Ο Pepper είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ, που κατασκεύασε πέρυσι μια από τις μεγαλύτερες και πιο εύρωστες Ιαπωνικές πολυεθνικές, η SoftBank και είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, που το καθιστά ικανό να "διαβάζει" και να ανταποκρίνεται στα ανθρώπινα συναισθήματα.
Στην Ιαπωνία είναι πλέον τόσο ευρέως διαδεδομένο, που μπορεί κανείς να το συναντήσει από καφετέριες και καταστήματα μέχρι και σπίτια. Μεταξύ άλλων, τα συγκεκριμένα ρομπότ μορφώνουν, ψυχαγωγούν και μπορούν μέχρι να περιμένουν στην ουρά της τράπεζας αντί του ιδιοκτήτη τους, αλλά σύμφωνα με τη SoftBank "απαγορεύεται να εμπλακούν σε οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα ή άλλη ανάρμοστη συμπεριφορά".
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στον Guardian, το γιατί η εταιρία θεωρεί πιθανό ένα τέτοιο σενάριο και μπήκε στη διαδικασία να το διευκρινίσει στους όρους χρήσης του Pepper, που περιλαμβάνονται στο συμφωνητικό αγοράς, εξηγείται εν μέρει αν λάβει κανείς υπόψιν τα κρούσματα βίας που έχουν καταγραφεί απέναντι στο ρομπότ από οργισμένους αγοραστές του.
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως δεν όσοι ξεσπούν στο ρομπότ δεν είναι επειδή δεν μένουν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες, μα αντίθετα επειδή η συμπεριφορά του μοιάζει τόσο πολύ με των ανθρώπων, που οι ιδιοκτήτες λειτουργούν όπως θα λειτουργούσαν απέναντι σε κάποιον άνθρωπο.
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία φοβάται πως το εκ κατασκευής ευγενικό κι εξυπηρετικό ρομπότ μπορεί να ξυπνήσει σε κάποιον τέτοια οικειότητα που ενδεχομένως θελήσει να έρθει και σε σεξουαλική επαφή μαζί του.
Σύμφωνα με τον Guardian, αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα, είναι το πως η εταιρία θα μπορέσει να καταλάβει αν όντως ο Pepper έχει κάνει σεξ ή όχι.