Σούλτς: Να στείλουμε μήνυμα ενότητας, όχι διχασμού από την Μπρατισλάβα

Σούλτς: Να στείλουμε μήνυμα ενότητας, όχι διχασμού από την Μπρατισλάβα Facebook Twitter
1
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πρέπει να επικεντρωθούν σε μη αμφισβητούμενα θέματα και "να στείλουν το μήνυμα ότι θέλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού και όχι διχασμένοι τις προκλήσεις το 21ου αιώνα", δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στην Die Welt.
Οι ηγέτες της Ε.Ε. "δεν επιτρέπεται να κάνουν το λάθος να συνομιλήσουν μόνο για θέματα που διχάζουν. Ας συνομιλήσουν για θέματα για τα οποία συμφωνούμε! Μόνο έτσι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών", τονίζει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός. Τέτοια θέματα είναι η ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς, όπως επίσης και ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής και κατά της ανεργίας των νέων.
Ο Σούλτς καλεί επίσης τη Βρετανία να καταθέσει μέχρι το τέλος του έτους την αίτηση αποχώρησης από την Ε.Ε.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν θέλησε να μιλήσει για το πολιτικό του μέλλον, αν δηλαδή θα είναι υποψήφιος καγκελάριος, δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) δεν προτίθεται να υποστηρίξει νέα θητεία του σοσιαλδημοκράτη πολιτικού στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Σούλτς είπε απλώς ότι η σχετική ψηφοφορία για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου: "Είναι μια ανοιχτή διαδικασία".
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια