ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.4.2016 | 01:43

Να προσέχεις.. Φιλιά..

"Μου έχει τελειώσει και δεν μπορώ να δώσω άλλα" σου είπα και έφυγα.Ενιωθα να πνίγομαι. Να μην αναπνέω. Υστερα από δύο χρόνια σχέσης και καθημερινής επαφής ήθελα οξυγόνο. Ήθελα να ζήσω κι άλλα πράγματα. Σε εβλεπα και προσπαθούσα να καταλάβω γιατί μένω. Αλλά δεν μπορούσα να βρω καλούς λόγους. Κι έτσι έφυγα. Όπως πάντα με κατηγορούσες για αυτό. Ότι στα δύσκολα τα παρατούσα.Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε. Εχουν αλλάξει όλα. Και κυρίως έχεις αλλάξει εσύ. Σε χαζεύω από μακριά και νιώθω σαν να μην σε γνώρισα ποτέ. Συναντηθήκαμε και ήταν σαν ήμασταν δυο ξένοι. Είναι τόσο περιεργο όλο αυτό!! Που πάνε όόόλα αυτά που νιώθεις για έναν άνθρωπο όταν χωρίζεις?Μια μέρα πριν φύγω από την Ελλάδα το μόνο που είχες να μου πεις ήταν αν ισχύει η εργασία "μας". Σε πήρα τηλέφωνο και ήταν σαν να ακούω έναν ξένο.Σε σκέφτομαι.Δεν ξέρω γιατί.Να προσέχεις. Φιλιά..
15
 
 
 
 
σχόλια
"Σε σκέφτομαι δεν ξέρω γιατί " γιατί πολύ απλά το πολύ "οξυγόνο" σε πείραξε στο κεφάλι! Μείνε τώρα με τις καινούργιες σου εμπειρίες και μην τον ενοχλείς τον άνθρωπο
Ναι αλλά δεν σηκώθηκα να φύγω, το πάλεψα! έδωσα χρόνο και χώρο,δεν φέρθηκα εγωιστικά κοιτώντας μόνο τον εαυτό μου. Ήμουν 5 χρόνια σε σχέση και η τότε κοπέλα μου ήθελε και αυτή καινούργιες εμπειρίες, την άφησα να φύγει.. Μετα απο έναν χρόνο μου έστειλε μήνυμα, μιλήσαμε και κατάλαβα οτι ένιωθε μοναξιά. Έτσι λοιπόν αυτό που σου λέω είναι σεβάσου τις ίδιες σου τις επιλογές και μην διανοηθείς να τον στείλεις τίποτα κακό μονο σ'αυτον θα κάνεις, γιατι μπορεί να δείχνει οτι έχει αλλάξει αλλα μπορεί να πονάει ακόμα και να τον πας πολύ πίσω...
Εγω κατάλαβα ότι κοπέλα το έγραψε αλλά μπορεί να είναι και άντρας ο εξομολογούμενος, πάντως σίγουρα σε άντρα απευθύνεται γιατί λέει "σα να ακούω έναν ξένο".Το θέμα είναι ότι καμιά φορά οι σχέσεις τελειώνουν γιατί έτσι. Γιατί τελειώνει το συναίσθημα, γιατί δεν έχουμε άλλα να δώσουμε. Λυπηρό, στενάχωρο αλλά συμβαίνει. Τουλάχιστον εδώ κάποιος είχε το θάρρος να το πει ξεκάθαρα.
Ισως χρησιμοποιει το "ξενο" οπως το ανθρωπο παραπανω? Δηλαδη με μια πιο γενικολογη, αοριστη εννοια. (πχ. Ειχα και ξενους στο σπιτι, τις θειες του αντρα μου, και δεν ειχα ουτε φονταν για κερασμα)Δεν αποκλειεται να κανω λαθος. Ελπιζω ο/η συγγραφεας να ερθει και να μας λυσει την απορια. Σε καθε περιπτωση την βρηκα πραγματικα ενδιαφερουσα εξομολογηση, οπως και τα σχολια σας.
Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση όντως, ίσως μετουσιώνεται. Όπως ο έρωτας γίνεται αγάπη και κρατάει τις σχέσεις, άλλες φορές μπορεί να γίνεται ρουτίνα και βαρεμάρα οπότε οι άνθρωποι απομακρύνονται. Δεν ξέρω και δε νομίζω ότι υπάρχουν και στάνταρ απαντήσεις σε αυτό.
Επειδη δεν υπαρχουν στανταρντ απαντησεις γι'αυτο και μου εκανε κλικ.Η προσωπικη μου εμπειρια ειναι οτι απαξ και κατι με κερδισει για καποιο χρονικο διαστημα, παντα θα το θυμαμαι με καποια νοσταλγια. Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι απωθημενο, ουτε οτι διαπραττω πνευματικη απιστια (οπως το σκεφτομαι εγω) αλλα οτι καταξιωνω μερος του εαυτου μου που το εζησε και που παθιαστηκε. Επαναλαμβανω οτι πιθαβον δεν σκεφτονταθ ολοι ετσι.
Εδω της το εξεφρασε οτι δεν θελει αλλο, δεν εξαφανιστηκε. Δεν νομιζω να υπηρχε ανειλικρινεια ή καφριλα. Ξεκαθαρος ηταν.Η νεα οπτικη εννοουσα οτι ειναι οτι "την κοιτουσε και δεν εβρισκε λογους να μεινει" , "εβλεπε μια ξενη". Ποσο γνωριζομαστε τελικα μεσα σε μια σχεση, ποσο επικοινωνουμε? Οχι τοσο οσο νομιζουμε τελικα.
Scroll to top icon