Έφτιαξαν τη σοκολάτα που δεν λιώνει

Έφτιαξαν τη σοκολάτα που δεν λιώνει Facebook Twitter
6

Η ελβετική σοκολατοβιομηχανία Barry Callebaut, που είναι ο μεγαλύτερος πωλητής χονδρικής στη σοκολάτα, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να φτιάξει τη  σοκολάτα που δεν λιώνει σε ζεστό καιρό, ακόμη κι αν εκτίθεται σε θερμοκρασίες 38C.

Η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια της εταιρείας να καθιερωθεί σε αγορές με πιο ζεστό κλίμα, όπως είναι αυτές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής σοκολατοβιομηχανίας Antoine de Saint-Affrique δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times ότι μια σοκολάτα που δεν λιώνει, χωρίς να θυσιάζει τίποτα από  τη γεύση, θα μπορούσε να «αλλάξει ριζικά το παιχνίδι».

Οι δυτικές βιομηχανίες σοκολάτας προσπαθούν να τελειοποιήσουν τη συνταγή για θερμοανεκτικά υψηλής ποιότητας προϊόντα για πολλά χρόνια.

Εν τω μεταξύ και η Nestle, ένας από τους πελάτες του Barry Callebaut, πιστεύει ότι θα κυριαρχήσει επίσης στην τεχνολογία που απαιτείται για να κρατήσει στερεή τη σοκολάτα μέχρι τους 40C. Υποστηρίζει ότι δικό της προϊόν μπορεί να βγει στην αγορά μέσα σε τρία χρόνια.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Στα πιο θερμά κλίματα η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος είναι μεγαλύτερη; Είχα την εντύπωση ότι είναι σταθερή γύρω στους 36-37 βαθμούς. Αν η εν λόγω σοκολάτα λιώνει στους 40 θα πρέπει κάποιος να έχει υψηλό πυρετό για να λιώσει στο στόμα του...
εδώ διαβάζουμε ότι:- η παραγωγή κακάο δεν επαρκεί για να καλύψει τη παγκόσμια ζήτηση- οι συνθήκες εργασίας στις φυτείες κακάο είναι απάνθρωπεςκαι εκείνοι αναζητούν νέες αγορές! όλα για το κέρδος λοιπόν, να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα...