Η Νορβηγία σχεδιάζει την απαγόρευση του νικάμπ και της μπούρκας σε σχολεία και πανεπιστήμια

Η Νορβηγία σχεδιάζει την απαγόρευση του νικάμπ και της μπούρκας σε σχολεία και πανεπιστήμια Facebook Twitter
3

Η Νορβηγία σχεδιάζει να απαγορεύσει το νικάμπ και τη μπούρκα που φορούν οι μουσουλμάνες σε νηπιαγωγεία, σχολεία και πανεπιστήμια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Πρόκειται για την τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που προχωράει σε αυτή την απαγόρευση. Η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία και το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στη χρήση μπούρκα και νικάμπ σε δημόσιους χώρους.


Η κυβέρνηση μειοψηφίας της Νορβηγίας, μια συμμαχία των κεντροδεξιών Συντηρητικών και του λαϊκιστικού Κόμματος της Προόδου, δήλωσε βέβαιη ότι θα εξασφαλίσει τη στήριξη της αντιπολίτευσης σε αυτή την πρωτοβουλία της. «Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτό θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο», δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Παιδείας Τορμπγέρν Ρόε Ισάκσεν.


Η Νορβηγία, η οποία θα πραγματοποιήσει εκλογές στις 11 Σεπτεμβρίου, θα είναι η πρώτη σκανδιναβική χώρα που θα επιβάλλει απαγόρευση της μπούρκας για ενήλικες και παιδιά.


«Ο ρουχισμός που καλύπτει το πρόσωπο, όπως το νικάμπ ή η μπούρκα, δεν ανήκουν στα νορβηγικά σχολεία. Η δυνατότητα της επικοινωνίας είναι μια βασική αξία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης Περ Σάντμπεργκ.


Οι υπάλληλοι, οι οποίες επιμένουν να καλύπτουν το πρόσωπό τους, κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους, ενώ οι φοιτήτριες να αποβληθούν από το πανεπιστήμιο, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Εύγε!Απαγόρευση σε κάθε θρησκευτική καταπίεση - ακόμα και αν τα υποκείμενα αυτής της καταπίεσης την έχουν εσωτερικεύσει και αισθάνονται ότι είναι δική τους επιλογή.
Όπως θέλουν κάποιες χώρες οι γυναίκες να φοράνε μπούρκα, έτσι θέλουν και κάποιες άλλες οι γυναίκες να ΜΗΝ φοράνε.Με την μπούρκα, όπως πολύ σωστά λέει η Νορβηγία, χάνεται η επικοινωνία και η αναγνώριση.