Τραμπ για το Ντάλας: Πρέπει να αποκαταστήσουμε το νόμο και την τάξη

Τραμπ για το Ντάλας: Πρέπει να αποκαταστήσουμε το νόμο και την τάξη Facebook Twitter
2

Στην ανάγκη αποκατάστασης του «νόμου και της τάξης» αναφέρεται ο Ντόναλντ Τράμπ σε δήλωση του μετά την αιματηρή επίθεση ενόπλων κατά αστυνομικών στο Ντάλας, ενώ αναφορά κάνει και στον «παράλογο και τραγικό θάνατο» των δύο μαύρων αυτοκινητιστών στη Μινεσότα και στην Λουιζιάνα.

Ο υποψήφιος των ρεπουμπλικανών για το Λευκό Οίκο, που στο λόγο του χρησιμοποιεί μια διχαστική ρητορική, σημειώνει επίσης ότι "το έθνος μας έχει γίνει πολύ διχασμένο" και πως «οι φυλετικές εντάσεις πάνε χειρότερα, όχι καλύτερα».

Ο Τράμπ στη δήλωση του μιλάει επίσης για «επίθεση στη χώρα μας» και για την ανάγκη «να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του λαού μας, να είναι ασφαλείς στα σπίτια τους και στο δρόμο».

Σημειώνει ακόμη ότι η επίθεση ήταν μια «συντονισμένη, προμελετημένη επίθεση στους άνδρες και τις γυναίκες που μας κρατούν ασφαλείς».

Ο Τραμπ αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Οι παράλογοι τραγικοί θάνατοι  των δύο αυτοκινητιστών στη Λουιζιάνα και τη Μινεσότα μας υπενθυμίζουν πόσα περισσότερα πρέπει να γίνουν.

Σήμερα το πρωί θα προσφέρω τις σκέψεις και τις προσευχές μου για όλες τις οικογένειες των θυμάτων, και θα προσευχηθώ για τους γενναίους αστυνομικούς μας και τους διασώστες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να μας προστατεύουν κάθε μέρα.

Το έθνος μας έχει γίνει πάρα πολύ διχασμένο. Πάρα πολλοί Αμερικανοί αισθάνονται να έχουν χάσει την ελπίδα. Το έγκλημα βλάπτει πάρα πολλούς πολίτες. Οι φυλετικές εντάσεις πάνε χειρότερα, όχι καλύτερα. Αυτό δεν είναι το αμερικανικό όνειρο που όλοι θέλουμε για τα παιδιά μας.

Αυτή είναι η στιγμή, ίσως περισσότερο από ποτέ, για ισχυρή ηγεσία, αγάπη και συμπόνια."

Το πολύ ισχυρό λόμπι των όπλων στης ΗΠΑ είναι ένας από τους άτυπους υποστηρικτές του Τραμπ και κά νει καμπάνια υπέρ του υποψηφίου των ρεπουμπλικανών ο οποίος υποστηρίζει την οπλοκατοχή.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πάνω από 100 ισραηλινά αεροσκάφη συμμετείχαν - Οι διεθνείς αντιδράσεις

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πάνω από 100 ισραηλινά αεροσκάφη συμμετείχαν - Οι διεθνείς αντιδράσεις

Το Ισραήλ φαίνεται ότι έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον για το Ιράν και φαίνεται να έχει χαλιναγωγήσει ορισμένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδιά του
LIFO NEWSROOM
Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν, λέει η Τεχεράνη

Διεθνή / Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν, λέει η Τεχεράνη

«Ο στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, υπερασπιζόμενος την ασφάλεια του Ιράν και τα συμφέροντα του λαού και του Ιράν, θυσίασε δύο από τους μαχητές του», λέει η ανακοίνωση του Ιράν για την επίθεση του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ στην Παναγία των Παρισίων προτείνει η υπουργός Πολιτισμού

Διεθνή / Γαλλία: Εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ στην Παναγία των Παρισίων προτείνει η υπουργός Πολιτισμού

Οι διευκρινίσεις της Γαλλίδας υπουργού Πολιτισμού για τους πιστούς που θέλουν να προσευχηθούν - «Με μόλις 5 ευρώ ανά επισκέπτη θα συγκεντρώσουμε 75 εκατ. ευρώ ετησίως», είπε η υπουργός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επίθεση Ισραήλ σε Ιράν: «Αποστολή εξετελέσθη», λέει το Τελ Αβίβ - «Περιορισμένες ζημιές», απαντά η Τεχεράνη

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ σε Ιράν: «Αποστολή εξετελέσθη», λέει το Τελ Αβίβ - «Περιορισμένες ζημιές», απαντά η Τεχεράνη

Στρατιωτικές βάσεις στην Τεχεράνη βρέθηκαν στο στόχαστρο των ισραηλινών επιθέσεων - Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Ιράν «να σταματήσει τις επιθέσεις της» εναντίον του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM