Παρά το πλήθος αντιδράσεων, η Wonder Woman έγινε η νέα πρέσβειρα του ΟΗΕ για τις γυναίκες

Παρά το πλήθος αντιδράσεων, η Wonder Woman έγινε η νέα πρέσβειρα του ΟΗΕ για τις γυναίκες Facebook Twitter
1

O ΟΗΕ ανακήρυξε σήμερα την Wonder Woman, πρωταγωνίστρια του γνωστού αμερικανικού κόμικ, πρέσβειρα του διεθνούς οργανισμού προκειμένου να προβάλλει και να προωθήσει τα δικαιώματα των γυναικών, παρά τις επικρίσεις που δέχθηκε από φεμινιστικές οργανώσεις και ενός μέρους του προσωπικού του.


Η Wonder Woman θα εκμεταλλευτεί τις σούπερ δυνάμεις της στο πλαίσιο μιας εκστρατείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών διάρκειας ενός έτους υπέρ της χειραφέτησης των γυναικών και των κοριτσιών.


Η πρωταγωνίστρια των κόμικ ανακηρύχθηκε σήμερα επίτιμη πρέσβειρα των ΗΕ σε μια τελετή όπου ήταν παρούσα η ηθοποιός Λίντα Κάρτερ, η οποία την ενσάρκωσε στην τηλεόραση αλλά και η Νταϊάν Νέλσον, πρόεδρος του DC Entertainment που κατέχει τα δικαιώματα του κόμικ.

Παρά το πλήθος αντιδράσεων, η Wonder Woman έγινε η νέα πρέσβειρα του ΟΗΕ για τις γυναίκες Facebook Twitter
Παρά το πλήθος αντιδράσεων, η Wonder Woman έγινε η νέα πρέσβειρα του ΟΗΕ για τις γυναίκες Facebook Twitter


Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν ήταν απών, αν και στην αρχή είχε ανακοινωθεί πως θα παραστεί. Η αναπληρώτρια σε θέματα επικοινωνίας Κρίστινα Γκάλας χαιρέτισε από την πλευρά της «τη δέσμευση της Wonder Woman στη μάχη υπέρ της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ισότητας».


Στο βάθος της αίθουσας, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, βρίσκονταν πολλές δεκάδες διαδηλωτές, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι γύρισαν την πλάτη προς το βήμα, ορισμένοι εξ αυτών σηκώνοντας την γροθιά τους ψηλά.

Παρά το πλήθος αντιδράσεων, η Wonder Woman έγινε η νέα πρέσβειρα του ΟΗΕ για τις γυναίκες Facebook Twitter


Η συγκεκριμένη εκστρατεία συμπίπτει χρονικά με την 75η επέτειο της πρώτης εμφάνισης της Wonder Woman σε ένα «βιβλίο κόμιξ», κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και με μια ταινία παραγωγής της Warner Bros που αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά.


Η Σάζια Ράφι, μία από τις επικεφαλής του οργάνωσης She4SG που είχε ταχθεί υπέρ της εκλογής μιας γυναίκας επικεφαλής στον ΟΗΕ, έκρινε «γελοίο» το γεγονός ότι επιλέχθηκε ως υπόδειγμα μια φανταστική προσωπικότητα. «Υπάρχουν τόσες πολλές γυναίκες που είναι πραγματικά αληθινές, οι οποίες θα μπορούσαν να επιλεγούν».

Παρά το πλήθος αντιδράσεων, η Wonder Woman έγινε η νέα πρέσβειρα του ΟΗΕ για τις γυναίκες Facebook Twitter


Επιπλέον, μια λίστα, το οποίο υπέγραψαν 350 υπάλληλοι του ΟΗΕ, κυκλοφόρησε με αίτημα προς τον Μπαν Γκι Μουν να εγκαταλείψει αυτό το σχέδιο.


Σε έναν ιστότοπο που έφτιαξαν οι επικριτές, μπορεί κανείς να διαβάσει ότι η Wonder Woman είναι «η ενσάρκωση του pin-up: μια λευκή γυναίκα με μεγάλο στήθος και απίθανες διαστάσεις», που φοράει ένα κοστούμι στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας. Τα σχόλια που αναρτήθηκαν είναι καυστικά: «προσβολή προς τις γυναίκες», «κακόγουστο αστείο» ή ότι «πρέπει να διορίζονται περισσότερες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις στον ΟΗΕ».


Για την Κριστίνα Γκάλας, περισσότερο από την εμφάνισή της, «είναι οι αξίες που ενσαρκώνει η Wonder Woman» η οποίες πρέπει να υπολογίζονται.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM