Ποτάμι σε Μπαζιάνα: «Εδώ είναι Ευρώπη - Δεν είναι βόρεια Κορέα, ούτε Βενεζουέλα»

Ποτάμι σε Μπαζιάνα: «Εδώ είναι Ευρώπη - Δεν είναι βόρεια Κορέα, ούτε Βενεζουέλα» Facebook Twitter
2

Απάντηση στη συνέντευξη που έδωσε η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα δίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι.

Σχολιάζοντας την άποψη που διατύπωσε η κα Μπαζιάνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αναφέρει σχετικά με την διάκριση των εξουσιών: «Το ίδιο λένε και πολλά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ότι το κόμμα πρέπει να ελέγχει το δημόσιο, τη δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, τις εφημερίδες και τα κανάλια» σημειώνει χαρακτηριστικά το Ποτάμι υπογραμμίζοντας ότι η διάκριση των εξουσιών και το αποκομματικοποιημένο κράτος είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του το Ποτάμι αναφέρει:

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι... η τιμωρητική, φασιστική μπότα που προσπαθεί να σου λιώσει το κεφάλι... είναι οι δανειστές-δυνάστες... είναι εκείνοι που εκβιάζουν και οδηγούν στην ασφυξία έναν λαό.

Και όλα αυτά να τα λέει η γυναίκα του Έλληνα Πρωθυπουργού και συνοδός του στις χαμογελάστες του συναντήσεις με τους ηγέτες της Ευρώπης και του Κόσμου! Αυτούς που τώρα αποκαλεί φασίστες και δυνάστες! Αλλά κάθε 5η Ιουλίου, όπως η ίδια τονίζει "θυμάται το δημοψήφισμα και κλαίει από νεύρα, από οργή" - προφανώς για να ξεσπάσει. Πάντως έναν χρόνο μετά το καταστροφικό δημοψήφισμα, στις 5 Ιουλίου 2016, κατά την επίσκεψή τους στην Κίνα με τον κ. Τσίπρα ήταν και εκεί μόνο χαμογελαστή.

Ας πάμε όμως και στα πιο σοβαρά. Το πιο επικίνδυνο από όσα είπε η σύζυγος του πρωθυπουργού στη 4σέλιδη συνέντευξή της είναι ο ισχυρισμός της ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία". Το ίδιο λένε και πολλά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ότι το κόμμα πρέπει να ελέγχει το δημόσιο, τη δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, τις εφημερίδες και τα κανάλια. Μόνο έτσι θα αποκτήσει την πλήρη εξουσία το κόμμα και όσοι βέβαια δεν συμφωνούν μαζί μας πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν από πειθήνιους κομματικούς υπαλλήλους. Όμως εδώ δεν είναι βόρεια Κορέα, ούτε Βενεζουέλα. Εδώ είναι Ευρώπη και η διάκριση των εξουσιών και αποκομματικοποιημένο κράτος είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM