Το ΚΚΕ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο: Θα φέρει μαζικό φακέλωμα και αυξήσεις

Το ΚΚΕ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο: Θα φέρει μαζικό φακέλωμα και αυξήσεις Facebook Twitter
5

"Η θέσπιση του ηλεκτρονικού εισιτήριου, με τον τρόπο που επιχειρεί να το εφαρμόσει η κυβέρνηση, πέρα από τα υπαρκτά πρακτικά και τεχνικά προβλήματα, για τα οποία έχει την ευθύνη, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αύξηση της τιμής του κομίστρου και τη μείωση των δρομολογίων, καθώς και το μαζικό φακέλωμα εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών, που μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

 

"Συγκεκριμένα" επισημαίνει το ΚΚΕ, "η προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα, που προορίζεται να αντικαταστήσει τη σημερινή κάρτα απεριορίστων διαδρομών, η οποία απευθύνεται στους επιβάτες που χρησιμοποιούν συστηματικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (εργαζόμενοι κ.λπ.), περιέχει υποχρεωτικά τον ΑΜΚΑ, με όλα τα προσωπικά στοιχεία του επιβάτη. Έτσι, θα μπορεί να καταγράφεται αναλυτικά και να ελέγχεται, μέσω της βάσης δεδομένων που έχει δημιουργηθεί, κάθε μετακίνηση καθενός επιβάτη ξεχωριστά. Τα προσωπικά αυτά δεδομένα, θα είναι στη διάθεση και θα μπορούν να αξιοποιούνται, με κάθε τρόπο, από επιχειρηματικούς ομίλους, κρατικούς φορείς, υπηρεσίες κ.λπ. Καταργείται δηλαδή ουσιαστικά το δικαίωμα της ελεύθερης, ανώνυμης μετακίνησης των επιβατών, με αποτέλεσμα να εκτίθεται επικίνδυνα η κοινωνική δραστηριότητα και η ιδιωτική ζωή τους. Πρέπει να σημειωθεί μάλιστα, ότι ο ΟΑΣΑ δεν συμμορφώθηκε πλήρως ούτε με τις υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που είχε επισημάνει αυτό το σοβαρό κίνδυνο, γι' αυτό και είχε απορρίψει αρχικά το αίτημά του".

 

"Παράλληλα, προετοιμάζεται το έδαφος, στο όνομα του «εξορθολογισμού» και με εργαλείο το ηλεκτρονικό εισιτήριο, για την αύξηση της τιμής του κομίστρου, όπως και τη μείωση ή και κατάργηση δρομολογίων, αφού αυτά θα εξαρτώνται από την απόσταση της διαδρομής και τον αριθμό των επιβατών αντίστοιχα", προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος, η οποία καταλήγει ως εξής: "Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, να αγωνιστούν για να μην εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο, όπως το προωθεί η κυβέρνηση, για μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, φοιτητών, μαθητών, σπουδαστών, ΑμεΑ, συνταξιούχων, πλήρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των αστικών συγκοινωνιών από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα καλύπτει τις ανάγκες για μετακίνηση του λαού της Αττικής".

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM