Στη Βουλή οι δύο μηνύσεις κατά Βαρουφάκη

Στη Βουλή οι δύο μηνύσεις κατά Βαρουφάκη Facebook Twitter
2

Στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου διαβίβασε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη τη δικογραφία με τις μηνυτήριες αναφορές του επικεφαλής του κόμματος Τελεία Απόστολου Γκλέτσου και του δικηγόρου Παναγιώτη Γιαννόπουλου, κατά του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Αναλυτικά:

Προς

Την Κα Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
δια
του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και
Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σας διαβιβάζουμε, από υπηρεσιακή υποχρέωση, τις α) με αριθμό πρωτ. 3328/21-7-2015 μηνυτήρια αναφορά του κ. Απόστολου Γκλέτσου του Ευσταθίου, Δημάρχου Στυλίδας και Προέδρου του Πολιτικού Κόμματος με την επωνυμία «Τελεία», κατοίκου Στυλίδας, μετά των συνημμένων σ' αυτήν είκοσι έξι (26) εγγράφων,

β) με αριθμό πρωτ. 3348/22-7-2015 μηνυτήρια αναφορά του κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου, Δικηγόρου Αθηνών, κατοίκου Αθηνών, μετά των συνημμένων σ' αυτήν έξι (6) εγγράφων, κατά του κ. Ιωάννη (Γιάνη) Βαρουφάκη του Γεωργίου, πρώην Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή, κατοίκου Αθηνών, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος και 1, 4 του Ν. 3126/2003 «Ποινική Ευθύνη Υπουργών», λόγω αρμοδιότητάς σας.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ευτέρπη Κουτζαμάνη»

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ισως να φαινεται ασημαντο,αλλα πιστευω οτι δεν ειναι.Ολη,σχεδον, η ειδησεογραφια ,περιλαμβανομενης και της παρουσης,"τιτλοφορειται" ως "υποβολη ΜΗΝΥΣΕΩΝ κατα Βαρουφακη" απο τον κ.Γκλετσο και εναν δικηγορο.Ουδεν παραπλανητικοτερον.Διοτι οπως ειναι προφανες και στο κειμενο ΔΕΝ υποβληθηκε καμμια ΜΗΝΥΣΗ. Υποβληθηκαν "Μηνυτηριες Αναφορες"στην εισαγγελια.Ποια η διαφορα ; Μια,αλλα τεραστια.Υποβαλλοντας ΜΗΝΥΣΗ αναλαμβανεις την ευθυνη της τεκμηριωσης των κατηγοριων τις οποιες αναφερεις σε αυτην.Και,ταυτοχρονα,"εκθετεις εαυτον"στον κινδυνο της αντιδρασης απο μεους του μηνυομενου.Ο οποιος μπορει να υποβαλλει εναντιον σου ανταγωγη για "ψευδη καταμηνυση" και να σε μεταβαλλει απο κατηγορο σε κατηγορουμενο,με αγνωστες,αλλα ισως και σοβαρες,επιπτωσεις.Με την "μηνυτηρια αναφορα",ομως,δεν υπαρχει κανεις τετοιος κινδυνος.Διοτι ο πολιτης ενημερωνει μεσω αυτης την εισαγγελια για καποιο γεγονος το οποιο εχει υποπεσει στην αντιληψη του,και το οποιο ΙΣΩΣ και να ειναι "ποινικως κολασιμο".ΙΣΩΣ.Εναποκειται ,συνεπως,στον εισαγγελεα να την αξιολογησει,να κρινει τι ισχυει,και ειτε να ασκησει διωξη ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ ,ειτε να προχωρησει σε "περαιτερω ερευνα",ειτε να βαλει τον φακελλο στο αρχειο.Εαν ασκησει,τελικα, διωξη εναγουσα ειναι η ΠΟΛΙΤΕΙΑ οχι καποιο φυσικο προσωπο.Και κατα του υποβαλοντος την "μηνυτηρια αναφορα"δεν υπαρχει καμμια δυνατοτητα recourse.Ο οποιος "υποβαλλων την μηνυτηρια αναφορα"εχει,εν τω μεταξυ,κερδισει αφθονη,σχεδον ακινδυνη,και εντελως ανεξοδη,δημοσιοτητα και προβολη στα ΜΜΕ.Εαν ριξετε μια ματια στην ειδησεογραφια των τελευταιων ετων θα διαπιστωσετε οτι υπαρχουν πολλοι "επαγγελματιες"των "μηνυτηριων αναφορων".Οπως,π.χ.,ο κ.Αλεξης Κουγιας.Οι οποιοι και γνωριζουν πολυ καλα τους νομους,και μονον ανοητοι δεν ειναι.