ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.11.2017 | 12:18

Τα έχω κάνει μαντάρα.

Το διήμερο που βρεθήκαμε έγινε κάτι που με προβλημάτισε. Καθόμασταν αγκαλιά και γυρίζει και μου λέει: "Ξέρεις θέλω να είμαστε μαζί".Εγώ συμφώνησα μαζί του, γιατί όντως το ένιωθα. Μετά από λίγο γυρίζει και συμπληρώνει: "Για πάντα, δε θέλω να σε αφήσω ποτέ". Ήταν τόσο γλυκό αυτό που είπε, με κοίταζε και με τα ματάκια του. Με έβαλε να υποσχεθώ ότι θα το κάνω και εγώ και πως το ίδιο ισχύει και για μένα. Αλλά ρε παιδιά, δεν το πίστεψα αυτό που υποσχέθηκα. Ξέρω ότι θα φάω κράξιμο κλασικά, αλλά θα πω ό,τι με προβληματίζει. Καταρχήν εγώ έχω άλλες προτεραιότητες στη ζωή μου και αυτός έτσι όπως τον κόβω θέλει να μου βάλει βέρα νωρίς- νωρίς (δεν υπερβάλω, είπε να αγοράσουμε βέρες και να κάνουμε έναν άτυπο αρραβώνα μεταξύ μας). Εγώ νιώθω πως τον αγαπώ, τον θέλω σίγουρα, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν τον θέλω με τον τρόπο και όπως με θέλει. Θα μου πείτε, ρε κοπελιά δεν είναι σωστό, δε ξέρεις τι σου γίνεται; Έτσι είναι όμως. Έπειτα δέχομαι και επιρροές από το στενό μου περιβάλλον, που μου θολώνουν την κρίση. Ίσως θα δυσαρεστηθούν κάποια άτομα, αν μάθουν ότι είμαστε μαζί, πολύ περισσότερο αυτά τα βαρύγδουπα.Θα μου πείτε, γιατί συμφώνησες και ορκίστηκες κιόλας; Θα σας πω πως δεν ξέρω ακριβώς γιατί. Ή μάλλον ξέρω πάνω- κάτω. Πρώτον μου αρέσει που έχω κάποιον στη ζωή μου. Μου αρέσει γιατί με αγαπάει και μου συμπεριφέρεται ωραία. Γι' αυτό δεν μπορώ να τον δυσαρεστήσω, δε μου πάει καρδιά. Δεύτερον, θέλω και εγώ πολύ να κάνω οικογένεια. Αλλά όλο αυτό μου πέφτει πολύ βαρύ το συγκεκριμένο διάστημα. Ένιωσα πολύ περίεργα. Είναι και κάποιες άλλες λεπτομέρειες για την μεταξύ μας σχέση που διστάζω να τις γράψω. Έχω γράψει και άλλες εξομολογήσεις και μου είχαν έρθει κάποιες συμβουλές, από άτομα που δεν το περίμενα και κάπως με βοήθησαν να βάλω σε σειρά τις σκέψεις μου. Ακόμα και το "κράξιμο" καλό κάνει. Όποιος θέλει ας πει μια γνώμη.
9
 
 
 
 
σχόλια
Θα σου μια προσωπική μου εμπειρία και ίσως σε βοηθήσει. Είχα και εγώ κάποιον στη ζωή μου Που ήθελε το για πάντα όπως και στη δική σου περίπτωση. Κ εγώ από τη μεριά μου του είχα πει ότι θέλω κ πράγματι ήθελα. Αλλά και εγώ ένιωσα πίεση και ότι δεν ήμουν σίγουρη για αυτό που του είχα υποσχεθεί. Αυτός ο άνθρωπος με αγαπούσε πάρα πολύ και μου το έδειχνε με όλους τούς τρόπους. Δυστυχώς τον χώρισα μετά από αρκετά χρόνια σχέσης. Το αποτέλεσμα να μη μπορώ να βρω πάλι κάποιον που να μπορεί να μου δώσει τόση αγάπη κ να θέλει οικογένεια όπως κ εγώ! Οπότε σκέψου ότι το για πάντα δεν είναι κακό. Και ότι δε βρίσκεις εύκολα ανθρώπους που να σε αγαπάνε πιο πολύ από ότι τους αγαπάς Εσύ!! !
Υποσχέθηκες ερωτική αποκλειστικότητα. Το γιατί σε έβαλε να υποσχεθείς κάτι τέτοιο είναι ηλίου φαεινότερον. Ο έρως κτητικός εστί. (Η βαθιά αγάπη βέβαια είναι άλλο πράγμα...). Γιατί να σε κράξουμε; Πρώτη είσαι ή τελευταία που παλαντζάρεις τα συν και πλην;Το φλέγον ζήτημα είναι οι δισταγμοί σου προέρχονται από την χρονική πίεση (είστε μικροί κι έχεις σπουδές/καριέρα μπροστά σου) ή από την μειωμένη έλξη σε σχέση με την δική του προς εσένα; Ή από την συνειδητοποίηση ότι το "για πάντα" όταν το λένε οι άνθρωποι οι θεοί γελούν; (Αν το τρίτο είσαι πιο σοφή από κείνον. Έννοια σου και θα το "πληρώσετε" κι οι δυό σας αυτό στην πορεία.) Πάντως κράτα σε μια γωνίτσα του μυαλού σου κι ότι είναι δυνατόν να βρεις τον άνθρωπό σου νωρίς και ότι αυτό που ξέρει η δική σου η καρδιά οι άνθρωποι του περιβάλλοντός σου μπορεί να μην το ξέρουν.
Είναι πολύ όμορφο καμιά φορά να είσαι με κάποιον που σε θέλει παραπάνω απ' ό,τι τον θες αλλά αν υπάρχει έντονη διαφορά, όλο αυτό δύσκολα θα λειτουργήσει. Καλό είναι να εκφράζεσαι ελεύθερα και να μη λες πράγματα που οι άλλοι θέλουν ν' ακούσουν απλά και μόνο για να είσαι ευχάριστη. Είναι λάθος για σένα και τον έπειτα για τον άλλον και την σχέση σας. Είναι τόσο δύσκολο να πεις ότι απολαμβάνεις τη σχέση στο τώρα και θες να την ζήσεις, αφήνοντάς την να εξελιχθεί; Αυτό βέβαια που δεν διευκρινίζεις είναι πόσο καιρό είστε μαζί. Όχι ότι υπάρχει κάτι δογματικό( ξέρω δύο περιπτώσεις με το που είδαν ο ένας τον άλλον κατάλαβαν ότι θα παντρευτούν, έτσι ισχυρίστηκαν έστω σε μένα) απλά στις αρχές χτυπάει κάπως αυτή η δήλωση αν γίνει σχετικά νωρίς. Υ.Γ. Η ειλικρίνεια- αυτή που είναι ουσιαστική και δεν καταλήγει σε απλή σκληρότητα- μαζί με την ευγένεια είναι σημαντικές για να μην καταλήξετε στο τέλος μ' έντονο το αίσθημα της ματαίωσης( έστω ο ένας τέλος πάντων). Αυτό ισχύει σε όλες στις σχέσεις μας, όχι μόνο ερωτικές. Τώρα, ο καθένας πορεύεται με τα δικά του θέλω, ό,τι του ταιριάζει ή θεωρεί ότι τον παίρνει. Εσύ ξέρεις καλύτερα σε τι αποσκοπείς μέσα από την σχέση. Αν ενδιαφέρεσαι πάντως γι' αυτό το άτομο, ένας καλός μπούσουλας είναι να μην του κάνεις πράγματα που δεν θα ήθελες να σου κάνουν. Τόσο απλό και τόσο δύσκολο για πολλούς βέβαια. :)
Πέρα από την σύνταξη (δεν νομίζω πως μπορώ να κρίνω, λαμβάνοντας υπόψην τα ορθογραφικά που κάνω εγώ κατά καιρούς) από σκέψη μια χαρά είσαι. :) Και εκφράζεσαι ωράια. Good enough for me.
Τα έχεις, πράγματι. Αυτόπιέστηκες και παρασύρθηκες από αυτό το "για πάντα". Νομίζω πως ξέρεις τι σου γίνεται. Απλώς το πράγμα προχωράει πολύ γρήγορα για εσένα και προς μια κατεύθυνση που δεν ξέρεις αν θέλεις ακόμα. Μίλησέ του όσο είναι ακόμα καιρός.
Scroll to top icon