ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.5.2017 | 01:43

.....

Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Χρόνια τώρα δε μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου εύκολα στους γύρω μου.Από μικρό παιδί. Είμαι.....πώς το λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι....emotionally unavailable... Και σε χαρές και σε λύπες. Π.χ δεν θα ενθουσιαστώ ποτέ με κάτι καλό που συμβαίνει στους φίλους μου ενώ μέσα μου θα χαίρομαι, δεν θα εκδηλώσω την ανησυχία μου έντονα ή τη λύπη μου έντονα ενώ μέσα μου θα τρέμω και θα κλαίω. Δεν είναι απλώς ότι είμαι ψύχραιμη, είμαι σαν ρομπότ. Έχω πάει σε κηδείες εντελώς παγωμένη, χωρίς πολλά δάκρυα να στέκομαι σαν το αγγούρι, ενώ μέσα μου πραγματικά λυπόμουν. Έχω πάει αντίστοιχα σε γάμους, ορκωμοσίες, βαφτίσεις, ο.τι θέλετε και δεν έχω γίνει ποτέ υπέρμετρα ενθουσιώδης. Είναι σαν να το ζω από μέσα μου ένα πράγμα. Δεν με ενοχλούσε μέχρι στιγμής, αλλά καταλαβαίνω ότι ενοχλεί τους γύρω μου και κυρίως σε θέματα σοβαρά, υγείας κλπ Δεν είμαι από αυτούς που θα σπεύσουν ή θα πουν πωπωωω τι σε βρήκε φίλε μου και όλα τα συναφή, ενώ πραγματικά η καρδιά μου σφίγγεται. Και το ίδιο συμβαίνει στις σχέσεις μου με το άλλο φύλο. Πάντα μαγκωμένη και συνεσταλμένη, ακόμα και όταν σιγουρέψει το πράγμα εγώ δεν είμαι ποτέ ενθουσιώδης ή αυθόρμητη. Και με έχει βλάψει αυτό γιατί όλοι με λένε κρύα. Και χαλάει τις σχέσεις μου με τους φίλους μου γιατί το εκτιμούν ως έλλειψη ενδιαφέροντος. Αλλά ειλικρινά δε μπορώ να το αλλάξω. Ακόμα, μου είναι πολύ δύσκολο να εκδηλώσω τα συναισθήματα μου σε ανθρώπους. Δε λέω εύκολα σ'αγαπώ ή γενικά καλές κουβέντες όχι γιατί δεν το νιώθω ή γιατί ζηλεύω,αλλά επειδή δε μπορώ. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με μένα. Δεν με ταρακουνά τίποτα, ούτε θετικό ούτε αρνητικό. Ίσως φταίει που μικρή πέρασα κατάθλιψη για 3 χρόνια και έμαθα να εσωτερικεύω τα συναισθήματά μου παρά να τα εκφράζω.Δε μπορώ να φανταστώ τι τρέχει.
7
 
 
 
 
σχόλια
Ταυτιζομαι στο ακεραιο.Προσωπικα ντρεπομαι να δειξω οτι ειμαι χαρουμενος επειδη θεωρω πως θα φανω ρηχος και χαζοχαρουμενος στους αλλους αλλα και στον εαυτο μου. Το συναισθημα αυτο πηγαζει εν μερει απο την πεποιθηση μου οτι οσοι μπορουν να ειναι υπερμετρα χαρουμενοι, τη στιγμη που υπαρχει τοσος πονος και δυστυχια γυρω μας, ειναι το λιγοτερο εκτος τοπου και χρονου για να μη πω υποκριτες και εγωιστες.(καθαρα προσωπικη πεποιθηση). Σε καθε περιπτωση, αν η κατασταση αυτη σε ενοχλει και σου θετει σοβαρα εμποδια, προσπαθησε να την προσεγγισεις με ανοιχτο μυαλο. Η ριζα του προβληματος μπορει να βρισκεται σε καταστασεις και σκεψεις που ουτε εχεις φανταστει.Προσπαθησε αρχικα να δωσεις απαντησεις σε ερωτηματα που θα θεσεις στον εαυτο σου εσυ. Ποτε ηταν η τελευταια φορα που φανερωσα τα συναισθηματα μου χωρις φοβο; τι ειχα αισθανθει τοτε; Για ποιο λογο φοβαμαι να εκφρασω τα συναισθηματα μου; Απο που προερχεται αυτος ο φοβος; Απο τον φοβο της εκθεσης (τι θα πουν οι αλλοι αν ξαφνικα με δουν να χοροπηδαω απο τη χαρα μου) ή απο εσωτερικες πεποιθησεις οπως αυτη που εδωσα στο δικο μου παραδειγμα;
και μια απαραιτητη διευκρινιση:Το να μην εκφραζεις τα συναισθηματα σου υπο την παρουσια τριτων δεν ειναι απαραιτητα κατι κακο. Οπως αφηνει να εννοηθει και η φιλη μας απο πανω ο καθενας μας αποτελει μια ξεχωριστη μοναδα, εναν ξεχωριστο κοσμο δομημενο στο αξιακο και ηθικο συστημα του καθενος. Δεν υπαρχει καποιος γενικος κανονας συμπεριφορας. Δεν υπαρχει σωστο και λαθος. Ολα αυτα αποτελουν κοινωνικες κατασκευες και δεν εχουν να κανουν με την φυσικη κατασταση των ανθρωπων. Με αλλα λογια χρειαζεται να αλλαξεις, ΜΟΝΟ αν το θελεις εσυ πραγματικα, οχι επειδη δεν ειναι κοινωνικα αποδεκτο..
Πρεπει μερικοι ανθρωποι να καταλαβουν οτι ολοι δεν εκφραζομαστε με τον ιδιο τροπο, οτι ο καθενας απο μας εχει μεγαλωσει διαφορετικα, εχει αλλα βιωματα κ ολα αυτα επηρεαζουν τις αντιδρασεις του κ τον τροπο που φερεται. Εξομολογουμενη φανταζομαι οτι οι φιλοι σου, αν εχουν τη στοιχειωση νοημοσυνη, μπορουν να καταλαβουν πως το αν συμπασχεις με τον πονο τους ή οχι εξαταται απ τη συνολικη κινητοποιηση σου, οταν εκεινοι εχουν καποιο προβλημα, κ οχι απ το αν θα κυλησει δακρυ στο μαγουλο σου ή οχι. Αν δεν μπορουν να κανουν μια τοσο απλοικη σκεψη, μαλλον το προβλημα ειναι δικο τους, οχι δικο σου.Δηλαδη ολοι εσεις που θεωρειτε προβλημα το να μην δειχνει καποιος τα συναισθηματα του θεωρειτε οτι ειναι προτιμοτερο κανεις να δειχνει λυπημενος με τον πονο σας(ακομα κ αν δεν του καιγεται καρφι), παρα να μην δειχνει τιποτα, αλλα μεσα του να ειναι πραγματικα κομματια μ αυτο που σας συνεβη? Το μονο που σας νοιαζει ειναι να δειχνει ο αλλος λυπημενος κ οχι το αν θα ειναι οντως? Ακομα κ αν ενας ανθρωπος δεν εκφραζει τα συναισθηματα του, καποιος που τον ξερει καιρο κ που εχει μπει στη διαδικασια να τον "ψυχολογησει", σιγουρα μπορει να καταλαβει ποτε ειναι χαρουμενος, ποτε λυπημενος κλπ. Μπορει να μην ουρλιαζει, οταν λυπαται, σιγουρα ομως αντιδρα με καποιον τροπο, τον οποιο, αν κανεις ενδιαφερεται, μπορει να τον ανακαλυψει. Ειναι ολα θεμα του κατα ποσο καποιος εχει τη διαθεση να ερθει πιο κοντα σου κ να σε μαθει.
Στην δευτερη παραγραφο αυτο που θελω να πω, γιατι ισως δεν το εξεφρασα σωστα, ειναι οτι το να δειξει κανεις οτι λυπαται ειναι το μονο ευκολο. Ο καθενας μπορει να υποκριθει οτι ειναι λυπημενος με τον πονο του αλλου. Αυτο ομως που θα επρεπε να ενδιαφερει ολους μας ειναι, οχι το ποιος φαινεται να ειναι λυπημενος, αλλα το ποιος οντως δειχνει εμπρακτα την λυπη του για κατι που μπορει να συνεβη σ' εναν φιλο του. Κοινως πρεπει να κοιταμε τις πραξεις του αλλου, οι οποιες αποδεικνυουν τα αληθινα του αισθηματα, κ οχι αυτο που δειχνει.
Για τις κηδείες και τους γάμους θα συμφωνήσω. Η χαρά ή ο πόνος δεν είναι απαραίτητα ξέσπασμα. Όμως να ξέρεις ότι στην ερωτική σου ζωή αυτό ενδέχεται να είναι πρόβλημα. Κανένας μας δεν θέλει έναν σύντροφο που δεν μπορεί να εκδηλώσει τα συναισθήματα του. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά να φαίνεται κιόλας.
Σαν τον Κοκκινάκη ένα πράμα. Έκανε zip line και ο ολάκερος ο ενθουσιασμός του εκφράστηκε σε ένα ανεπαίσθητο μειδίαμα τύπου Τζοκοντα. Ψαχ' το σε κάνα ψυχικής υγείας ειδικό... Δε σημαίνει ότι έχεις κάτι το παθολογικό. Απλά έτσι μπορεί να είναι η φυσιολογία σου. Οι δικοί σου οφείλουν να το κατανοήσουν και να το σεβαστούν, ΑΝ θέλουν να νοούνται ως δικοι σου...
Scroll to top icon