Υπέροχα μικροσκοπικά δωμάτια κρυμμένα μέσα σε φρεάτια του Μιλάνου

Υπέροχα μικροσκοπικά δωμάτια κρυμμένα μέσα σε φρεάτια του Μιλάνου Facebook Twitter
Αφορμή για το καλλιτεχνικό έργο στάθηκε η είδηση για τους εκατοντάδες ανθρώπους στο Βουκουρέστι που έχουν αναγκαστεί να ζουν στο αποχετευτικό σύστημα της πόλης...
3

Τι πιο ωραίο από το να ανακαλύπτεις «μυστικά» σημεία της πόλης σου. Σημεία που έχουν αρχικά εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και στη συνέχεια με κάποιο τρόπο αλλάζουν ρόλο και λειτουργία και μεταμορφώνονται σε κάτι άλλο.

Όπως αυτά τα τρία φρεάτια στην περιοχή Lodi του Μιλάνου. Στο πρώτο κάποιοι ανακάλυψαν μια μικρογραφία μπάνιου, στο δεύτερο μια κουζίνα εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα μαγειρικά σκεύη και στο τρίτο τον διάδρομο ενός σπιτιού με ένα πίνακα κρεμασμένο στον «τοίχο».

Τα τρία αυτά installations αποτελούν το Borderlife, το τελευταίο πρότζεκτ του Biancoshock, ενός καλλιτέχνη που ζει και εργάζεται στο Μιλάνο. Αφορμή για το καλλιτεχνικό έργο στάθηκε η είδηση για τους εκατοντάδες ανθρώπους στο Βουκουρέστι που έχουν αναγκαστεί να ζουν στο αποχετευτικό σύστημα της πόλης. Όπως λέει ο ίδιος θέλησε να μιλήσει για όλους τους άστεγους που είναι αναγκασμένοι να ζουν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Και το έκανε με ένα πολύ ωραίο τρόπο θα συμπληρώναμε εμείς.

Υπέροχα μικροσκοπικά δωμάτια κρυμμένα μέσα σε φρεάτια του Μιλάνου Facebook Twitter
Υπέροχα μικροσκοπικά δωμάτια κρυμμένα μέσα σε φρεάτια του Μιλάνου Facebook Twitter
Urban Culture
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτσι βγαίνουμε τώρα

Urban Culture / Έτσι βγαίνουμε τώρα

Άφθονη τέχνη για όλους, μεγάλα και niche πάρτι, ελληνικά και technο: Η Αθήνα έχει γίνει μια πόλη που μπορεί να προκαλέσει FOMO ακόμα και σ’ εκείνους που αρνούνται ότι το παθαίνουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ, M.HULOT, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ, ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ, ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
ΨΚΜ: Επαναπροσδιορίζοντας το «ψιλικατζίδικο» στο Μετς

Radio Lifo / ΨΚΜ: Επαναπροσδιορίζοντας το «ψιλικατζίδικο» στο Μετς

Δεν είναι ΚΨΜ. Είναι το ΨΚΜ και είναι ένα μικρό μαγαζάκι στη Μάρκου Μουσούρου, ακριβώς δίπλα από το Odeon. Ένα μέτα-ψιλικατζίδικο που άνοιξαν πριν από τρία περίπου χρόνια με πολλή αγάπη και μεράκι ένα ζευγάρι που μεγάλωσε στο Μετς. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την Μαρία Πολυξά και τον Δημήτρη Φάντη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Αυστραλή breakdancer απασχολεί ακόμη το διαδίκτυο με το «μηδέν» και τη χορογραφία της

Διεθνή / Η Αυστραλή breakdancer απασχολεί ακόμη το διαδίκτυο με το «μηδέν» και τη χορογραφία της

Κανένας αθλητής που έχει εκπροσωπήσει τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο, αναφέρει η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας
LIFO NEWSROOM
Η αθέατη πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Ρεπορτάζ / Η αθέατη πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Πώς μοιάζει η καθημερινότητα στον πύργο ελέγχου; Τι συμβαίνει όταν υπάρχει ένα σκουπίδι στον διάδρομο; Ποιοι κουβαλάνε στα ταξίδια τους τις περισσότερες και μεγαλύτερες αποσκευές ανά άτομο; H LiFO εξασφάλισε πρόσβαση σε μέρη όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος σε επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Πέντε youtubers σε ένα σπίτι που δεν κοιμάται ποτέ

Urban Culture / Πέντε youtubers σε ένα σπίτι που δεν κοιμάται ποτέ

Ο Hacky (Φώτης Γιορδαμνής), ο Gianuba (Γιάννης Θεοτοκάς), o GemiFrap (Κωνσταντίνος Γκεμιτζής), o Dorii (Γιάννης Μαγκνταλάσωβ) και ο Gunzar (Κρις Ελέζι) ζουν και δημιουργούν περιεχόμενο σε ένα μεγάλο σπίτι με πισίνα στα νότια.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Οι κάθετοι κήποι της Αθήνας

ADM 2024: The New Vision / Οι εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι της Αθήνας

Ο αρχιτέκτονας μηχανικός Άρης Γιαννόπουλος του αρχιτεκτονικού γραφείου WOA εξηγεί γιατί οι πράσινοι κήποι, πέρα από την καλαισθησία που προσφέρουν, είναι σημαντικοί για τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος στην πόλη και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.
M. HULOT
Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Αθήνα / Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Πέρα από τα πάρκα και τους λόφους της Αθήνας, που όλοι γνωρίζουμε και επισκεπτόμαστε συχνά, υπάρχουν πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες εναλλακτικές διαδρομές που αξίζει να εξερευνήσουμε.
ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ: Α. ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ, Γ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, Λ. ΛΙΑΚΑΚΟΥ, M. HULOT, Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

σχόλια

3 σχόλια