Tουρκία: Τέσσερις νέες συλλήψεις για το χθεσινό μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

Tουρκία: Τέσσερις νέες συλλήψεις για το χθεσινό μακελειό στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
2

Σε τέσσερις νέες συλλήψεις για το χθεσινό μακελειό στην Κωνσταντινούπολη που κόστισε τη ζωή σε δέκα Γερμανούς προχώρησαν σήμερα οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για το περιστατικό, όπως τόνισε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Προχωρήσαμε σήμερα σε τέσσερις νέες συλλήψεις» τόνισε ο Νταβούτογλου μετά την ενημέρωσή του από αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας για την πορεία των ερευνών σχετικά με τη χθεσινή τρομοκρατική ενέργεια.

Ο επικεφαλής της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης της Τουρκίας σημείωσε επίσης ότι έξι από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε ακόμη ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης δεν είχε στόχο συγκεκριμένα τους Γερμανούς υπηκόους. Διευκρίνισε ότι είχε μπει στην τουρκική επικράτεια «σαν απλός μετανάστης» και δεν είχε τεθεί υπό παρακολούθηση, διότι το όνομά του δεν βρισκόταν σε κανέναν από τους καταλόγους των υπόπτων για τρομοκρατία.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν δίστασε να προειδοποιήσει πως όποιος επιτίθεται στην χώρα του θα βρεθεί αντιμέτωπος με αντίποινα, κατά τη χρονική στιγμή και με τον τρόπο που θεωρεί κατάλληλο η τουρκική κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μία τρομοκρατική ενέργεια που μέσα από τον θάνατο και την φόβο θα ωφελήσει τον ελληνικό τουρισμό.Ψυχρό ακούγεται αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα. Αρκεί να είμαστε τυχεροί ώστε να μην γίνει και η χώρα μας στόχος των τρομοκρατών.
Γραφεις μια διαπιστωση,την οποια λιγο-πολυ εχουν ηδη κανει και αρκετοι "αρμοδιοι"και δραστηριοποιουμενοι στον χωρο του τουρισμου,και καταψηφιζεσαι μαζικα !!!Και ομως,ισχυει απολυτα.Η περιφημη "αραβικη ανοιξη"στην Βορειο Αφρικη,η οποια οδηγησε στην διαλυση της Λιβυης και στην δημιουργια καθεστωτος φοβου στις λοιπες βορειοαφρικανικες χωρες,"επαναπροσδιορισε"τους τουριστικους προορισμους εις ωφελος"γειτνιαζουσων" χωρων οπως η δικη μας.Η τρομερη-και πολυχρονη- "μεσανατολικη κριση"και η εκει πολεμικη αντιπαραθεση με το τζιχαντιστικο χαλιφατο ειχε το ιδιο αποτελεσμα.Η κριση μεταξυ Ρωσιας-Τουρκιας οδηγει ηδη παμπολλους Ρωσους τουριστες προς την χωρα μας.Ετσι ειναι τα πραγματα.Οταν προκυπτει ζητημα "πολιτικης συγκρουσης",ακομη δε περισσοτερο θεμα 'ασφαλειας'η και κινδυνου ζωης των τουριστων σε καποιες χωρες, ειναι απολυτως φυσιολογικο να ωφελουνται καποιοι αλλοι τουριστικοι προορισμοι με συναφη γεωγραφικα και κλιματολογικα χαρακτηριστικα.Ειτε το παραδεχομαστε,ειτε οχι.