Ωχ! Έρευνα αποκαλύπτει τι είδους άντρες πραγματικά προτιμούν οι γυναίκες

Ωχ! Έρευνα αποκαλύπτει τι είδους άντρες πραγματικά προτιμούν οι γυναίκες Facebook Twitter
Καταρρίπτονται όλες εκείνες οι θεωρίες που υποστήριζαν ότι οι γυναίκες συγκινούνται κυρίως από τα πνευματικά χαρακτηριστικά ενός άντρα και συγχωρούν εύκολα την ατημέλητη εμφάνιση και τα πολλά χρόνια μακριά από το γυμναστήριο.
4

Μέχρι σήμερα, η πλειονότητα των γυναικών δήλωνε ότι δεν συγκινείται από τους καλογυμνασμένους κοιλιακούς κι από τους χτισμένους δικέφαλους και τρικέφαλους. Όμως, νέα έρευνα αποκαλύπτει αυτό που πραγματικά κοιτάζουν οι κυρίες σ' έναν άντρα με τον οποίο πρόκειται να σχετιστούν και μοιραία όλοι σκέφτονται ότι μάλλον τα προηγούμενα χρόνια έλεγαν ψέματα, απαντώντας στα σχετικά ερωτηματολόγια ή στην καλύτερη περίπτωση ήταν ευγενείς. 

Σύμφωνα με έρευνα που εκπονήθηκε από ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου Griffith στην Αυστραλία και με επικεφαλής τον λέκτορα Aaron Sell, οι γυναίκες προτιμούν -σε ό,τι αφορά τα σωματικά προσόντα, τουλάχιστον- τους γυμνασμένους άντρες και για την ακρίβεια τον σωματότυπο του μυθολογικού Ηρακλή. Για την ακρίβεια, 160 γυναίκες οι οποίες απάντησαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο, δήλωσαν ότι θεωρούν μακράν πιο ελκυστικούς τους άντρες με καλή φυσική κατάσταση, γράμμωση και σωματική δύναμη. 

«Δεν εκπλαγήκαμε με το αποτέλεσμα, με το ότι οι γυναίκες δηλαδή θεωρούν τη σωματική δύναμη προσόν και βρίσκουν πιο γοητευτικούς όσους προσέχουν την εμφάνιση τους και εκπέμπουν υγεία. Το εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη έρευνα ήταν το συντριπτικό ποσοστό των γυναικών που απάντησε με ειλικρίνεια ότι τις έλκει περισσότερο ένα δυνατό, γυμνασμένο σώμα. Βάσει των στοιχείων μας δεν υπήρξε ούτε μία γυναίκα που να απαντήσει ότι προτιμούσε ένα αδύνατο ή αγύμναστο αντρικό σώμα», εξηγεί ο καθηγητής, πικραίνοντας ένα μεγάλο ποσοστό του αντρικού πληθυσμού. 

Οι δυνατοί, υγιείς άντρες αντιμετωπίζονται υποσυνείδητα ως πιο αξιόπιστη επένδυση σε ό,τι αφορά τη δημιουργία οικογένειας και τη συντήρησή της, την αντιμετώπιση κρίσεων και προβλημάτων που απαιτούν σθένος και αντοχή, πολύ περισσότερο απ' ό,τι θα μπορούσε να εγγυηθεί για όλα τα παραπάνω ένα αδύναμο, καθόλου ανθεκτικό αντρικό σώμα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και με το συντριπτικό ποσοστό των απαντήσεων για το τι θεωρείται ιδανικό για το αντρικό σώμα καταρρίπτονται όλες εκείνες οι θεωρίες -και προηγούμενες έρευνες- που υποστήριζαν ότι οι γυναίκες συγκινούνται κυρίως από τα πνευματικά χαρακτηριστικά ενός άντρα και συγχωρούν εύκολα την ατημέλητη εμφάνιση και τα πολλά χρόνια μακριά από το γυμναστήριο.

Όπως δηλώνει ο Aaron Lukaszewski, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, τα αποτελέσματα της έρευνας -για πρώτη φορά μετά από χρόνια απολύτως ειλικρινή και καθόλου στρογγυλεμένα- αντανακλούν μία αρχέγονη απαίτηση των θηλυκών για ασφάλεια και ύπαρξη πόρων που εγγυώνται την ομαλότητα στη διαβίωση. Η εξήγηση του καθηγητή μπορεί να μοιάζει απλοϊκή, ωστόσο, όπως επισημαίνεται σχετικά, σε περιόδους κρίσεων -κοινωνικών ή οικονομικών- οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου τείνουν να στρέφουν το βλέμμα στα πιο υγιή και φαινομενικά δυνατά μέλη του κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση "Royal Society Journal" επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του καθηγητή. Δεν είναι μόνο η σεξουαλική έλξη που ένα δυνατό σώμα ασκεί. «Οι δυνατοί, υγιείς άντρες αντιμετωπίζονται υποσυνείδητα ως πιο αξιόπιστη επένδυση σε ό,τι αφορά τη δημιουργία οικογένειας και τη συντήρησή της, την αντιμετώπιση κρίσεων και προβλημάτων που απαιτούν σθένος και αντοχή, πολύ περισσότερο απ' ό,τι θα μπορούσε να εγγυηθεί για όλα τα παραπάνω ένα αδύναμο, καθόλου ανθεκτικό αντρικό σώμα».

Γιατί, ωστόσο, κατά τα προηγούμενα χρόνια οι γυναίκες φαίνονταν να απαντούν εντελώς διαφορετικά στο ίδιο ακριβώς ερώτημα; Κατά τον Lukaszewski, αυτή η απόκλιση εξηγείται από το ότι στα ερωτηματολόγια προς τον γυναικείο πληθυσμό κατά τα προηγούμενα έτη έδειχναν σχέδια και όχι φωτογραφίες του αντρικού σώματος στις συμμετέχουσες, με αποτέλεσμα να μην είναι απολύτως σαφής η διάκριση ανάμεσα σε έναν απολύτως γυμνασμένο άντρα και έναν πιο αδύνατο ή παντελώς αγύμναστο.   

Σε αυτή την τελευταία έρευνα, στις 160 συμμετέχουσες δόθηκαν δύο σετ φωτογραφιών από αντρικά σώματα, με καλυμμένο το κεφάλι και τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν το πόσο ελκυστικά έβρισκαν τα σώματα που αντίκριζαν. Στο πρώτο σετ, οι φωτογραφίες προέρχονταν από νεαρούς φοιτητές και στο δεύτερο από άντρες που γυμνάζονταν 3 με 5 φορές την εβδομάδα. Κατά αξιολογική σειρά, η σωματική δύναμη θεωρείτο αυτομάτως στα υπέρ για να χαρακτηριστεί κάποιος ελκυστικός -κατά 70%-, το ύψος επίσης στα θετικά, αλλά όχι όσο θα ανέμενε κανείς, ενώ το περιττό βάρος εταξινομείτο -από την πρώτη ματιά- στα απολύτως αρνητικά της εξωτερικής εμφάνισης ενός άντρα. 

«Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι έστω και λίγα παραπανίσια κιλά, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις εντυπώσεις μίας ετεροφυλόφιλης γυναίκας. Όμως, το παρήγορο είναι το εξής», λέει ο επικεφαλής και λίγο πριν πέσουν σε βαθιά μελαγχολία οι περισσότεροι άντρες του πλανήτη: «Επίσης, να σημειώσουμε ότι είναι ΟΚ και οι σωματώδεις, δυνατοί άντρες με κάποια παραπανίσια κιλά». Πάλι καλά.

Με στοιχεία από τον Guardian 

Υγεία & Σώμα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες «ανθίζουν» σεξουαλικά και οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί σ' αυτό

Υγεία & Σώμα / Σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες «ανθίζουν» σεξουαλικά και οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί σ' αυτό

Έρευνα αποκαλύπτει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σεξουαλική ωρίμανση των γυναικών και για τις ηλικιακές ομάδες κατά τις οποίες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Υγεία & Σώμα / Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε πώς θα πεθάνουμε όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του αναπόφευκτου, χωρίς αυτό να αντιβαίνει στην αξία της ζωής; Ποια είναι τα ηθικά, νομικά και πολιτισμικά διλήμματα; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Ψυχή & Σώμα / Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την Ελίζα Γερολυμάτου, μια τολμηρή γυναίκα που αψήφησε την εμπειρία του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου και την έλλειψη ωαρίων, ακολουθώντας την εσωτερική της φωνή που της έλεγε πως ήθελε να γίνει μητέρα. Παρά τις αντιξοότητες, απέκτησε ένα παιδί με έναν άνθρωπο που θαύμαζε.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
ΕΠΕΞ Γιατί όλοι ξετρελαίνονται με το πάντελ;

Υγεία & Σώμα / Πάντελ: Το άθλημα με την παράξενη ρακέτα που πωρώνει τους Αθηναίους

«Το πιο ωραίο είναι ότι το παιχνίδι είναι πάντα τόσο έντονο που σε απορροφά, για μιάμιση ώρα το μόνο που έχει σημασία είναι πού πάει το κίτρινο μπαλάκι, πράγμα που σε βοηθάει πολύ να αποφορτιστείς»
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Κοκέτα / Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Τα πάντα ώστε τα πράγματα να μπουν σ’ ένα κουτί και το κλειστό κύκλωμα «ομορφιά - κατανάλωση - εκτόνωση» να διατηρηθεί ακέραιο, να μην υπάρχει τίποτα το καινούργιο, τίποτα το έντονο Ή το εκπληκτικό, παρά μόνο η ίδια Διαφορά παντού.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Γιατί γίνεται τόσος ντόρος με το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Ψυχή & Σώμα / Γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Τι συμβαίνει με τα τρισεκατομμύρια μικροοργανισμών στο έντερό μας; Πώς αλληλεπιδρούν με τη διατροφή μας –ενισχύοντας ή διαταράσσοντάς την– και τι σημαίνει αυτό για την υγεία μας; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη Μαντώ Κυριακού, καθηγήτρια Μικροβιολογίας, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Υγεία & Σώμα / Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Η Νικόλ Ντεντόν υπήρξε για μια δεκαετία επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας κέντρων ευεξίας που μετέτρεπε τη σεξουαλική διέγερση σε πρακτική διαλογισμού. Τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία που ίδρυσε.
THE LIFO TEAM
Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM
Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ