Αμετάβλητος ο ELA από την ΕΚΤ

Αμετάβλητος ο ELA από την ΕΚΤ Facebook Twitter
7

Αμετάβλητο στα 89 δισεκ. αποφάσισε να διατηρήσει τον ELA και τη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες  η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.

Κρατά επίσης αμετάβλητο το καθεστώς των ελληνικών ενεχύρων και δεν προχωρά σε κούρεμα ενώ σημειώνει ότι παραμένει έτοιμη να επανεξετάσει την κατάσταση όποτε κριθεί αναγκαίο.

Η σημερινή απόφαση ωστόσο δεν αμβλύνει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες ακόμη και μετά την επιβολή capital controls.

Νωρίτερα σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση συμφωνίας τη Δευτέρα οι τράπεζες θα ανοίξουν αμέσως. Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι στην Κύπρο αυτό δεν έγινε αμέσως αλλά πήρε αρκετό καιρό ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι το ίδιο αφού η Κύπρος είχε τραπεζικό πρόβλημα.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι όσο παραμένουν κλειστές οι τράπεζες οι πολίτες θα μπορούν να βγάζουν τα 60 ευρώ την ημέρα και δεν θα μειωθεί το ποσό.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

βενζινη

Οικονομία / Πειραγμένες αντλίες: «Οι χαμηλές τιμές ελέγχονται όταν διατηρούνται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα»

Δηλώσεις έκανε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος - Τι είπε για την εμπλοκή της μαφίας στον κλάδο - «Οι έλεγχοι είναι ασφυκτικοί»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Αν ανοίξουν οι τράπεζες όλοι οι άνθρωποι που έχουν οποιαδήποτε κατάθεση θα πάνε στην τράπεζα και θα τη ζητήσουν. Αν πάω εγώ στη τράπεζα την Τρίτη και ζητήσω 5, 10, 20 χιλιάδες ευρώ θα μου τα δώσει η τράπεζα; Φτάνει πια η κοροϊδία.
" η Ελλάδα δεν είναι το ίδιο αφού η Κύπρος είχε τραπεζικό πρόβλημα"Η Ελλάδα έχει ΚΑΙ τραπεζικό πρόβλημα κύριε Γιάννη. Αν δεν ανέβαινε ο ELA κάθε εβδομάδα (για να δανείζεται εσωτερικά η κυβέρνηση) το κλείσιμο θα είχε γίνει από τον Μάρτιο.
Τηλεγραφικα κ. Βαρουφακη εγω ο ασχετος πολιτης (αν κ οκονομολογος) σου λεω τα εξης:1.Εσυ διαπραγματευση δεν θα ξανακανεις, και2.Καμια συμφωνια για την Ελλαδα κ απο κανενα πολιτικο δεν θα υπάρξει αν δεν γινει κουρεμα καταθεσεων!Δωσατε στον Σοιμπλε οτι προσπαθουσε να παρει απο 2010!!!
Εντάξει αφού το είπε ο Γιάνης έτσι θα γίνει. Σε όλα μέχρι τώρα έχει πέσει μέσα. Η συμφωνία την Δευτέρα θα κλείσει όπως έκλεινε 5 μήνες τώρα; Και πάλι η κυβέρνηση μιλάει και υπόσχεται πράγματα για τα οποία δεν αποφασίζει μόνη της. Αλλά βρίςκουν και τα κάνουν, αφού κάποιοι έχουν πέσει με τα μούτρα στο σανό που τους ταΐζουν και δεν βλέπουν τι έρχεται.