Ωχ! Έρευνα αποκαλύπτει τι είδους άντρες πραγματικά προτιμούν οι γυναίκες

Ωχ! Έρευνα αποκαλύπτει τι είδους άντρες πραγματικά προτιμούν οι γυναίκες Facebook Twitter
Καταρρίπτονται όλες εκείνες οι θεωρίες που υποστήριζαν ότι οι γυναίκες συγκινούνται κυρίως από τα πνευματικά χαρακτηριστικά ενός άντρα και συγχωρούν εύκολα την ατημέλητη εμφάνιση και τα πολλά χρόνια μακριά από το γυμναστήριο.
4

Μέχρι σήμερα, η πλειονότητα των γυναικών δήλωνε ότι δεν συγκινείται από τους καλογυμνασμένους κοιλιακούς κι από τους χτισμένους δικέφαλους και τρικέφαλους. Όμως, νέα έρευνα αποκαλύπτει αυτό που πραγματικά κοιτάζουν οι κυρίες σ' έναν άντρα με τον οποίο πρόκειται να σχετιστούν και μοιραία όλοι σκέφτονται ότι μάλλον τα προηγούμενα χρόνια έλεγαν ψέματα, απαντώντας στα σχετικά ερωτηματολόγια ή στην καλύτερη περίπτωση ήταν ευγενείς. 

Σύμφωνα με έρευνα που εκπονήθηκε από ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου Griffith στην Αυστραλία και με επικεφαλής τον λέκτορα Aaron Sell, οι γυναίκες προτιμούν -σε ό,τι αφορά τα σωματικά προσόντα, τουλάχιστον- τους γυμνασμένους άντρες και για την ακρίβεια τον σωματότυπο του μυθολογικού Ηρακλή. Για την ακρίβεια, 160 γυναίκες οι οποίες απάντησαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο, δήλωσαν ότι θεωρούν μακράν πιο ελκυστικούς τους άντρες με καλή φυσική κατάσταση, γράμμωση και σωματική δύναμη. 

«Δεν εκπλαγήκαμε με το αποτέλεσμα, με το ότι οι γυναίκες δηλαδή θεωρούν τη σωματική δύναμη προσόν και βρίσκουν πιο γοητευτικούς όσους προσέχουν την εμφάνιση τους και εκπέμπουν υγεία. Το εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη έρευνα ήταν το συντριπτικό ποσοστό των γυναικών που απάντησε με ειλικρίνεια ότι τις έλκει περισσότερο ένα δυνατό, γυμνασμένο σώμα. Βάσει των στοιχείων μας δεν υπήρξε ούτε μία γυναίκα που να απαντήσει ότι προτιμούσε ένα αδύνατο ή αγύμναστο αντρικό σώμα», εξηγεί ο καθηγητής, πικραίνοντας ένα μεγάλο ποσοστό του αντρικού πληθυσμού. 

Οι δυνατοί, υγιείς άντρες αντιμετωπίζονται υποσυνείδητα ως πιο αξιόπιστη επένδυση σε ό,τι αφορά τη δημιουργία οικογένειας και τη συντήρησή της, την αντιμετώπιση κρίσεων και προβλημάτων που απαιτούν σθένος και αντοχή, πολύ περισσότερο απ' ό,τι θα μπορούσε να εγγυηθεί για όλα τα παραπάνω ένα αδύναμο, καθόλου ανθεκτικό αντρικό σώμα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και με το συντριπτικό ποσοστό των απαντήσεων για το τι θεωρείται ιδανικό για το αντρικό σώμα καταρρίπτονται όλες εκείνες οι θεωρίες -και προηγούμενες έρευνες- που υποστήριζαν ότι οι γυναίκες συγκινούνται κυρίως από τα πνευματικά χαρακτηριστικά ενός άντρα και συγχωρούν εύκολα την ατημέλητη εμφάνιση και τα πολλά χρόνια μακριά από το γυμναστήριο.

Όπως δηλώνει ο Aaron Lukaszewski, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, τα αποτελέσματα της έρευνας -για πρώτη φορά μετά από χρόνια απολύτως ειλικρινή και καθόλου στρογγυλεμένα- αντανακλούν μία αρχέγονη απαίτηση των θηλυκών για ασφάλεια και ύπαρξη πόρων που εγγυώνται την ομαλότητα στη διαβίωση. Η εξήγηση του καθηγητή μπορεί να μοιάζει απλοϊκή, ωστόσο, όπως επισημαίνεται σχετικά, σε περιόδους κρίσεων -κοινωνικών ή οικονομικών- οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου τείνουν να στρέφουν το βλέμμα στα πιο υγιή και φαινομενικά δυνατά μέλη του κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση "Royal Society Journal" επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του καθηγητή. Δεν είναι μόνο η σεξουαλική έλξη που ένα δυνατό σώμα ασκεί. «Οι δυνατοί, υγιείς άντρες αντιμετωπίζονται υποσυνείδητα ως πιο αξιόπιστη επένδυση σε ό,τι αφορά τη δημιουργία οικογένειας και τη συντήρησή της, την αντιμετώπιση κρίσεων και προβλημάτων που απαιτούν σθένος και αντοχή, πολύ περισσότερο απ' ό,τι θα μπορούσε να εγγυηθεί για όλα τα παραπάνω ένα αδύναμο, καθόλου ανθεκτικό αντρικό σώμα».

Γιατί, ωστόσο, κατά τα προηγούμενα χρόνια οι γυναίκες φαίνονταν να απαντούν εντελώς διαφορετικά στο ίδιο ακριβώς ερώτημα; Κατά τον Lukaszewski, αυτή η απόκλιση εξηγείται από το ότι στα ερωτηματολόγια προς τον γυναικείο πληθυσμό κατά τα προηγούμενα έτη έδειχναν σχέδια και όχι φωτογραφίες του αντρικού σώματος στις συμμετέχουσες, με αποτέλεσμα να μην είναι απολύτως σαφής η διάκριση ανάμεσα σε έναν απολύτως γυμνασμένο άντρα και έναν πιο αδύνατο ή παντελώς αγύμναστο.   

Σε αυτή την τελευταία έρευνα, στις 160 συμμετέχουσες δόθηκαν δύο σετ φωτογραφιών από αντρικά σώματα, με καλυμμένο το κεφάλι και τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν το πόσο ελκυστικά έβρισκαν τα σώματα που αντίκριζαν. Στο πρώτο σετ, οι φωτογραφίες προέρχονταν από νεαρούς φοιτητές και στο δεύτερο από άντρες που γυμνάζονταν 3 με 5 φορές την εβδομάδα. Κατά αξιολογική σειρά, η σωματική δύναμη θεωρείτο αυτομάτως στα υπέρ για να χαρακτηριστεί κάποιος ελκυστικός -κατά 70%-, το ύψος επίσης στα θετικά, αλλά όχι όσο θα ανέμενε κανείς, ενώ το περιττό βάρος εταξινομείτο -από την πρώτη ματιά- στα απολύτως αρνητικά της εξωτερικής εμφάνισης ενός άντρα. 

«Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι έστω και λίγα παραπανίσια κιλά, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις εντυπώσεις μίας ετεροφυλόφιλης γυναίκας. Όμως, το παρήγορο είναι το εξής», λέει ο επικεφαλής και λίγο πριν πέσουν σε βαθιά μελαγχολία οι περισσότεροι άντρες του πλανήτη: «Επίσης, να σημειώσουμε ότι είναι ΟΚ και οι σωματώδεις, δυνατοί άντρες με κάποια παραπανίσια κιλά». Πάλι καλά.

Με στοιχεία από τον Guardian 

Υγεία & Σώμα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες «ανθίζουν» σεξουαλικά και οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί σ' αυτό

Υγεία & Σώμα / Σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες «ανθίζουν» σεξουαλικά και οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί σ' αυτό

Έρευνα αποκαλύπτει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σεξουαλική ωρίμανση των γυναικών και για τις ηλικιακές ομάδες κατά τις οποίες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πίσω από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας κρύβονται τα λάθη των γονιών, όπως δείχνει νέα έρευνα

Υγεία & Σώμα / Πίσω από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας κρύβονται τα λάθη των γονιών, όπως δείχνει νέα έρευνα

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα, ηλικίας από πέντε ετών και άνω, έχει περιττά κιλά. Το πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι μεγάλο και γι' αυτό ευθύνονται η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης και οι εσφαλμένες αντιλήψεις που έχουν οι γονείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Υγεία & Σώμα / Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Ξεκίνησαν να αποστέλλονται τα SMS για τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Πρώτη φορά υλοποιείται τέτοιο πρόγραμμα στην Ελλάδα με αποδέκτες 2,8 εκατ. πολίτες.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ