Τι ηλικία έχουν οι γυναίκες και οι άντρες που κυριαρχούν στις σεξουαλικές φαντασιώσεις

Τι ηλικία έχουν οι γυναίκες και οι άντρες που κυριαρχούν στις σεξουαλικές φαντασιώσεις Facebook Twitter
3

Xιλιάδες έρευνες, μελέτες και ερωτηματολόγια έχουν ολοκληρωθεί για να μελετηθεί η πτυχή της ανθρώπινης φύσης που αποκωδικοποιεί το παζλ της ερωτικής ζωής στο μυαλό ανδρών και γυναικών. Η ερωτική έλξη και τα πεδία της, οι συμπεριφορές και οι προτιμήσεις των δύο φύλων, αλλά και τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τους παράγοντες για αυτή τη ζωογόνο ορμή του ανθρώπου είναι σίγουρα μερικά ενδιαφέροντα και δημοφιλή κομμάτια της ανθρώπινης ψυχολογίας. Η αλήθεια είναι όμως πως σήμερα η διαδικτυακή μας ζωή αποκαλύπτει πολύ περισσότερα για την πραγματική- offline - ζωή μας από οποιαδήποτε επιστημονική μελέτη. 

Το ΟkCupid.com έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο σάιτ γνωριμιών στον πλανήτη και έχει δεκάδες εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, άνδρες και γυναίκες. Ένας εκ των ιδρυτών του, αρέσκεται πολύ στη μελέτη των στοιχείων που προκύπτουν από τις συμπεριφορές των χρηστών της ιστοσελίδας και όλα του τα συμπεράσματα τα συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο που τιτλοφορείται "Dataclysm: Love, Sex, Race, and Identity". Ο Christian Rudder λοιπόν, ο οποίος έχει τη χαρά να βρίσκεται στην λίστα best seller των New York Times, ασχολήθηκε και μελέτησε τα στοιχεία χιλιάδων χρηστών- πελατών του και σε μια πρόσφατη συνέντευξή του μοιράστηκε τα νέα τα οποία στέφουν τις 20άρες τις πιο ποθητές γυναικες στον αντρικό πληθυσμό. Μπορεί σε πρώτη φάση να σκεφτείτε "σιγά τα νέα" αλλά αυτό που δείχνουν οι συγκρίσεις σε σχέση με τις αντικείμενα του πόθου ανδρών και γυναικών, είναι πολύ ενδιαφέρον. 

Άντρες 20 ετών θέλουν γυναίκες 20 ετών. Άντρες 23 ετών θέλουν γυναίκες 21 ετών και άντρες 26 ετών θέλουν γυναίκες 22 ετών. Από τα 28 μέχρι τα 36 όλοι δηλώνουν και πάλι πως η ερωτικά ποθητή γυναίκα είναι αυτή που είναι 20 ετών. Από τα 36 μέχρι τα 47 οι άντρες διαλέγουν και πάλι μεταξύ 20 και 23 και στα 48 έως 50 επιστρέφουν στις 20άρες - ούτε χρόνο παραπάνω.

Ας ξεκινήσουμε αρχικά με τις γυναίκες για τις οποίες τα χιλιάδες δεδομένα δείχνουν ότι στα 20 τους προτιμούν τους άνδρες μόλις ένα ή δύο χρόνια μεγαλύτερους από τη δική τους ηλικία. Οι γυναίκες που είναι μεταξύ 30 και 40 εμφάνισαν μια μικρή απόκλιση μεταξύ 2 και 3 ετών προς τα κάτω. Οι 40+ έριξαν το μέσο όρο ηλικίας έως και 7 χρόνια. Και τέλος, οι γυναίκες που είχαν περάσει τα 50 φαίνεται πως έριξαν και αυτές λίγο το πήχη και δείχνουν κατά μέσο όρο προτίμηση στους άντρες 46 ετών.

Πάμε τώρα στους άντρες και στο ποια ηλικία δηλώνουν πως είναι η πιο ελκυστική ερωτικά... Εδώ λοιπόν έρχεται και δένει ο τίτλος περί κυριαρχίας της 20άρας μια και οι άνδρες κάθε δεκαετίας φρόντισαν να δικαιολογήσουν επάξια τη στέψη. Άντρες 20 ετών θέλουν γυναίκες 20 ετών. Άντρες 23 ετών θέλουν γυναίκες 21 ετών και άντρες 26 ετών θέλουν γυναίκες 22 ετών. Από τα 28 μέχρι τα 36 όλοι δηλώνουν και πάλι πως η ερωτικά ποθητή γυναίκα είναι αυτή που είναι 20 ετών. Από τα 36 μέχρι τα 47 οι άντρες διαλέγουν και πάλι μεταξύ 20 και 23 και στα 48 έως 50 επιστρέφουν στις 20άρες - ούτε χρόνο παραπάνω. Από τα 20 έως τα 50, κανένας άντρας του ΟkCupid δεν επέλεξε γυναίκα πάνω από 23 ετών ενώ η μόνη ηλικία που απέφερε μέσο όρο τα 24 ήταν οι άντρες 46 ετών.

Ο συγγραφέας και μελετητής των στοιχείων ξεκαθαρίζει πως αυτά δεν προκύπτουν από κάποια μελέτη ή ερωτηματολόγιο, αλλά πως είναι ό, τι ακριβώς δηλώνουν και ψάχνουν με ειλικρίνεια εκατομμύρια χρήστες. Κληθείς να δώσει μια ερμηνεία σαν άντρας και ερευνητής των αριθμών δήλωσε απλά πως η σεξουαλική επιθυμία του άντρα δεν ωριμάζει" Οι άντρες στα 50 τους σκέφτονται και ποθούν αυτό ακριβώς που πρωταγωνιστούσε στις φαντασιώσεις τους όταν ήταν φοιτητές."

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Ψυχή & Σώμα / Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν την κατάψυξη ωαρίων; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τον γυναικολόγο Γιώργο Μακρή, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος αναλύει τους πιθανούς κινδύνους της κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις ηλικίες στις οποίες η διαδικασία δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς και τον λόγο που αυτή η μέθοδος έχει εξελιχθεί σε μια διαδεδομένη «μόδα» τα τελευταία χρόνια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM
Οι ψυχεδελικές θεραπείες ξανά στο προσκήνιο

Explainer / Ψυχεδελικές θεραπείες: Τι ξέρουμε τώρα

Μπορούν οι ψυχεδελικές ουσίες να προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία για ψυχικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη και το PTSD; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις ιαματικές τους ιδιότητες; Ποια είναι τα νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την ευρεία χρήση τους στην ιατρική;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο»: Το μήνυμα της υπερβολής και η «ευγονική» του Τραμπ

Υγεία & Σώμα / Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο» και η «ευγονική» του Τραμπ

Τη στιγμή που επικρατεί η τάση για ένα «φυσικό» λουκ, όπου οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι όσο το δυνατόν πιο αόρατες, το λουκ του Μαρ-α-Λάγκο, με το υπερβολικό botox, τα ορατά fillers προσώπου και το ακραίο μαύρισμα, υποστηρίζει την υπερβολή ως στοιχείο ταυτότητας.
THE LIFO TEAM
Ψυχική υγεία των εργαζομένων: Το νέο success metric για τους οργανισμούς

Υγεία & Σώμα / Ψυχική υγεία και εργασία: Ο νέος δείκτης μέτρησης επιτυχίας για τους οργανισμούς

Γιατί το μέλλον ανήκει στους οργανισμούς που αντιλαμβάνονται και κατανοούν ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι που την κάνουν πραγματικότητα και επενδύουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ, CHAIRWOMAN & CEO ΤΗΣ HELLAS EAP
Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Υγεία & Σώμα / Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε πώς θα πεθάνουμε όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του αναπόφευκτου, χωρίς αυτό να αντιβαίνει στην αξία της ζωής; Ποια είναι τα ηθικά, νομικά και πολιτισμικά διλήμματα; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Ψυχή & Σώμα / Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την Ελίζα Γερολυμάτου, μια τολμηρή γυναίκα που αψήφησε την εμπειρία του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου και την έλλειψη ωαρίων, ακολουθώντας την εσωτερική της φωνή που της έλεγε πως ήθελε να γίνει μητέρα. Παρά τις αντιξοότητες, απέκτησε ένα παιδί με έναν άνθρωπο που θαύμαζε.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
ΕΠΕΞ Γιατί όλοι ξετρελαίνονται με το πάντελ;

Υγεία & Σώμα / Πάντελ: Το άθλημα με την παράξενη ρακέτα που πωρώνει τους Αθηναίους

«Το πιο ωραίο είναι ότι το παιχνίδι είναι πάντα τόσο έντονο που σε απορροφά, για μιάμιση ώρα το μόνο που έχει σημασία είναι πού πάει το κίτρινο μπαλάκι, πράγμα που σε βοηθάει πολύ να αποφορτιστείς»
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Κοκέτα / Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Τα πάντα ώστε τα πράγματα να μπουν σ’ ένα κουτί και το κλειστό κύκλωμα «ομορφιά - κατανάλωση - εκτόνωση» να διατηρηθεί ακέραιο, να μην υπάρχει τίποτα το καινούργιο, τίποτα το έντονο Ή το εκπληκτικό, παρά μόνο η ίδια Διαφορά παντού.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Γιατί γίνεται τόσος ντόρος με το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Ψυχή & Σώμα / Γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Τι συμβαίνει με τα τρισεκατομμύρια μικροοργανισμών στο έντερό μας; Πώς αλληλεπιδρούν με τη διατροφή μας –ενισχύοντας ή διαταράσσοντάς την– και τι σημαίνει αυτό για την υγεία μας; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη Μαντώ Κυριακού, καθηγήτρια Μικροβιολογίας, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Υγεία & Σώμα / Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Η Νικόλ Ντεντόν υπήρξε για μια δεκαετία επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας κέντρων ευεξίας που μετέτρεπε τη σεξουαλική διέγερση σε πρακτική διαλογισμού. Τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία που ίδρυσε.
THE LIFO TEAM
Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια