Τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των nail bars στη Βρετανία

Τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των nail bars στη Βρετανία Facebook Twitter
Oι αρχές υποψιάζονται ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις λειτουργούν ως βιτρίνα του sex trafficking στη χώρα, τη στιγμή που είναι γνωστό, ότι πολλοί παράνομοι μετανάστες εργάζονται σε οίκους ανοχής ή ως εργάτες σε φυτείες κάνναβης, κάτω από συνθήκες ολοκληρωτικής σκλαβιάς.
2

Περισσότερες από 100 συλλήψεις έγιναν χθες, στοχευμένα σε nail bars του Εδιμβούργου, του Λονδίνου και του Καρντίφ, καθώς οι βρετανικές αρχές έχουν βάσιμες υποψίες ότι ακριβώς στα καταστήματα αυτού του είδους υπηρεσιών ομορφιάς στεγάζονται πλέον σύγχρονα σκλαβοπάζαρα με θύματα μετανάστες που αναζητούν εναγωνίως εργασία. 

Η οργανωμένη επιχείρηση των βρετανικών αρχών κινήθηκε εναντίον περισσότερων από 280 ινστιτούτα μανικιούρ στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου της κυβέρνησης που αναζητά εστίες παράνομης εργασίας, υπό άθλιες συνθήκες, σε ολόκληρη τη χώρα. Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο υπουργός Μετανάστευσης, Ρόμπερτ Γκούντγουϊλ, σχολιάζοντας το βάρβαρο έγκλημα της μοντέρνας δουλείας που ανθίζει σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις και σε μία προσπάθεια η κυβέρνηση να διερευνήσει εις βάθος υποθέσεις τράφικινγκ. 

Από την εξακρίβωση στοιχείων που ακολούθησε των συλλήψεων διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις ήταν μετανάστες από το Βιετνάμ, τη Γκάνα, το Πακιστάν, τη Νιγηρία και την Ινδία, ενώ η συγκεκριμένη εκστρατεία των βρετανικών αρχών έχει ξεκινήσει από τις 27 Νοεμβρίου και συνεχιζόταν μέχρι και πρόσφατα τον Δεκέμβριο. 

Είχαν αποσταλεί προειδοποιητικά έγγραφα σε τουλάχιστον 68 φημισμένα nail bars απ' άκρη σ' άκρη στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πρόστιμα που θα άγγιζαν τις 20.000 λίρες για κάθε εργαζόμενο, του οποίου την παρουσία η επιχείρηση δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει, όμως, τότε δεν φάνηκε να συγκινείται κανείς από τους ιδιοκτήτες.

Γιατί, όμως, το ενδιαφέρον των αρχών στράφηκε πρωτίστως στα nail bars; Όπως έγινε γνωστό, εδώ και καιρό, οι αρχές υποψιάζονται ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις λειτουργούν ως βιτρίνα του sex trafficking στη χώρα, τη στιγμή που είναι γνωστό, ότι πολλοί παράνομοι μετανάστες εργάζονται σε οίκους ανοχής ή ως εργάτες σε φυτείες κάνναβης

Ομοίως, οι βρετανικές αρχές μέσα στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουν παρόμοιες επιχειρήσεις στους τομείς της καθαριότητας, των οικοδομικών εργασιών, των υπηρεσιών εστίασης και των ταξί, σε μία προσπάθεια να παταχθεί κάτι για το οποίο δεν προϊδέαζε το Brexit: την ανηλεή εκμετάλλευση των μεταναστών σε διάφορα πεδία της καθημερινότητας. 

Ο υπουργός Μετανάστευσης πάντως εμφανίστηκε σίγουρος ότι όλη αυτή η αστυνομική επιχείρηση θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους παραβιάζουν την περί μετανάστευσης νομοθεσία. "Η σύγχρονη δουλεία είναι ένα βάρβαρο έγκλημα που καταστρέφει τις ζωές των πιο ευάλωτων μελών της κοινωνίας μας", εξήγησε χθες. 

Γιατί, όμως, το ενδιαφέρον των αρχών στράφηκε πρωτίστως στα nail bars; Όπως έγινε γνωστό, εδώ και καιρό, οι αρχές υποψιάζονται ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις λειτουργούν ως βιτρίνα του sex trafficking στη χώρα, τη στιγμή που είναι γνωστό, ότι πολλοί παράνομοι μετανάστες εργάζονται σε οίκους ανοχής ή ως εργάτες σε φυτείες κάνναβης, κάτω από συνθήκες ολοκληρωτικής σκλαβιάς.

Οι σωματέμποροι συνήθως δελεάζουν τα θύματα τους μέσω του διαδικτύου, τάζοντας θέσεις εργασίας, σπουδές και ασφαλή καθημερινότητα, ωστόσο αυτό που τελικώς προσφέρουν είναι απειλές, εκβιασμοί και άθλιες εργασιακές συνθήκες στην καλύτερη περίπτωση, στη χειρότερη, τα θύματα τα περιμένει μία σίγουρη θέση στην πορνεία. 

Μόνο μέσα στο 2015 στη Βρετανία σημειώθηκαν 289 καταγγελίες για εκμετάλλευση μεταναστών σε εργασιακούς χώρους, ενώ σημειώθηκε 40% αύξηση σε ό,τι αφορά των αριθμό θυμάτων ανάλογης μεταχείρισης. 

Με στοιχεία από το BBC

2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τι καθονται και κανουν αυτοι οι "ελεεινοι"Βρεταννοι.Επιχειρησεις "σκουπα"για τον εντοπισμο και την τιμωρια συγχρονων "δουλεμπορων"(..και εισφορο-φοροφυγαδων,για να μην ξεχνιομαστε...).Θα μου πειτε οτι στην Βρεταννια υπαρχει αυτο το προβλημα σε μεγαλη εκταση και γι'αυτο και γινονται σχετικες "επιχειρησεις".Ενω στην Ελλαδα οπου τα περιστατικα μικρομεσαιων επιχειρησεων με εργαζομενους αδηλωτους προσφυγομεταναστες ειναι....ελαχιστοτατα, προφανως δεν υπαρχει τετοιο προβλημα ,αρα και οι σχετικες "εφοδοι"και επιχειρησεις ειναι αχρειαστες !!!