Οργή στη Σαουδική Αραβία για το μοντέλο με την μίνι φούστα -ΒΙΝΤΕΟ

Οργή στη Σαουδική Αραβία για το μοντέλο με την μίνι φούστα -ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
4

Οργή στους χρήστες των social media της Σαουδικής Αραβίας έχει προκαλέσει το βίντεο μιας νεαρής γυναίκας που φορώντας μια μίνι φούστα και ένα κροπ- τοπ μπλουζάκι περπατά χαλαρή στα στενά του ιστορικού φρουρίου Ushayqir. Η κίνησή της έχει αναστατώσει μάλιστα και τις αρχές που αποφάσισαν την διεξαγωγή έρευνας για να την εντοπίσουν.

Η γυναίκα φέρεται να είναι μοντέλο και ονομάζεται Khulood. Το βίντεό της εξόργισε επειδή όχι μόνο επειδή η ίδια αψήφησε τον ισλαμικό νόμο της σαρίας αλλά τόλμησε να κάνει βόλτα και στο ιστορικό φρούριο που θεωρείται μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στην Najd- μία από τις πλέον συντηρητικές επαρχίες.

Το βίντεο ανέβασε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Snapchat αλλά γρήγορα άρχισε να αναπαράγεται και στο Twitter. Οι γνώμες για την Khulood διίστανται και οι αντιδράσεις ποικίλλουν. Κάποιοι υποστηρίζουν πως πρέπει να να τιμωρηθεί αυστηρά και άλλοι επιμένουν πωας θα έπρεπε να μπορεί να φορά ελεύθερα ό,τι θέλει. Βέβαια οι περισσότεροι Σαουδάραβες ζητούν την άμεση σύλληψή της επειδή παραβίασε τους αυστηρούς νόμους για περί ενδυμασίας των γυναικών στη χώρα, καθώς υποχρεούνται να φορούν «αμπάγια» (παραδοσιακή φορεσιά που καλύπτει όλο το σώμα και μαντίλες στο κεφάλι). Την ίδια στιγμή, πολλοί ήταν κι εκείνοι που την υπερασπίστηκαν σχολιάζοντας πως αν ήταν ξένη, όλοι θα μιλούσαν για την ομορφιά της αλλά επειδή είναι από τη Σαουδική Αραβία ζητούν να συλληφθεί. Σύγκριναν μάλιστα την περίπτωσή της με αυτήν της Μελάνια Τραμπ που επίσης αψήφησε τους ενδυματολογικούς κανόνες κατά την επίσκεψή της στη χώρα, αλλά κανείς δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα. 

Από την πλευρά του ο Wael al-Gassim, συγγραφέας και φιλόσοφος, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος με τις αντιδράσεις του κόσμου για για την νεαρή γυναίκα. «Έπαθα σοκ βλέποντας αυτά τα οργισμένα, τορμακτικά μηνύματα. Στην αρχή νόμιζα πως είχε βομβαρδίσει ή σκοτώσει κάποιον. Τελικά όλη η ιστορία ήταν για τη φούστα της, επειδή δεν τους άρεσε», δήλωσε ο ίδιος στο BBC.

Δείτε το βίντεο της Khulood που έχει προκαλέσει αναβρασμό στην Σαουδική Αραβία:

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε από την πείνα σε ισραηλινή φυλακή - Δεν του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες

Διεθνή / Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε σε ισραηλινή φυλακή - Υποσιτισμό και κακουχίες, έδειξε η νεκροψία

Ο 17χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο γιατί έριξε πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες, κρατούνταν για πάνω από έξι μήνες χωρίς να του έχει απαγγελθεί καν κατηγορία
LIFO NEWSROOM
Απολύθηκαν εν μέσω κρίσης: Εργαζόμενοι της USAID απομακρύνθηκαν ενώ προσέφεραν βοήθεια στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Διεθνή / USAID: Στελέχη πρώτης γραμμής απολύθηκαν ενώ βρίσκονταν στο πεδίο, στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος πάροχος ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως, ζητώντας από άλλα κράτη να εντείνουν τις προσπάθειές τους
LIFO NEWSROOM
Κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρησή της η ζωγράφος του «χειρότερου πορτρέτου του Τραμπ»

Διεθνή / Κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρησή της η ζωγράφος του «χειρότερου πορτρέτου του Τραμπ»

Η Σάρα Μπόρντμαν, η καλλιτέχνιδα πίσω από το επίσημο πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ το οποίο ο πρόεδρος χαρακτήρισε ως «πραγματικά το χειρότερο», λέει ότι οι έντονες αρνητικές αντιδράσεις που έγιναν viral έθεσαν σε κίνδυνο την 41χρονη επιχείρησή της
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Πώς οι ΗΠΑ πυροβολούν τα πόδια τους

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Πώς οι ΗΠΑ πυροβολούν τα πόδια τους

Σύμφωνα με τις αγορές όλες οι οικονομίες θα πληγούν σε έναν ορατό χρονικό ορίζοντα από τους δασμούς Τραμπ, αλλά μεγαλύτερο θύμα θα είναι η ίδια η αμερικανική οικονομία, η οποία κινδυνεύει με ύφεση από έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια