Bloomberg: 4η πιο «οικονομικά μίζερη» χώρα στον κόσμο η Ελλάδα

Bloomberg: 4η πιο «οικονομικά μίζερη» χώρα στον κόσμο η Ελλάδα Facebook Twitter
5

Την 4η θέση (μεταξύ 65 χωρών) καταλαμβάνει και φέτος η Ελλάδα στον δείκτη οικονομικής μιζέριας του πρακτορείου Bloomberg.

Ο «δείκτης μιζέριας» (Misery Index) υπολογίζεται από το άθροισμα των δεικτών του πληθωρισμού και της ανεργίας. Όσο υψηλότερο είναι το σκορ, τόσο πιο «μίζερη» θεωρείται η οικονομία μίας χώρας.

 Για τρίτη χρονιά, στην 1η θέση βρίσκεται η Βενεζουέλα, ενώ ακολουθούν η Νότια Αφρική και η Αργεντινή.

Την πρώτη δεκάδα των πιο «μίζερων χωρών» συμπληρώνουν κατά σειρά κατάταξης: Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Ουκρανία, Σερβία, Βραζιλία και Ουρουγουάη.

Bloomberg: 4η πιο «οικονομικά μίζερη» χώρα στον κόσμο η Ελλάδα Facebook Twitter

Από την άλλη μεριά, η χώρα με τη λιγότερη «μιζέρια» είναι η Ταϊλάνδη και ακολουθούν Σιγκαπούρη, Ελβετία, Ιαπωνία, Ισλανδία, Ταϊβάν, Δανία, Ισραήλ, Νότια Κορέα και Χονγκ Κονγκ.

Bloomberg: 4η πιο «οικονομικά μίζερη» χώρα στον κόσμο η Ελλάδα Facebook Twitter
Οικονομία
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Παρά την 'μιζέρια' της, η Ελλάδα παραμένει μία υπέροχη χώρα για να ζεις. Για πάτε παραέξω να δείτε πως ζουν στις λιγότερο μίζερες χώρες. Και δεν είναι πάντα το παν ο καλός μισθός σε μία πλούσια χώρα.Φίλος μου που έφυγε από δω και πήγε οικογενειακώς στην Αγγλία, σε μόνιμη και υπέροχα αμειβόμενη δουλειά, έπαθαν σε δύο χρόνια όλοι κατάθλιψη και παραιτήθηκε. Και δεν μόνο αυτό το παράδειγμα.
Οι κομμουνιστικές χώρες στον πάτο και οι καπιταλιστικές στις πρώτες;; Μα πως γκένεν αυτό; Και η ταιλανδη που έχει ακροδεξιά "χούντα" πρώτη απο όλες;; Μα πως γκένεν αυτό;
Ένας δείκτης που μάλλον δείχνει λίγα πράγματα, μετά από άθροισμα ανόμοιων δεδομένων. Η Ελλάδα και η Ισπανία που την ακολουθεί είναι αναπτυγμένες χώρες με σχετική σταθερότητα τιμών καταναλωτή (βλ. χαμηλός πληθορισμός) αλλά υψηλή ανεργία, γι'αυτό βρέθηκαν εκεί. Η Βενεζουέλα και η Αργεντινή έχουν πολύ μικρότερη ανεργία αλλά ο πληθυσμός υποφέρει πολύ περισσότερο από τον καλπασμό των τιμών. Αυτό δείχνει από τι μας προστατεύει το νόμισμα (ευρώ), χωρίς το συγκεκριμένο θα ήμασταν Βενεζουέλα