Βαρουφάκης: Η δική μας «Άνοιξη της Αθήνας»

Βαρουφάκης: Η δική μας «Άνοιξη της Αθήνας» Facebook Twitter
SOOC
5

Για «Ανοιξη της Αθήνας» κάνει λόγο αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε άρθρο του στο Project Syndicate, σημειώνοντας ότι η σύγκρουση στο Γιούρογκρουπ «δεν ήταν σύγκρουση μεταξύ Αριστεράς και συντηρητικών».

«Η δική μας «Άνοιξη της Αθήνας» αφορούσε το δικαίωμα μια μικρής ευρωπαϊκής χώρας να αντιταχθεί σε μια αποτυχημένη πολιτική που καταδικάζει ολόκληρες γενιές», λέει.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επισημαίνει επίσης ότι το «αποτυχημένο» πενταετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας αποτελεί ένδειξη μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής αποτυχίας στη διακυβέρνηση  και σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις έδειξαν πως η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η ευρωζώνη, κυβερνάται από ένα σώμα που δεν έχει γραμμένους κανόνες διαδικασιών και συζητά για κρίσιμα θέματα με τρόπο «εμπιστευτικό» χωρίς να δίνει λόγο σε εκλεγμένο σώμα, ούτε καν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στη συνέχεια τονίζει ότι όσοι «επιθυμούμε να μειώσουμε τις μεγάλες αδικίες της Ευρώπης είμαστε υποχρεωμένοι να εργαστούμε για την επαναπολιτικοποίηση της ευρωζώνης ως ένα πρώτο βήμα για τον εκδημοκρατισμό της».

Σχολιάζοντας την οικονομική πολιτική της ευρωζώνης κάνει ακόμη λόγο για σημαντική «κωμωδία» λαθών με αύξηση επιτοκίων το 2008 και το 2011, την πολύ σκληρή λιτότητα και τις  «αυταρχικές συνθήκες» που  «επέτρεψαν εσωτερικές υποτιμήσεις».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Οικονομία / Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Ο τομέας των βασικών καταναλωτικών προϊόντων ξεπερνά την ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αναζητούν αμυντικές μετοχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια