Μικροαστή* Fashionista

Facebook Twitter
40

 

Υπάρχει ένα είδος μικροαστών γυναικών που είναι οι πιο κουραστικές (και θλιμμένες) ανθρώπινες φιγούρες που κυκλοφορούν εκεί έξω. Με οικονομικές απώλειες αλλά ακόμα με μετρητά, ίσως παντρεμένες με σύζυγο που «το φυσάει», περιφέρονται αυτές τις μέρες στα «εκπτωτικά χωριά» με την καφέ τσάντα, με τα γνωστά σχέδια που όποτε τα βλέπω μπροστά μου σκέφτομαι: «Μια μέρα ένας τύπος ξύπνησε. Και είπε: «Θα κάνω ένα τέτοιο εδώ και ένα τέτοιο εκεί. Θα τους δώσω και ένα λουκετάκι. Θα τις τρελάνω». Και τις τρέλανε τις μικροαστές. Μετά ο Θεός να έχει καλά τους αντιγραφείς και τους μαύρους πωλητές. Οι μικροαστές αναγκάζονται να προσπαθούν να πείσουν για την γνησιότητα της καφέ τσάντας. «Δεν είναι από μαύρους. Δείτε»! Και εξηγούν οι καημένες την αυθεντικότητα(του κάλου τους) Τελευταία κυκλοφορούν και κάτι ΒΠ κοριτσάκια με αυτές. Καημένα. Τα βλέπεις με φόρμες και αυτή την τσάντα λες και το Θησείο είναι το Μανχάταν και αυτά πάνε να συναντήσουν την φίλη τους την Πάρις. Και είναι και αυτά προβληματισμένα, γιατί στην ΕΠΕ («Εκμετάλλευση Πατρικού Εισοδήματος» για τους μη μυημένους) που δουλεύουν χτύπησε και εκεί η κρίση.

Πριν λίγες μέρες η κάτοχος μια τέτοιας τσάντας, που την περιφέρει στην δουλειά με τέτοια προσοχή σαν αμφορέα ανυπολόγιστης αξίας είπε στην διπλανή μου σιγά-σιγά για να μην την ακούσουν οι άλλοι: «Πλήρωσα και την τελευταία δόση»!

Σήμερα οι δυο τους συζητούσαν για τις γνωστές μπότες. Το άλλο σύμβολο του μικροαστισμού. Δάγκωνα το κάτω χείλος με τέτοια λύσσα, αν μάτωνε θα έβγαινε πηχτό δηλητήριο. Μου ερχόταν να τους πω τα πάντα με λεπτομέρειες για τον τρόπο που κατασκευάζονται. Για τα γδαρμένα ζωάκια στο βίντεο. Τελικά κατάπια το δηλητήριο. Η ισορροπία στις ομάδες είναι απαραίτητη. Και μετά είπαμε για τις περικοπές που έρχονται το 2013.

Επαναλαμβάνω την λέξη «μικροαστός» σαν πληγή. Και είναι. Αυτός ο τύπος ανθρώπου (Συνήθως γυναίκες, οι άντρες είμαστε για μεγαλύτερες μπούρδες. Σκέψου την χρυσή εποχή των πλαστικών καρτών όλους τους φτωχοδιάβολους, που κάπνισαν δίπλα σου πούρο και αγόρασαν και αυτές τις συσκευές για να είναι το πούρο υγρό, στεγνό δεν ξέρω τι σκατά ρε συ Πέτρο τους έμαθες που να την χωρέσουν τόση γνώση; Τέλος παραληρήματος) που νομίζει ότι μια ετικέτα θα τον κάνει ανώτερο από τον διπλανό του δεν έχει εκλείψει. Αχ καημένες δεν σας κάνει ανώτερες. Σας κάνει ίδιες. Σαν να ανήκετε όλες στην «φυλή της καφέ τσάντας».

Και περιφέρεστε με την καφέ τσάντα. Και συζητάτε για την κρίση γιατί δεν τα έχετε όλα λυμένα. Και ψωμολυσσάς για να πληρώσεις την τελευταία δόση. Και όταν «η μια καφέ τσαντά» της μικροαστής συναντάει την μικροαστή με την «άλλη καφέ τσάντα» πρέπει να πουν ότι είναι επένδυση. Για να δικαιολογήσει η μια την μεγαλομανία της άλλης. Την επόμενη φορά θα φωνάξω αυτό το εκπληκτικό που απάντησε η Λένα σε αναγνώστρια: «Επένδυση είναι μόνο οι λίρες». Αρκετά έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό...

* Επαναλαμβάνεται η λέξη «μικροαστή» στο κείμενο μήπως και το εμπεδώσουν. Οι συγκεκριμένες έχουν και φαντασιώσεις ότι οι άλλοι τις περνούν για πάμπλουτες κληρονόμους όταν κυκλοφορούν με μια τέτοια τσάντα.

40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

20 σχόλια
το πιο αστείο με αυτές τισ τσάντες είναι ότι έχουν ξεφτιλιστεί τελείως, αφού μαιμού ή original τις φοραέι από την Αλβανίδα μέχρι την Ξιπασμένη κυρά της ... ποτέ δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω όταν τη βλέπω φορεμένη από όλες!!!όλη η χωριοαρχοντίλα στο ζενίθ!αλλά να πάθει τόσο απαίσιο σχέδιο και χρώμα! (βγαίνει μόνο σε αποχρώσεις ευκοίλιας)
Γενικότερα εδώ λίγο ως πολύ έχετε όλοι δίκιο, αλλά θα ήθελα να ξέρω πόσοι δεν έχουν ασχοληθεί ή θαυμάσει κάποιον από τον Gates μέχρι αυτούς που περιγράφει το άρθρο του Stern... Οι μάρκες χρησιμοποιούνται από όλους όσους δεν έχουν εκατομμύρια, για να νιώσουν τον ίδιο θαυμασμό στα μάτια τον άλλων ( ή και την απέχθεια αναλόγως) για να νιώσουν πως ξεχωρίζουν, οτι είναι πιο κοντά στην elite και στον "παράδεισο"με την ελπίδα οτι θα εξασφαλίσουν κάποτε και ένα εισιτήριο για εκεί... Κατακρίνουμε αλλά πλειοψηφικά οι αρσενικοί λιποθυμούν στη θέα μιας Ferrari και οι θηλυκές στη θέα μιας Lous Vuitton.
Δηλαδή πόσα στερεότυπα, πόσος μισογυνισμός και πόση κατινιά μπορεί να χωρέσει σε ένα κείμενο?Σημ:Ευτυχώς που ο κόσμος γέμισε μόνο μικροαστες που τρώνε κρακερς για να παρουν την LV, αλλά όχι μικροαστούς που φοράνε τρύπιο σώβρακο και οδηγάνε ΒMW!Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο να κρίνεις εσύ τις προτεραιότητες του καθενός!Αν η άλλη θέλει να έχει την ακριβή τσάντα και να πεινάει πρόβλημα της,από εσένα δηλαδή θα έρθει να φάει? Οκ το καταλαβαίνω, καλό είναι να απλώνουμε το χέρι μας ως εκεί που φτάνουμε αλλά απο κει και πέρα ο καθένας πορεύεται όπως κρίνει!Επίσης λίγη στοιχειώδη έρευνα δεν βλάπτει...
Eμένα πάλι οι άνθρωποι σερνικοί η θηλυκοί που μοστράρουν επιδεικτικά φιρμάτα ρούχα με απωθούν και τους αποφεύγω.Από κει και πέρα ο καθένας ανάλογα με ότι κουβαλαει στο κεφάλι του ζει και πράττει.Δεν κριτικάρω,απλά επιλέγω εκείνους που είναι συμβατοί με μένα,οι άλλοι περπατούν και αυτοί το δικό τους δρόμο,και γω το δικό μου.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένες τσάντες έγιναν τόσο δημοφιλείς στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με άλλες εξίσου ακριβές άλλα πολύ πιο καλοφτιαγμένες και όμορφες τσάντες, οι LV προσφέρουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα: χάρη στο λογότυπο τους είναι άμεσα αναγνωρίσιμες ακόμα και από ανθρώπους που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τη μόδα με αποτέλεσμα όσοι τις βλέπουν να ξέρουν ακριβώς πόσα ξόδεψες για να τις αποκτήσεις. Με άλλα λόγια : ο καλύτερος τρόπος να διαλαλήσεις ότι είσαι αρκετά πλούσιος ώστε να μπορείς να διαθέσεις 2 χιλιαρικα για μια τσάντα.Αντίστοιχη περίπτωση (αν και λιγότερο ακριβή)είναι η αγγλική εταιρεία με το χαρακτηριστικό καρό που είναι επίσης ιδιαίτερα δημοφιλής στην ελλάδα τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες. Δεν είναι τυχαίο ότι αν θέλετε πάτε στο outlet της εταιρείας στο Hackney του Λονδίνου και έχετε χαθεί ο καλύτερος τρόπος για να την εντοπίσετε είναι να βρείτε κάποιους που να μιλούν ελληνικά και να τους ακολουθήσετε! Επιτυχία εγγυημένη!
Όλοι μας κρινόμαστε για ό,τι κάνουμε και ό,τι λέμε (ή γράφουμε). Ο Λ Ο Ι ! Κι αν εγώ έχω "θέμα", π.χ., με τις τσάντες LV, μπορεί να μην έχω "θέμα" με το να "καίγεται" στην ντρόγα ο άλλος, όπως και ο άλλος που ΔΕΝ έχει "θέμα" με τις LV μπορεί να έχει "θέμα", π.χ., που ο συνάδελφος ζεσταίνει το ψάρι του στο φούρνο μικροκυμάτων του κουζινακίου της δουλειάς και μυρίζει. Οπότε;; Δεν κατάλαβα... Ο ένας είναι ο κακός και ο άλλος είναι ο καλός;;Εγώ δεν κρίνω την αγορά π.χ. μιας τέτοιας τσάντας ως ταμειακή εκροή. Δεν είμαι στο πορτοφόλι του άλλου και δε με νοιάζει κιόλας να μπω. Αυτό που κρίνω και μου κακοφαίνεται είναι η επίδειξη. Και συμφωνώ με το φίλο ακροατή παραπάνω που λέει ότι άλλος κάνει επίδειξη με την τσάντα, άλλος με το τατουάζ, άλλος με τον πρωτεϊνιασμένο δικέφαλο και άλλος με το ρολόι (τοίχου). Γιατί, όμως, αυτό πρέπει να συμβαίνει και γιατί κάποιος ΟΦΕΙΛΕΙ να μην ενοχλείται;; Δεν είναι άσχημο το ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν κι αναπνέουν για να επιδεικνύουν το ένα και το άλλο και να προσπαθούν να προκαλέσουν τη ζήλια ή τη λύπη στους άλλους;;Δηλαδή, ρε παιδιά, για καθίστε κιόλας λίγο. Αν εγώ έχω 5 κολλητούς κι είμαστε μια παρέα..., κι οι 3, παρόλο που έχουν καλύτερες σπουδές από μένα και είναι και αξιόλογα άτομα κτλ. κτλ. . . ., είναι άνεργοι... και δεν προέρχονται από 'κονομημένα σπίτια... και καλά καλά τον καφέ τους δεν έχουν να πληρώσουν..., έχω εγώ κανένα λόγο, κάθε φορά που συναντιέμαι με αυτά τα άτομα, να κρατάω κι από μία τσάντα του 2χίλιαρου;; Τι επιδιώκω με αυτό και τι καταφέρνω;; Δοξάζω κάποιου είδους θεό που εμένα μου τα 'φερε βολικά και από 'κει και πέρα όλοι οι άλλοι να πάνε να ψοφήσουν;;Αναλόγως και σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον..., όταν ξέρεις ότι στο διπλανό γραφείο βρίσκεται άνθρωπος με τα διπλάσια χρόνια από σένα, με διδακτορικό, με 3 παιδιά, που τα λεφτά που παίρνει είναι "ψίχουλα" σε σχέση με την εμπειρία και τα προσόντα του και αυτά που θα έπαιρνε αν η ζωή δεν τα είχε φέρει έτσι και δούλευε, ας πούμε, σε μια Δανία, μια Ελβετία, ένα Βέλγιο... και ξέρεις ότι δύσκολα τα φέρνει πέρα..., εσένα θα σου πέσει το στυλ σου ή ο κώλος σου αν έρχεσαι στη δουλειά με ένα ωραίο ντυσιματάκι απ' τα ZARA, ας πούμε;;;Ή... πώς να μη σε κρίνει ο άλλος..., όταν ξέρει ότι παίρνεις το βασικό μισθό, ζεις με γονείς σε δυάρι στην Καλλιθέα και κάθε μέρα αλλάζεις 10 συγκοινωνίες να πας και να 'ρθεις στη δουλειά... κι έρχεσαι και μου κοτσάρεις την LV και την PRADA ζώνη/τσάντα π.χ.;;There are people who have money and people who are rich, που έλεγε και η φιλενάδα η Κοκό και νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα σε σχέση με το θέμα που πιάσαμε.Επίσης, το ότι γράφτηκε ένα άρθρο κι εμείς λέμε εδώ μέσα τη γνώμη μας... δε σημαίνει ότι θα χάσουμε και τον ύπνο μας επειδή κάποιοι γουστάρουν να "δείχνουν". Πιάσαμε ένα θέμα και το συζητάμε και το βράδυ θα πάμε κανονικά για ύπνο. Αυτό γι' αυτούς που λένε "μα γιατί ασχολείστε;;!"...Και κάτι ακόμα. Η γραμματέας των 600 ευρώ, που λέω και παραπάνω, που κάνει το σκατό της παξιμάδι για να πάει να πάρει το παπουτσάκι το TOD'S, ας πούμε, όταν αύριο-μεθαύριο θα θέλει ν' "ανοίξει σπίτι"... και βρει έναν άλλο με μηνιαίο εισόδημα 600 ευρώ (και 1.000, σου λέω εγώ...) και έρθει η ώρα να κάνει παιδί... και δει ότι μόνο το παιδί θέλει ένα χιλιάρικο το μήνα για γάλα-πάνες-φάρμακα-γιατρούς-παιχνιδάκια-σκατάκια..., τι θα κάνει πιστεύετε;; Εκεί θ' αλλάξει ο Μανωλιός και θα φορέσει τα ρούχα του αλλιώς και θα απαρνηθεί το λάιφστάιλ που είχε υιοθετήσει 30 χρόνια τώρα;;;; Ή μήπως θα φρικάρει, θα τραβήξει κι ένα διαζύγιο (όσο ακόμα είναι νέα και "περνάει η μπογιά της") με σκοπό να βρει το επόμενο "θύμα", που θα βγάζει 2 και 3 και 10 χιλιάρικα το μήνα... και θα μπορεί να εξασφαλίσει και το γάλα του παιδιού της και τη LV της;;; Και σε τι φαύλο κύκλο ακριβώς οδηγεί αυτό, έτσι;...
Αν εγώ που έχω τα διπλάσια χρόνια και πιθανότατα τα διπλάσια προσόντα απο τον πιτσιρίκο του γραφείο που έρχεται με prada στο γραφείο θα ντρεπόμουν τον εαυτό μου και δε θα σιχτίριζα την παλιοζωή και τον μικρό που τα βρήκε έτοιμα, αλλά την κατάντια μου που με απασχολεί κάτι τέτοιο.Και αν απαρνηθεί κάποιος το επώνυμο κουστούμι του, για ένα σύνολο ζάρα, μάρα δεν με ενδιαφέρει, για να μην με προκαλέσει με την επίδειξη πλούτου, θα κάνω νέο συκώτι απο το γέλιο.Αν θεωρήσω θλιβερή μια γυναίκα που κρατάει μια επώνυμη τσάντα, θα κρεμάσω ταμπέλα σε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζω καν.Επίσης δεν μπορώ να ασχοληθώ με την γραμματέα και που διαθέτει τα 600 ευρώ της, στο φινάλε δεν είμαι και της γούνας της μανίκι, ούτε θεωρώ οτι θα δημιουργηθεί φαύλος κύκλος μεταξύ παιδιού, πάνας και τσάντας.Τον ύπνο μου τον χάνω μόνο για σημαντικά θέματα που αφορούν την οικογένεια μου και μόνο, ούτε καν για τη δουλειά μου.Εννοείται ότι κάνουμε συζήτηση, απλά οι απόψεις μας για το τι είναι σημαντικό και τι όχι διίστανται
Το βασικό θέμα είναι ότι βάζετε όλους τους ανθρώπους σε ένα τσουβάλι. Δεν λέω ότι δεν έχω μία "τέτοια" τσάντα αλλά θα ήταν καλό που και που να κοιτάμε και προς τα που και ποιόν κρίνουμε και γιατί.Αν έπαιρνα και εγώ 600 ευρώ ποτέ δεν θα έκανα μια τέτοια αγορά καθώς ξέρω πως υπάρχουν πιο βασικές ανάγκες. Διαβάζοντας όμως το άρθρο και τα σχόλια κατάλαβα πως πολλοί από εσας, ακόμη και τα 15 χρονα που κρίνετε δεν έχετε ιδέα πως μπορεί να μεγάλωσαν. Και πραγματικά δε λέω πως είναι σωστό μα νομίζω δεν είναι και δική σας δουλειά. Ο καθένας είναι υπαίτιος για τον εαυτό του και δεν μπορώ να καταλάβω που θα οδηγήσουν τέτοιες κριτικές. Ας κοιτάμε καλύτερα τον εαυτό μας γιατί κρίνοντας συνήθειες και συμπεριφορές μόνο κομπλεξικοί φαινόμαστε και τίποτε παραπάνω.
Όλα συνοψίζονται σε μια φράση ενός προηγούμενου, « ο άνθρωπος είναι ανόητος»άλλος παίρνει τσάντα LV , άλλος δίνει 500 ευρώ για φιρματα παπούτσια, άλλος θέλει ηχοσυστημα στο αυτοκίνητο του 2000 ευρώ για να ψαρώσει τις κοπελίτσες (!). Ακόμα κ ο αρθογράφος μπορεί να έχει πάθος με τα ρολόγια κ να φοράει ένα τον 3000. Ναι, μπορείς να δεις την ώρα κ από ένα casio των 50 ευρω. Γούστο σας και καπέλο σας. Το θέμα είναι ο καθένας να ασχολείται με την πάρτι του κ όχι με τον ‘μικροαστισμό’ του καθενός. Σαν την ματαιοδοξία δεν εχει, λεμε!!!
για το βιντεάκι με τα γδαρμένα ζώα που καταλογίσατε στην ugg σας απάντησε η ίδια η εταιρία πως δεν αντιστοιχεί στην ugg αλλα στις απομιμήσεις τους αλλά απ'ότι φαίνεται εσεις κρατήσατε το πιο εντυπωσιακό άρθρο,το πρώτο,πριν την απάντηση.όχι δεν κατέχω τέτοιες μπότες,να σας προλάβω σε περίπτωση που νομίζετε οτι υπερασπίζομαι την "αγορά" μου.
Έχει σημασία που επιλέγει κάποιος να δώσει τα χρήματα του,αυτά τα λίγα ή πολλά που έχει δουλέψει ή κάποιος του παρέχει?Εύκολα κρίνουμε τις επιλογές των άλλων συχνά με πολύ άσχημο τρόπο και στην χώρα μας το βλέπω να συμβαίνει όλο και πιο έντονα.Αυτό μας εξελίσσει? Λύνει τα προβλήματα μας? Δεν νομίζω! Ίσως αυτό που χρειάζεται να είναι η κατανόηση και πρώτα προς τον εαυτό μας έτσι δεν θα χρειάζεται να καταπίνουμε το δηλητήριο μας και να κάνουμε κακό στον οργανισμό μας!
Το κράξιμο ξεροσφύρι είναι εύκολο και πλέον χίπ.Εγώ βλέπω ότι περιχαρακωνόμαστε και χωριζόμαστε σε στρατόπεδα με την παραμικρή αφορμή την ώρα που χρειαζόμαστε να ερχόμαστε πιο κοντά.
Η γιαγιά μου έλεγε μια παροιμία:απ'την πίτα δεν τρώω τι με μέλει και αν καεί;Οπότε για ποιό λόγο ακριβώς να με απασχολήσει εμένα μια τσάντα αυθεντική ή όχι ή με ποιό τρόπο αποκτήθηκε;Δεν συμφωνώ, αλλά δεν σκανδαλίζομαι κιόλας.
Αν σας πω ότι μόλις σήμερα έμαθα πως αυτές οι τσάντες με τα τετραγωνάκια και τα καφέ λουριά είναι L.V. θα με πιστέψετε; Εκτός του ότι τις θεωρώ κακομούτσουνες (σόρρυ, γούστα είναι αυτά) τις έβλεπα παντού και δεν καταλάβαινα τον λόγο.Το κείμενό σας μου άνοιξε τα μάτια αλλά όχι την τσέπη.Ούτε 10 ευρώ δεν θα δινα για μια τέτοια.Όχι επειδή την έχουν κι άλλα 10 εκατομμύρια, δεν έχω τέτοια κολλήματα να φοράω ή να κρατάω μοναδικά κομμάτια για να ξεχωρίζω, είμαι αρκετά σίγουρη για τον εαυτό μου.Απλά δεν μου αρέσουν.Καλά για τον συνδυασμό φόρμα-κυριλέ τσάντα, δεν έχω λόγια....
Μην τρελαινεστε ολοι! Η αντιστοιχη LV για καποιον μπορει να ειναι τα "μουσκουλα" γυμναστηριου, ενα πτυχιο απο "college", ενα "loft" στο κεντρο, μια εγκυμοσυνη (!)….. Παντα υπαρχει κατι που καποιος επιδεικνυει και προσπαθει μεσω αυτου να επιτυχει την αναγνωρηση και την αποδοχη απο την "ομαδα" που επελεξε να ανηκει. Το θεμα λοιπον δεν ειναι η LV (ή η εγκυμοσυνη) αλλα ο τροπος που ζει, σκεφτεται και γενικοτερα η αισθητικη του. {σημειωση. δεν μου αρεσουν οι logo bags}
Το κακό έχει παραγίνει. Δε μιλάω γι' αυτούς/-ές που "τα έχουν", και καλά κάνουν αφού μπόρεσαν μια εποχή και τα 'βγαλαν (ή τα "μάσησαν" απ' αυτούς που έβγαζαν), μιλάω για τη γραμματέα των 600 ευρώ που της σηκωνόταν το τριχί και μόνο στην ιδέα να πάρει καφέ απ' τα Έβερεστ, μην και δώσει αυτό το 1 ευρώ και χρεωκοπήσει, τη στιγμή που άλλαζε τις LV και τις Gucci τσάντες σαν μπειμπιλίνο! Με την τσάντα αυτή, να ξέρεις, πάει πάντα το μποτικό που ανέφερες, καθώς και το νυχάκι το γαλλικό (που, βεβαίως βεβαίως, το είχανε και στο χωριό τους και γι' αυτό δεν μπορούσαν να ζήσουν χωρίς αυτό ούτε εδώ...). Βέβαια, απ' την άλλη, ξέρεις ποιο είναι το ένα και μοναδικό τους επιχείρημα: ζηλεύετε που εσείς δεν έχετε. Τι να πεις από 'κει και πέρα;;.. Έχει νόημα, άλλωστε, να πεις το ο,τιδήποτε;;Όσο για τα 15χρονα καχέκτυπα των ανορεξικών ψυχικιωτών-εκαλιώτισσων μανάδων τους, που ζουν με λιποδιαλυτικά και ψυχοφάρμακα..., άσ' τα..., θλίψη! Και μια κάποια οργή, επιτρέψτε μου, γιατί ξέρεις ότι ειδικά σε αυτήν τη χώρα... ακριβώς κάτι τέτοια ατομάκια που τα έχουν βρει όλα έτοιμα και δεν έχουν πιάσει το ποτήρι τους να το πάνε από 'δω εκεί... θα τα συναντήσεις μπροστά σου όπου κι αν πας να δουλέψεις... και για να τα προσπεράσεις/καβαλήσεις... δυστυχώς θα πρέπει να φτύσεις αίμα. Τι να σου κάνουν τα πτυχία και τα διδακτορικά, η δουλειά και οι μετεκπαιδεύσεις... όταν οι "καρέκλες" είναι προορισμένες για άλλους;...Α, και κάποια στιγμή ν' ανοίξουμε και το κεφάλαιο "εξάντληση του iPhone 5 στη χώρα του 25% (και βάλε) ανεργία". Αλλά κι εκεί την ξέρω την απάντηση: Ζηλεύεις γιατί εσύ δεν έχεις. Γέο βαγγέο
ΠΡΟΣΚΥΝΏ! όπως τα λεςΣε όποια δουλειά, τα ίδιου τύπου ατομάκια.Εξάντληση του iphone 5 χωρίς καν να χρησιμοποιούν mobile internet, χωρίς path, instagram κ.οκ. Τί το θες??? Αφού ούτε τα μισά δε χρησιμοποιείς.
"Μου ερχόταν να τους πω τα πάντα με λεπτομέρειες για τον τρόπο που κατασκευάζονται. Για τα γδαρμένα ζωάκια στο βίντεο"Σωστά τα γράφετε αλλά... όλα τα δερμάτινα είδη (παπούτσια, παλτά, χαλιά κλπ.) είναι από γδαρμένα ζωάκια. Μην κάνουμε ότι δεν ξέρουμε τι φοράμε. Επίσης, τόσα μα τόσα είδη κατασκευάζονται/ράβονται/παράγονται από κινέζικα, κακοπληρωμένα, συχνά ανήλικα Κινέζικα χεράκια. Μήπως η ακριβή καφέ τσάντα είναι η "κορυφή του παγόβουνου";
Τι πλούσια, τι φτωχή, τι κληρονόμος, τι μικροαστή αν ο άνθρωπος είναι ανόητος...Δηλαδή την ανεγκέφαλη πλούσια που κυκλοφορεί στο Μανχάταν, την δικαιολογούν τα λεφτά?? Τουλάχιστον το εγχώριο κουτορνίθι θα δώσει 20 ευρώ για τη μαιμού , η άλλη που δίνει 5.000 (10x βασικός μισθός) wtf ?????
Τι σε πείραξαν καλέ οι άνθρωποι; κλεμμένα τα έχουν; γιατί τόσο πικραίνεσαι με τη χαρά του άλλου; οι συγκεκριμένες τσάντες είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένες και η εταιρεία πρωτοπόρος στο σχεδιασμό και κατασκευή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γιαπωνέζοι που φημίζονται για την τεχνολογία και το γούστο τους κάνουν ουρές στα καταστήματα ανά τον κόσμο. Ούτε ότι έχει συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες π.χ. πρόσφατα την Γιαγιόι Κουσάμα. Οι δε μπότες είναι ό,τι πιο άνετο έχεις φορέσει -ζωάκια σκοτώνονται για κάθε τι δερμάτινο..και Χελλόόόόυ η Κίνα είναι πλέον άριστη κατασκευάστρια σε όλα τα είδη, συμπεριλαμβανομένων και πολυτελείας. Πιο μικροαστικό και κατινίστικο από το άρθρο σου πεθαίνεις.
και ότι οποιαδήποτε καθημερινή και αν περάσεις από τα πιο γκλαμουράτα καφέ-εστιατόρια της πόλης θα τα βρεις τιγκαρισμένα από κόσμο 25-35 χρονών! Είναι γνωστό ότι κάποιοι δε χρειάστηκε ποτέ να δουλέψουν...
"κλεμμένα τα έχουν; γιατί τόσο πικραίνεσαι με τη χαρά του άλλου; οι συγκεκριμένες τσάντες είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένες και η εταιρεία πρωτοπόρος στο σχεδιασμό και κατασκευή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γιαπωνέζοι που φημίζονται για την τεχνολογία και το γούστο τους κάνουν ουρές στα καταστήματα ανά τον κόσμο. Ούτε ότι έχει συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες π.χ. πρόσφατα την Γιαγιόι Κουσάμα" όλο αυτό το κατεβατό για να πείτε ότι σας αρέσουν; Αλλά συνεχίστε γιατί τα λέτε ωραία και έχετε γνώσεις!
Πωβρ Βανζέλ μη με ενθαρρύνεις διότι έχω πολλά να σου σούρω. Καταλάβετε το επι τέλους ότι ζούμε στον καπιταλισμό και αυτά τα συριζόπληκτα και μισογυνίστικα δοκίμια είναι άκυρα. Μετά από σχεδόν 70 χρόνια σοσιαλιστικής προπαγάνδας και πλύσης εγκεφάλου οι πολίτες του ανατολικού μπλοκ πουλούσαν και τη ψυχή τους (το κορμί τους στάνταρ)για ένα τζην (τότε δε ξέραν τις Βουιτόν). 20 χρόνια αργότερα τον Λένιν και τον Μαρξ τους έχουν χεσμένους αλλά για τη Ρωσίδα ο Λουί είναι θρησκεία. Δε σας έμαθε τίποτα πια η ιστορία;
Ναι, γιατί εσύ που έγραψες ολόκληρο άρθρο για να μας πεί(σει)ς ότι ΔΕ σου αρέσουν νομίζεις είσαι καλύτερος ή ότι έχεις περισσότερες γνώσεις;
Ναι οι γιαπωνεζοι μπορεί να φημίζονται για τη τεχνολογία τους αλλα δεν θα έλεγα και για το γούστο τους! Το ότι ειναι καταναλωτικά θύματα δεν συσχετίζεται με το γούστο νομίζω. Βέβαια ο καθένας το βλέπει διαφορετικά εσυ μπορείς να θεωρείς καλογουστο να φοράει κάποιος τις φόρμες του και να κρατάει τσάντα των 1000 ευρώ εγω πάλι θα έλεγα ότι ειναι κιτς και κακογουστια. Το άρθρα δεν νομίζω να λέει ότι δεν πρέπει οι γυναίκες να αγοράζουν ακριβές τσάντες ο καθένας έχει το δικαίωμα να αγοράζει ότι θέλει το θέμα ειναι να ξέρεις how to look stylish! Αλλωστε αν όλες αυτές οι δήθεν κυρίες είχαν λεφτα και ήξεραν απο μόδα θα κυκλοφορούσαν με Hermes
βρε κοπελιά, το ότι ψωμολυσσάνε για να την αγοράσουν μήπως και αποδείξουν κάτι είναι το πρόβλημα, όχι αν κλείνει καλά το φερμουαρ. Τί δεν καταλαβαίνεις?
οκ, συμφωνώ οτι αν δεν έχεις να αγοράσεις τα κρημ-κρακερς για να τσιμπας στο γραφειο, καλυτερα να διαλεξεις μια τσάντα στα κυβικά σου, από την αλλα ομως, όλοι εχουμε ανάγκη για μια μικρη πολυτέλεια, από ένα καλό γεύμα μεχρι ένα καλό ρούχο. Αυτές που μπορούν να τις αγοράσουν, καλά κάνουν και τις αγοράζουν, κι εγώ θα αγόραζα κάτι ακριβό αν μπορούσα και νομίζω οι περισσότεροι. Τώρα αν είναι όμορφες ή οχι αυτό ειναι άλλο καπέλο. Απλά δεν καταλαβαίνω γτ μια γυναίκα που έχει αυτην την τσάντα να θεωρείται σώνει και ντε ξιπασμένη μικροαστή.Οσο για τις μποτες που σφαζουν ζωάκια κλπ...νισάφι πια...ειλικρινα πιστευετε οτι τους συμφέρει περισσότερο από το πρόβατο που διαφημιζουν ότι κατασκευάζονται?? το βιντεο αυτο κυκλοφορεί από το 2009 τουλάχιστον για πολλά είδη ένδυσης...btw είμαι κατά της χρήσης γούνας από ζώα, όμως έχω βαρεθεί να βλέπω κι αυτό το βιντεο σε κάθε popular προϊόν που περιέχει γούνα.
επειδη ειμαι και λίγο ουγκ να ρωτησω ποιες ειναι οι μπότες;;; Για τις μποτες δεν εχω αποψη λοιπον αλλα οι τσαντες ειναι το πιο κακογουστο λιγοτερο ευφανταστο πραγμα που εχω δει στο χωρο του design. προσβολη στην αισθητικη μου. λυπαμαι.
Το πρόβλημα συγκεκριμένα με το είδος χαράς που περιγράφεται στο κείμενο είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα, σε δύσκολους καιρούς, θα οδηγήσει σε προβληματικό είδος οργής. Δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε άσχετο το ότι γενικώς κυνηγάμε ανθρωποφαγικά άτομα των οποίων το lifestyle υποτίθεται ότι μας προκαλούσε ενώ στην πραγματικότητα (όπως αποδεικνύεται από τις δόσεις για την τσάντα μάρκας) το φθονούσαμε. Το θέμα δεν είναι η τσάντα, αλλά το ότι ο περισσότερος κόσμος την πήρε για τον λάθος λόγο, δηλαδή ως σύμβολο κοινωνικής ανέλιξης. Αν σου αφαιρέσουν κάτι που ούτως ή άλλως κακώς είχες καταλήξει να θέλεις, αν δηλαδή δεν μπορείς κάποια στιγμή να πάρεις την τσάντα μάρκας, θα καθήσεις να σκεφτείς ότι την ήθελες ως σύμβολο στάτους και άρα κακώς την ήθελες ή θα βρίζεις τη δημοκρατία ("πού'ναι η ευτυχία που μου τάξατε;") και θα πας να ψηφίσεις Χ.Α.;
Με τη διαφορά ότι η Ιαπωνία έχει απίστευτες εξαγωγές σε προϊόντα πχ τεχνολογίας, αυτοκίνητα κλπ και δε συγκρίνεται με χώρες όπως η Ελλάδα ή η Βουλγαρία. Οπότε είναι λογικό όταν υπάρχει τέτοια ανάπτυξη να υπάρχουν και πολλοί ευκατάστατοι (για να μην πω πάμπλουτοι). Δε συρρέουν στα μαγαζιά με δανεικά (και αγύριστα) και λεφτά των γονιών. Μιλάμε για εντελώς άστοχη σύγκριση. Το θέμα (για μένα) είναι τι παράγεις σαν χώρα (από που προκύπτει ο πλούτος); για να δικαιολογούνται τόσα πανάκριβα αυτοκίνητα, ρούχα, gadgets κλπ που βλέπουμε στην καθημερινότητα. Αν δε δείχνει αυτό νοοτροπία φούσκας τι δείχνει. Ακόμα και επαγγέλματα που θεωρούνται ελιτίστικα και καλοπληρωμένα, συντηρούνται τόσο καιρό με τα δανεικά του μαλάκα ή την περίεργη σχέση γονιών-παιδιού που υπάρχει μόνο στην Ελλάδα.
@MariaThessaloniki που με κατηγορείς για "συριζόπληκτα και μισογυνίστικα δοκίμια που είναι άκυρα" και μου ανακατεύεις τον Λένιν και τις τσάντες μπορείς να μου σούρεις όπως λες ότι θες. Διαλογος γίνεται. Μείνε όμως στο θέμα σε παρακαλώ. Ξεφεύγεις λίγο. Α, όσο για το Βανζέλ δεν έχω πρόβλημα. Μου αρέσει. Να σε λέω Μαρίτσα;
Μαρί να με λες ή και Μαρή στο ελληνικότερο. Αντιλήφθηκα το θέμα ως 'οι κακόμοιρες γυναικούλες που έχουν μπλεχθεί στα γρανάζια του καταναλωτισμού'...και απάντησα ότι κακόμοιρος είναι αυτός που δεν έχει εμπεδώσει ότι αυτό το μοντέλο οικονομίας έχουμε, αυτά τα 'φρούτα' (με όλες τις έννοιες) παράγει, με αυτά θα πορευτούμε, αποδεχθείτε και αγαπήστε τα. Νομίζω είμαι εντελώς εντός θέματος, νεσπά;
Κατά βάθος ίσως θέλουν να περάσουν ότι έχουν αριστοκρατική καταγωγή (προίκα), προκειμένου να τυλίξουν κανά πλούσιο γαμπρό, δεν εξηγείται αλλιώς η μανία που έχουν σχεδόν όλες οι γυναίκες (το 99%) για πανάκριβες τσάντες, ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ made in china. Επίσης είναι και η γυναικεία ζήλια, για τις πλούσιες (νεόπλουτες/νεόπτωχες) κολλητές. Δεν κοιτάμε λέω εγώ που δεν παράγουμε ούτε πέτρες στην Ελλάδα, τα εισαγώμενα ακριβά gudgets και τα ρούχα μας φάγανε.