O Νick Chamberlain έγινε ο πρώτος επίσκοπος της Εκκλησίας της Αγγλίας που μιλά ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του

O Νick Chamberlain έγινε ο πρώτος επίσκοπος της Εκκλησίας της Αγγλίας που μιλά ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του Facebook Twitter
7

O επίσκοπος του Grantham, Nicholas Chamberlain έγινε ο πρώτος επίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας που μιλάει δημόσια για την ομοφυλοφιλία και τη σχέση του, σε μία κίνηση που όπως σχολιάζει η Guardian, αναμένεται να συναντήσει την αποδοχή όσων υποστηρίζουν την ισότητα, αλλά και να εγείρει αντιδράσεις από συντηρητικούς κύκλους που φοβούνται πως η εκκλησία της Αγγλίας απομακρύνεται από τις παραδόσεις της.

Ο Chamberlain αναγκάστηκε να μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλική του ταυτότητα και τη μακροχρόνια σχέση του, την οποία δεν κρατούσε κρυφή, έπειτα από τις απειλές μίας κυριακάτικης εφημερίδας πως θα προβεί σε αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή. Κίνηση που γνώριζε εκ των προτέρων πως θα διχάσει την Εκκλησία που υπηρετεί.

«Δεν ήταν δική μου απόφαση να το κάνω τόσο μεγάλο θέμα» δήλωσε ο Chamberlain σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη Guardian. «Το περιβάλλον μου γνωρίζει ότι είμαι gay, όμως δεν είναι το πρώτο πράγμα που λέω σε όποιον γνωρίζω. Η σεξουαλικότητά μου είναι μέρος αυτού που είμαι, αλλά αυτό που θέλω είναι να επικεντρωθώ στη διακονία μου».

Ο Chamberlain χειροτονήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην τελετή, συμπεριλαμβανομένου του Justin Welby, αρχιεπισκόπου του Καντέρμπερι, γνώριζαν πως είναι ομοφυλόφιλος.

Ο επίσκοπος του Grantham τόνισε ακόμη στην εφημερίδα ότι σέβεται τους κανόνες της Αγγλικανικής Εκκλησίας, σύμφωνα με τους οποίους οι gay κληρικοί πρέπει να είναι άγαμοι.

Σε δήλωσή του, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι, Justin Welby δήλωσε: «Είμαι και ήμουν ενήμερος για τη μακρόχρονη σχέση του επισκόπου Nick.  H χειροτόνησή του ως επισκόπου του Grantham βασίστηκε στις ικανότητές του και στην πρόθεσή του να υπηρετήσει στην επισκοπή του Lincoln. Ζει με βάση τους κανόνες της Αγγλικανικής Εκκλησίας και η σεξουαλικότητά του δεν έχει καμία σχέση με τη δουλειά του».

Με πληροφορίες από τη Guardian

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM
Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM