Έφτιαξαν τη σοκολάτα που δεν λιώνει

Έφτιαξαν τη σοκολάτα που δεν λιώνει Facebook Twitter
6

Η ελβετική σοκολατοβιομηχανία Barry Callebaut, που είναι ο μεγαλύτερος πωλητής χονδρικής στη σοκολάτα, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να φτιάξει τη  σοκολάτα που δεν λιώνει σε ζεστό καιρό, ακόμη κι αν εκτίθεται σε θερμοκρασίες 38C.

Η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια της εταιρείας να καθιερωθεί σε αγορές με πιο ζεστό κλίμα, όπως είναι αυτές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής σοκολατοβιομηχανίας Antoine de Saint-Affrique δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times ότι μια σοκολάτα που δεν λιώνει, χωρίς να θυσιάζει τίποτα από  τη γεύση, θα μπορούσε να «αλλάξει ριζικά το παιχνίδι».

Οι δυτικές βιομηχανίες σοκολάτας προσπαθούν να τελειοποιήσουν τη συνταγή για θερμοανεκτικά υψηλής ποιότητας προϊόντα για πολλά χρόνια.

Εν τω μεταξύ και η Nestle, ένας από τους πελάτες του Barry Callebaut, πιστεύει ότι θα κυριαρχήσει επίσης στην τεχνολογία που απαιτείται για να κρατήσει στερεή τη σοκολάτα μέχρι τους 40C. Υποστηρίζει ότι δικό της προϊόν μπορεί να βγει στην αγορά μέσα σε τρία χρόνια.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM
Φαρμακευτική κάνναβη: Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα αναδεικνύει τις θεραπευτικές της δυνατότητες στον καρκίνο

Τech & Science / Φαρμακευτική κάνναβη: Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα αναδεικνύει τις θεραπευτικές της δυνατότητες στον καρκίνο

Η ανάλυση αποσκοπεί στην εδραίωση της συμφωνίας σχετικά με τις δυνατότητες της κάνναβης ως θεραπεία του καρκίνου, λέει ο επικεφαλής της έρευνας
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Περιπλανώμενη μαύρη τρύπα, επτά φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Τech & Science / Περιπλανώμενη μαύρη τρύπα, επτά φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μαύρη τρύπα σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια από την κατάρρευση ενός τεράστιου άστρου και έκτοτε ταξιδεύει μόνη στον Γαλαξία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Στα πιο θερμά κλίματα η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος είναι μεγαλύτερη; Είχα την εντύπωση ότι είναι σταθερή γύρω στους 36-37 βαθμούς. Αν η εν λόγω σοκολάτα λιώνει στους 40 θα πρέπει κάποιος να έχει υψηλό πυρετό για να λιώσει στο στόμα του...
εδώ διαβάζουμε ότι:- η παραγωγή κακάο δεν επαρκεί για να καλύψει τη παγκόσμια ζήτηση- οι συνθήκες εργασίας στις φυτείες κακάο είναι απάνθρωπεςκαι εκείνοι αναζητούν νέες αγορές! όλα για το κέρδος λοιπόν, να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα...