15 αλάνθαστα τρικ για να κερδίζετε την πρώτη εντύπωση πάντα

15 αλάνθαστα τρικ για να κερδίζετε την πρώτη εντύπωση πάντα Facebook Twitter
Μην κάνετε γκριμάτσες. Είναι ένδειξη ανωριμότητας και πολύ συχνά αγένειας.
2


Υπάρχουν άνθρωποι (τυχεροί) που καταφέρνουν να γίνονται συμπαθείς, πάντα, παντού και με την «πρώτη». Υπάρχουν κι άλλοι που δεν τα καταφέρνουν και τόσο (ή καθόλου) καλά σε αυτόν τον τομέα. Κάτι η φυσική συστολή (να, μερικές συμβουλές και γι’ αυτήν), κάτι που κάποιοι έχουν προσωπάκι – λεμόνι και η πρώτη εντύπωση τους αδικεί πολύ.

Φυσικά, δεν μιλάμε για τις καραμπινάτες περιπτώσεις που η πρώτη εντύπωση είναι και η… τελευταία. Ο λόγος γίνεται για όλες τις υπόλοιπες όπου  παρτίδα μπορεί να κερδηθεί με λίγη βοήθεια. Ακολουθούν 10 τρικ που είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό κάνουν θαύματα για τη γνώμη που θα σχηματίσει ο «απέναντι» είτε πρόκειται για νέο εργοδότη, είτε για νέο... οτιδήποτε.

 

  1. Κάντε πρόβα όσα θα πείτε. Ναι, στον καθρέφτη, δεν είναι ντροπή.
  2. Χαμογελάτε συχνά, πλατιά και εγκάρδια, όποτε χρειάζεται.
  3. Μη ζαρώνετε το μέτωπο. Κρατήστε καθαρή την έκφραση του προσώπου σας.
  4. Μην χειρονομείτε σαν 5χρονα. Η ήρεμη στάση αποπνέει εμπιστοσύνη.
  5. Χαμηλώστε και κρατήστε σταθερό τον τόνο της φωνής της. Για διάφορους λόγους το ανθρώπινο αυτί συμπαθεί τις μειλίχιες, ζεστές χροιές φωνής.
  6. Μην κουνάτε νευρικά το πόδι ή το χέρι, μεταδίδετε εκνευρισμό και ένταση.
  7. Μην παίζετε με τα μαλλιά, το μούσι, τα κλειδιά, τα αντικείμενα γύρω σας.
  8. Δείξτε ενδιαφέρον κουνώντας το κεφάλι στο σήμα της κατάφασης. Προς Θεού, όχι σε πράγματα που δεν γνωρίζετε.
  9. Μην κάνετε επίδειξη γνώσεων και ταλέντων. Κανείς δεν θέλει έναν πολύξερο, ψηλομύτη ούτε για υπάλληλο, ούτε για φίλο, ούτε για φλερτ. Και μην μονοπωλείτε τη συζήτηση. Κάποτε η πολυλογία μαρτυρά νευρικότητα και αδιαφορία για τον άλλον. 
  10. Όταν εμφανίζεστε για πρώτη φορά σε έναν χώρο, χαιρετήστε δυνατά – όχι βροντόφωνα – προσπαθώντας να κοιτάξετε όσους περισσότερους βρίσκονται στο σημείο.
  11. Δεν χρειάζεστε ακριβά ρούχα. Χρειάζεστε καθαρά και καλοσιδερωμένα, σε γραμμές που δεν τονίζουν ατέλειες και σας κολακεύουν.
  12. Τσεκάρετε αναπνοή και μυρωδιά σώματος. Το πώς μυρίζουμε μπορεί να «καρφωθεί» για πάντα στη μνήμη των άλλων. Ας μην είναι για όλους τους λάθος λόγους.
  13. Μην μιλάτε πολύ κοντά στον άλλον. Όταν γνωρίζουμε κάποιον για πρώτη φορά σεβόμαστε το προσωπικό του σύνορο και αν θέλουμε να δείξουμε οικειότητα, γέρνουμε διακριτικά προς το μέρος του κατά τη διάρκεια της κουβέντας.
  14. Μην κάνετε γκριμάτσες. Είναι ένδειξη ανωριμότητας και πολύ συχνά αγένειας.
  15. Ας μην «καείτε» στην υπερπροσπάθεια. Δείτε τι μπορείτε να υιοθετήσετε και ταιριάζει στον δικό σας χαρακτήρα και αυτοσχεδιάστε εντός πλαισίου. Μία κακή "εκκίνηση" δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου, αλλά επειδή συνήθως η πρώτη εντύπωση, αν όχι τελευταία, είναι εκείνη που δύσκολα ξεχνιέται αξίζει μια προσπάθεια. 

Με στοιχεία από το Inc., το Business Insider και το LifeHack 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια