Aυτή η φωτογραφία ήταν "πάρα πολύ παχύσαρκη για το Facebook"

Aυτή η φωτογραφία ήταν "πάρα πολύ παχύσαρκη για το Facebook" Facebook Twitter
7

Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες προκάλεσε η κίνηση του Facebook να «κατεβάσει» τη φωτογραφία μιας παχύσαρκης γυναίκας με μπικίνι, για παραβίαση της πολιτικής του.

Η φωτογραφία είχε ανέβει στη σελίδα από την αυστραλιανή οργάνωση «Cherchez la Femme ", στο πλαίσιο καμπάνιας για να προωθηθεί μια θετική εικόνα για το σώμα και να μειωθεί το στερεότυπο της τέλειας γυναίκας.  

Όμως, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, η φωτογραφία «δείχνει το σώμα ή μέρη του σώματος με ανεπιθύμητο τρόπο σε αντίθεση με την πολιτική για την Υγεία και την πρόληψη των διατροφικών διαταραχών».

Μετά το μπαράζ των επικρίσεων, το Facebook ζήτησε  συγγνώμη σε μια ανακοίνωση.  "Αυτή η εικόνα δεν παραβιάζει τις πολιτικές μας για την διαφήμιση. Ζητούμε συγγνώμη για το λάθος», αναφέρει το Facebook που σημειώνει ότι «λάθη συμβαίνουν με απαγορεύσεις διαφημίσεων, μέσα σε μια διαδικασία ελέγχου εκατομμυρίων εικόνων».

Ωστόσο, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, παρά τα αιτήματα, αρνήθηκε να ξανανεβάσει την εικόνα.

Τech & Science
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δηλητηριώδης κάμπιες υπάρχουν - Γιατί μπορεί να είναι το «κλειδί» στην εξέλιξη νέων φαρμάκων

Τech & Science / Οι δηλητηριώδεις κάμπιες υπάρχουν - Γιατί μπορεί να είναι το «κλειδί» στην εξέλιξη νέων φαρμάκων

Οι θανατηφόρες κάμπιες έχουν ένα φιδίσιο δηλητήριο που παρεμβαίνει στην πήξη του αίματος, ενώ άλλες διαθέτουν δηλητήρια που προκαλούν χρόνια φλεγμονώδη προβλήματα
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Η άνοια ενδέχεται να συνδέεται με την έκθεση σε ατμοσφαιρική ρύπανση στην παιδική ηλικία

Τech & Science / Μελέτη: Η άνοια ενδέχεται να συνδέεται με την έκθεση σε ατμοσφαιρική ρύπανση στην παιδική ηλικία

«Η μελέτη μας ενισχύει τη σημασία της μείωσης της έκθεσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση, ιδίως κατά τις ευάλωτες περιόδους της προγεννητικής και της πρώιμης παιδικής ηλικίας», έγραψαν οι ερευνητές
LIFO NEWSROOM
ΔΕΠΥ: Οι ενήλικες που πάσχουν από διάσπαση προσοχής έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / ΔΕΠΥ: Οι ενήλικες που πάσχουν από διάσπαση προσοχής έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με μελέτη

Η ΔΕΠΥ συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά καπνίσματος, παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου, μεταξύ άλλων προβλημάτων υγείας, όπως αναφέρουν οι ερευνητές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Το Facebook ας κοιτάξει πρώτα να κατεβάσει τις σκηνές βίας και τα γυμνά ανήλικα που κυκλοφορούν και έχουμε αναφέρει πολλές φορές και "δεν παραβιάζουν τους όρους χρήσης" και ας αφήσει παχύσαρκα και ανορεξικά μοντέλα για το τέλος.
Μια στιγμή ρε παιδιά.... Όταν υπάρχει πολιτική για τα υπερβολικά skinny μοντέλα, επειδή δεν προάγουν μια υγιή εικόνα για το σώμα, γιατί η ίδια πολιτική να μην εφαρμόζεται και στα υπέρβαρα μοντέλα;Το σκεπτικό είναι το ίδιο... "Μην δείχνετε ως cool σώματα που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα υγείας" (όχι πρότυπα ομορφιάς, πρότυπα υγείας).Ή θα πρέπει να καταργηθεί η πολιτική αυτή και να δείχνει ο καθένας όποιο σώμα θέλει, όπως θέλει ή θα πρέπει να εφαρμόζεται ενιαία.Εκτός αν το μήνυμα είναι "αποδέξου τον εαυτό σου ως παχύσαρκος, αλλά μην αποδέχεσαι τον εαυτό σου ως ανορεξικός"
Πες τα! Αυτο δεν καταλαβαινω κι εγω εχουμε βαλει στο στοχαστρο τους ανορεξικους (και πολυ σωστα) αλλα θου κυριε ετσι και τολμησει να ειπωθει κατι αρνητικο για τους υπερβαρους. Και δε μιλαμε γι αυτα τα 5-10 κιλα παραπανω αλλα για πιο σοβαρες καταστασεις που επισης δημιουργουν αρκετα προβληματα υγειας!
Διαφωνώ.Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στην εικόνα ενός αποστεωμένου μοντέλου και σε εκείνη ενός υπερβαρου.Η πρώτη δυστυχώς αποτελεί αισθητικό πρότυπο στην κοινωνία, προϋπόθεση εργασίας στo χώρο της μοδας και στόχο άπειρων νέων κοριτσιών. Η δεύτερη από την άλλη αποτελεί αντικείμενο εμπαιγμού και έκφρασης αηδιας.Ποια από τις δύο εικόνες επηρεάζει εναν νέο κατά τη γνώμη σας;Δεν νομίζω ότι υπάρχει νέος που θα δει τη δευτερη εικόνα και θα βάλει στόχο να αποκτήσει αυτό το σώμα ενώ με την πρώτη όλοι ξέρουμε ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο.. Επίσης, το ζήτημα δεν είναι το να αποδεχτεί ένας υπέρβαρος αυτό που είναι (αντιμετωπίζει ηδη αρκετά προβλήματα υγείας για να συμβεί αυτό) αλλά η κοινωνία να τον δεχτεί για αυτό που είναι αισθητικά και να μην τον δείχνει με το δάχτυλο. Έτσι θα έχει εκείνος τη δύναμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του για τους σωστούς λόγους (υγεία, ενέργεια, προσδόκιμο ζωής) και όχι για τους λάθους (αισθητικά πρότυπα).
Δεν καταλαβαινω τη λογικη του να δεχτεις καποιον οπως ειναι για να αλλαξει μετα. Τοτε γιατι και η ανορεξια δεχεται πολεμο?? Και πιστεψε με εχοντας υπαρξει πολυ αδυνατη εφηβη ξερω τι παει να πει κοροιδια και να σε δειχνουν με το δαχτυλο προτυπο δεν αισθανθηκα ποτε!