάρχουν τμήματα με ελάχιστους φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ και μάλιστα σε κάτι απομακρυσμένες ραχούλες. Ωραία, ας τα φέρον κοντύτερα σε μεγάλες πόλεις, ας συμμαζευτούν αλλά να μην καταργηθούν σαν οντότητες. Η ανάπτυξη της οικονομίας πάντα θα εξαρτάται και από την επάρκεια του εγχώριου εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.