"Μέρα χαράς" στην Ουγγαρία- Αποπλήρωσε τα δάνεια του 2008 από ΕΕ, ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα

"Μέρα χαράς" στην Ουγγαρία- Αποπλήρωσε τα δάνεια του 2008 από ΕΕ, ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα Facebook Twitter
9

Η Ουγγαρία ολοκλήρωσε την αποπληρωμή δανείων ύψους 20 δισεκ. ευρώ που της είχαν χορηγηθεί επειγόντως το 2008 από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα για να βοηθηθεί η χώρα να ξεπεράσει τη χρηματοοικονομική κρίση, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.


Η τελευταία δόση του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ, που οφειλόταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποπληρώθηκε "την περασμένη εβδομάδα", διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας Μιχάλι Βάργκα, ο οποίος έκανε λόγο για "μια μέρα χαράς".


Η Ουγγαρία, η οποία είχε πληγεί σκληρά από τη χρηματοοικονομική κρίση του 2008, για να αποφύγει μια στάση πληρωμών είχε λάβει δάνεια 6,5 δισεκ. ευρώ από την ΕΕ, 12,5 δισεκ. ευρώ από το ΔΝΤ και 1 δισεκ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα, δηλαδή 20 δισεκ. ευρώ συνολικά.


Το 2013 η Βουδαπέστη είχε αποπληρώσει πρόωρα το σύνολο του χρέους της έναντι του ΔΝΤ, κάτι για το οποίο είχε πιέσει ο συντηρητικός πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.


Αφού είχε κάνει μια βουτιά 6,6% το 2009, η ουγγρική οικονομία αποκαταστάθηκε από το 2014 με έναν δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης -- 2,9% το 2015.


Ο Βάργκα εξέφρασε την ελπίδα ότι η αποπληρωμή του χρέους του 2008 θα συμβάλει στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ουγγαρίας από τους οίκους αξιολόγησης.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ράσελ Μπραντ: Θα παραθέσει ομιλία σε κολέγιο μετά τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ράσελ Μπραντ: Θα παραθέσει ομιλία σε κολέγιο μετά τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση

Ο ηθοποιός ανακοινώθηκε πως θα μιλήσει για την κουλτούρα του «cancel», για την ελευθερία του λόγου και τη λογοκρισία, μόλις οκτώ ημέρες μετά τις κατηγορίες εναντίον του
LIFO NEWSROOM
Καταγγελία πρώην στελέχους του Facebook: «Η Meta υπονόμευσε την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»

Διεθνή / Καταγγελία πρώην στελέχους του Facebook: «Η Meta υπονόμευσε την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»

Η Σάρα Γουίν-Γουίλιαμς κατηγορεί στελέχη της Meta ότι συνεργάστηκαν με το Πεκίνο, απέκρυψαν πληροφορίες από το Κογκρέσο και κατασκεύασαν «λογισμικό λογοκρισίας» για την Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM