«Ανταρσία» Σκουρλέτη για Ελληνικό: Οι αρχαιολόγοι δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας

«Ανταρσία» Σκουρλέτη για Ελληνικό: Οι αρχαιολόγοι δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας Facebook Twitter
14

Παρότι χθες υπήρξαν πληροφορίες για δυσφορία του Μαξίμου που υπάρχει για την καθυστέρηση της επένδυσης στο Ελληνικό, εξαιτίας των αρχαιολόγων και της τρίτης αναβολής της συνεδρίασης του ΚΑΣ για το θέμα, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε σήμερα από τη Βουλή ότι "οι αρχαιολόγοι δίνουν μάχη για τη χώρα".

«Ναι στις επενδύσεις, αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στο θέμα που έχει ανακύψει με το ΚΑΣ και το Ελληνικό. Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, υπογράμμισε ότι σήμερα οι αρχαιολόγοι «δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας» και επέκρινε τη ΝΔ για υποκριτική στάση και πολιτική σκοπιμότητα προαναγγέλλοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα βγουν στη δημοσιότητα παλαιότερες τοποθετήσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τις οποίες δήλωνε ότι θα εμποδίσει την «καταστροφική επένδυση στις Σκουριές».

 

Οι επιθέσεις στους αρχαιολόγους

 

«Σε αυτήν τη χώρα με την τεράστια παράδοση, με τον πολιτισμό -που είναι ένα κεφάλαιο ζωντανό και διαχρονικό- πρέπει να προστατεύουμε την εθνική κληρονομιά, και όχι χάριν της πολιτικής σκοπιμότητας να θέλουμε να καταλύσουμε το θεσμικό πλαίσιο. Διότι οι αρχαιολόγοι σήμερα δίνουν μια μάχη υπεράσπισης αυτής της χώρας και δεν μπορεί για καμιά πολιτική σκοπιμότητα να μηδενίζεται το έργο τους» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «είναι ντροπή όσα γράφονται σήμερα, σε μια μερίδα του Τύπου, δημοσιεύματα που προσπαθούν να υπονομεύσουν μια από τις πιο αξιόλογες υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου».

 

Οι Σκουριές

 

«Ναι λοιπόν στις επενδύσεις, αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους και όχι επιλεκτικά για κάποιους, επειδή κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις που είναι ψευδείς πολλές φορές» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Ίσως δεν θα ξέρει ο πολύς κόσμος, ότι ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν είχε επισκεφθεί και είχε ξεναγηθεί πάνω στις Σκουριές από τους ανθρώπους που αντιτίθενται στην επένδυση, είχε πει ότι "εδώ είναι ένα παραδεισένιο δάσος και θα κάνω τα πάντα για να εμποδίσω αυτή την καταστροφική επένδυση". Τα στοιχεία αυτά υπάρχουν και θα έρθουν σε λίγες μέρες στη δημοσιότητα [...] Και το στέλεχος της ΝΔ και πρώην αρχηγός της Ελεύθερης Συμμαχίας τότε, η κ. Μπακογιάννη, και αυτή είχε αντιτεθεί στη συγκεκριμένη επένδυση».

 

«Όλα αυτά τα έχουμε ξεχάσει, χάριν μιας στείρας αντιπολίτευσης που το μόνο που αποσκοπεί είναι η δημιουργία εντυπώσεων» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Ευτυχώς που την χώρα την υπερασπίζονται οι αρχαιολόγοι, γιατί αν περιμέναμε από εσάς και την κυβέρνησή σας κύριε Σκουρλέτη, τις αποδείξεις τις έχουμε πάρει στα περασμένα δυόμιση χρόνια και ζήσε Μάη μου για το μέλλον.Αλήθεια, εσείς τι έργο έχετε παραγάγει για να σώσετε την χώρα ως υπουργός και βουλευτής που αμείβεται με 70000 € (το λιγότερο) τον χρόνο ;
Μακάρι το Ελληνικό να γινόταν ένας δεύτερος “λόφος Φιλοπάππου” ένα κατάφυτο πάρκο με πολλά μουσεία στα ήδη υπάρχοντα υπέροχα μοντέρνα κτίρια. Πόσες δουλειές δεν θα έδινε μία τέτοια επένδυση; Πόσους τουρίστες; Πόσο πράσινο και πόσο οξυγόνο σε μία πόλη με τα λιγότερα τμ πρασίνου ανά κάτοικο.Οι κάτοικοι της πόλης έχουν ανάγκη από ανοιχτούς χώρους και πράσινο. Μέρη μέσα στην πόλη που θα μπορούν οι κάτοικοι της να περάσουν μία Κυριακή ή ένα απόγευμα όχι εκπτωτικά χωριά και πολυκατοικίες.
…. όπως δηλαδή πεδίο Άρεως, πάρκο Τρίτση , Βοτανικός,πραγματικά πολύ ειδυλλιακά, λίγη προσοχή μόνο και πάντα με φακό το βράδυ μη πατήσεις καμία σύριγγα γιατί κυκλοφορούν και αρρώστιες !Α ναι , να βάλουμε επίσης και κανα αντίγραφο αρχαίου ναού (όπως οι Σκοπιανοί) , έτσι για αίγλη μέχρι να βρεθούν τα αρχαία ..
…. όπως δηλαδή πεδίο Άρεως, πάρκο Τρίτση , Βοτανικός,πραγματικά πολύ ειδυλλιακά, λίγη προσοχή μόνο και πάντα με φακό το βράδυ μη πατήσεις καμία σύριγγα γιατί κυκλοφορούν και αρρώστιες !Α ναι , να βάλουμε επίσης και κανα αντίγραφο αρχαίου ναού (όπως οι Σκοπιανοί) , έτσι για αίγλη μέχρι να βρεθούν τα αρχαία ..
Όπως το άρθρο Συγγρού στην Κηφισιά...Καταλαβαίνουμε πως θεωρείτε τα Πάρκα παρακμή, όμως βρείτε μας μία εναλλακτική στο τι θα αναπνέουμε για να δουλεύουμε, να ψωνίζουμε και να καταναλώνουμε για να σας φέρουμε την ανάπτυξη.
Επίσης τα υπέροχα μοντέρνα κτίρια του 60 , χμ ναι τελικά βγαζουν κάτι σε αρχιτεκτονική bauhaus με τον υπέροχο κυβισμό της σχολής της Βαϊμάρης , μπορεί να παίξουν και για άσυλο επίσης
Συγκρίνεις το Ελληνικό, που είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το Central Park στη Ν. Υόρκη, με το λόφο του Φιλοπάππου; Σαφώς και θα υπάρχει πράσινο στο Ελληνικό απλά είναι παράλογο μια τόσο μεγάλη έκταση να μην έχει και κάποια δόμηση. Αν είχαμε μια σωστή κυβέρνηση θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε καινούρια πάρκα ή έστω να φροντίσουμε τα υπάρχοντα με τα έσοδα από την επένδυση εκεί. Ένα τεράστιο πάρκο στο Ελληνικό δεν λέει τίποτα σε ένα κάτοικο της Κυψέλης όταν δίπλα του, το Πεδίο του Άρεως έχει γίνει σκουπιδότοπος.
Άρα επειδή το πεδίο του Άρεως έχει τα χάλια του δεν πρέπει να υπάρχουν πάρκα στην Αττική, έτσι; Υ.Γ. Το οξυγόνο από τα δέντρα, τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας, και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας τον έχουμε παρά τα χάλια του πάρκου.
Λέει σε όλη την Αττική ένας μεγάλος χώρος πρασίνου, όταν ο αέρας που θα περνάει από εκεί το καλοκαίρι θα πέφτει σε θερμοκρασία και θα δροσίζει όλη το κέντρο.Δεν μου κάνουν εντύπωση όμως οι αντιδράσεις. Οι νεοέλληνες θεωρούν πάρκα αναψυχής τα πολυκαταστήματα και τα τσιμέντα με γκαζόν. Γι'αυτό και η εικόνα της πόλης είναι τέτοια.Κοροϊδεύουμε ο,τι όμορφο δεν καταλαβαίνουμε (γιατί είναι ωραία η αρχιτεκτονική του Ελληνικού; Τι τα θέλουμε και άλλα αρχαία;) Και όσοι μιλούν για το πράσινο νομίζουμε πως είναι Καρανίκες.Λες και τα πάρκα, τα αρχαία και η αρχιτεκτονική είναι μόνο πεδίο προστασίας των ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και των κάθε αριστερίστας.Λοιπόν, να κάνετε κίνημα να γίνει αξιοποίηση και του λόφου Φιλοπάππου. Εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία. Τι τους θέλουμε τους ελεύθερους χώρους και τα δέντρα στην πόλη;
@λukum Εχεις δει καθολου σχεδια της επενδυσης; Οπως το περιγραφεις θα νομιζε κανεις πως απο την μια ακρη της εκτασης ως την αλλη θα πεσει μπετο, κατι απο απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα.Πανω απο 50% θα ειναι πρασινο, το οποιο ο επενδυτης οφειλει να συντηρει, οποτε εικονες πεδιου του Αρεως δε θα υπαρχουν εκει.
Στις μακέτες όλα φαίνονται υπέροχα και καταπράσινα. Βλέπε Ο.Α.Κ.Α. Η πραγματικότητα πάντα απέχει όμως καθότι η μακέτα είναι κατά κάποιο τρόπο μία καλλιτεχνική απεικόνιση για να πουλήσει το έργο.Εντύπωση όμως προξενεί με τι λύσσα υπερασπίζεστε το καλό της LAMDA development, σαν να πρόκειται για κοινωφελές ίδρυμα.Το ίδιο και με την El Dorado Gold που μας έκανε νάζια τις προάλλες.Που ακριβώς πιστεύετε πως θα πάνε τα χρήματα (;) που θα εισπράξει το Ελ. Δημ. ; Σε αυτά δεν θα βάλουν το χέρι τους οι γνωστοί–άγνωστοι;Τόσο πολύ έχει γίνει άμεση αντίδραση στο άκουσμα της άποψης που υπερασπίζεται τους ελεύθερους χώρους—ή την προστασία της φύσης και του κάλλους του τοπίου να σχηματίζετε την εικόνα κρατικοδίαιτων–άπλυτων αριστεριστών;Φωνάζετε μήπως αν γίνουν πάρκα καταλήξουν σαν το Πεδίο του Άρεως. Όχι μήπως γίνουν οάσεις σαν τον Εθνικό Κήπο. Ακόμα και τα βρώμικα πάρκα πάντως σας πληροφορώ πως είναι πολύ χρησιμότερα για μία πόλη σαν την Αθήνα από το τσιμέντο. Όσο για τα πάρκα, δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς πως τα αφήνουν σε άθλια κατάσταση για να φαντάζει αργότερα ιδανική η ανάπλαση τους από τσιμέντο και η μετατροπή τους σε πάρκινγκ από τους κολλητούς εργολάβους της κάθε κυβέρνησης. Αν το Π.τ.Α. ήταν στολίδι, πως θα το έπαιρνε αύριο ο κάθε εργολάβος για να σας πασάρει μία τσιμεντοποίηση που θα την βλέπατε ως ανάπλαση ή ως αξιοποίηση;Είστε οι ίδιοι που όταν εκδηλώνεται μία πυρκαγιά φωνάζετε πως δεν υπάρχει κράτος; Αναγνωρίζετε κάποια άλλη αξία πέραν του τσιμέντου; Μήπως αυτή η χώρα παράγει τελικά περισσότερους πολιτικούς μηχανικούς από όσους χρειάζεται;
"Οι αρχαιολόγοι δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας"... Αλήθεια ? Γιατί δεν εκφραζέται ο ιδιος ζήλος για την Αμφίπολη ? (έχουν σταματήσει κάθε έρευνα) .Επίσης ποια είναι η αγωνία για την ρημαγμένη Σαλαμίνα ? (εγκατελειμένος Τύμβος γεματος σκουπίδια με θέα σαπιοκάραβα) ,ακαδημία Πλάτωνα ?(Συνεργεία ,σκουπίδια και ρακοσυλλέκτες) και πόσα άλλα παραδείγματα εγκατάλειψης σε όλη την Ελλάδα.Επιχειρήματα για ούγκανους απο συντεχνίες που εννοείται έχουν σύνδεση με την κυβέρνηση με μόνο στόχο να μήν προχωρά τίποτα χωρίς την εμπλοκή του κράτους και των παρασιτικών παρατρεχάμενων. Αν δεν υπήρχε η δέσμευση απο το μνημόνιο η συμφωνία για την επένδυση θα είχε ήδη ακυρωθεί.
Απλη ερωτηση κε Σκουρλέτη, 15 χρονια γιατι δεν εκαναν κατι οι αρχαιολογοι στο Ελληνικο που σταματησε να λειτουργει, εφοσον θεωρουν οτι υπαρχουν σημαντικα αρχαια εκει; Αν περιμενουν τα λεφτα του επενδυτη για να κανουν ανασκαφες και ο επενδυτης αποχωρήσει τι θα γινει;