Απίστευτη απάτη με εστιατόρια στο Βέλγιο που πουλούσαν νερό βρύσης ως πανάκριβο εμφιαλωμένο νερό

Απίστευτη απάτη με εστιατόρια στο Βέλγιο που πουλούσαν νερό βρύσης ως πανάκριβο εμφιαλωμένο νερό Facebook Twitter
12

Μία εταιρεία εμφιάλωσης μεταλλικού νερού κατηγορεί δύο γνωστά εστιατόρια του Βελγίου ότι πουλούσαν νερό βρύσης ως μεταλλικό νερό με το δικό της brand name στους πελάτες τους.

Στο Βέλγιο, τα περισσότερα εστιατόρια δεν προσφέρουν νερό βρύσης, υποχρεώνοντας τους πελάτες να αγοράσουν είτε επιτραπέζιο είτε μεταλλικό νερό, σε σχετικά υψηλές τιμές.


Η εταιρεία που εμφιαλώνει το νερό Val, Haatch, έχει ήδη κάνει μήνυση στα δύο εστιατόρια.

Η Haatch άρχισε να υποπτεύεται τα εστιατόρια, όταν παρατήρησε την απότομη πτώση στις παραγγελίες εμφιαλωμένου νερού Val, παρά την σταθερή κίνηση πελατών σε αυτά.

Έτσι προχώρησε αρχικά σε ανάλυση των υπολειμμάτων νερού, σε όσα μπουκάλια επέστρεφαν τα δύο εστιατόρια για να επαναχρησιμοποιηθούν.

Αμέσως διαπίστωσαν πως το νερό σε αυτά ήταν νερό βρύσης αλλά, για να βεβαιωθούν, ένας δικαστικός κλητήρας επέτρεψε την κατάσχεση εννέα μπουκαλιών Val, πριν αυτά πωληθούν σε πελάτες.

Όπως αποδείχθηκε από τις αναλύσεις, και σε αυτή την περίπτωση τα μπουκάλια είχαν ξαναγεμιστεί με νερό βρύσης.

Σύμφωνα με μία αναφορά που επικαλείται η εφημερίδα L' Echo, όταν οι δικαστικές αρχές έφτασαν με τους επιθεωρητές σε ένα από αυτά τα εστιατόρια, ο σερβιτόρος που είχε βάρδια υποστήριξε ότι η επιχείρηση έδινε στους πελάτες την επιλογή νερού βρύσης, που για πρακτικούς λόγους το έφερναν μέσα σε μπουκάλια Val.

Ο σερβιτόρος που έκανε αυτή τη δήλωση όμως, απέσυρε αργότερα τους ισχυρισμούς του.


Η Haatch θέλει τώρα να τερματίσει τη συνεργασία της με τα εστιατόρια, απαιτώντας επιπλέον αποζημιώσεις.

Τα εστιατόρια δεν παραδέχονται τις κατηγορίες και δηλώνουν πως αμφισβητούν τη διαδικασία ελέγχου και ανάλυσης του κατασχεθέντος νερού.

Οι ιστορίες απάτης με εμφιαλωμένο νερ'π δεν περιορίζονται στα εστιατόρια του Βελγίου.


Πέντε χρόνια νωρίτερα, η Asda και η Tesco είχαν κατηγορηθεί για πώληση νερού βρύσης ως μεταλλικό, αν και εκείνες ισχυρίστηκαν ότι το εμφιαλωμένο νερό είχε περάσει από διαδικασίες φιλτραρίσματος και αφαίρεσης του χλωρίου.



Διεθνή
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία παρέχει στη Βόρεια Κορέα ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου, παραβιάζοντας τις κυρώσεις

Διεθνή / Η Ρωσία παρέχει στη Βόρεια Κορέα ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου, παραβιάζοντας τις κυρώσεις

Εκτός από το πετρέλαιο, η Βόρεια Κορέα έχει στείλει στη Ρωσία 16.000 κοντέινερ με πυρομαχικά, ενώ χιλιάδες Βορειοκορεάτες στρατιώτες φέρονται να βρίσκονται ήδη στη Ρωσία, συμμετέχοντας σε μάχες
LIFO NEWSROOM
Από τον Καντάφι και τον Πούτιν στον Νετανιάχου - Τα εντάλματα σύλληψης του 21ου αιώνα

Διεθνή / Από τον Καντάφι και τον Πούτιν στον Νετανιάχου - Τα εντάλματα σύλληψης του 21ου αιώνα

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) ιδρύθηκε το 2002 ως το πρώτο μόνιμο διεθνές δικαστήριο για την εκδίκαση εγκλημάτων που επηρεάζουν την παγκόσμια ειρήνη και ανθρωπότητα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
ΗΠΑ: 3η εκτέλεση θανατοποινίτη με εισπνοή αζώτου στην Αλαμπάμα

Διεθνή / ΗΠΑ: 3η εκτέλεση θανατοποινίτη με εισπνοή αζώτου στην Αλαμπάμα

Ειδικοί του ΟΗΕ προειδοποίησαν εναντίον της χρήσης αυτής της μεθόδου, επιχειρηματολογώντας πως ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου» και πως είναι ξεκάθαρα «απαγορευμένη από το διεθνές δίκαιο»
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Για νέα «δίκη Ντρέιφους» έκανε λόγο μετά το ένταλμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Διεθνή / Νετανιάχου: Για νέα «δίκη Ντρέιφους» έκανε λόγο μετά το ένταλμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Το ΔΠΔ εξήγησε πως υπάρχουν «εύλογες αιτίες» να πιστεύει ότι οι Νετανιάχου και Γκάλαντ είναι «ποινικά υπεύθυνοι» ιδίως για το έγκλημα πολέμου της χρήσης του λιμού ως μεθόδου πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το έγκλημα της δολοφονίας, το έγκλημα του διωγμού και άλλες απάνθρωπες ενέργειες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ επιλέγει τη Λίντα ΜακΜάν για υπουργό Παιδείας - Εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών

Διεθνή / Ο Τραμπ επιλέγει τη Λίντα ΜακΜάν για υπουργό Παιδείας - Εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευτεί να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ διότι «κατηχεί τους νέους με ακατάλληλο φυλετικό, σεξουαλικό και πολιτικό υλικό»
LIFO NEWSROOM
Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Διεθνή / Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Ο Φιντάν είπε ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ «συνεχίζει να προστατεύει με προσοχή τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «κατά την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα, δείξαμε την αποφασιστική μας στάση στο θέμα αυτό»
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν απειλεί να χρησιμοποιήσει βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στόχων του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Διάγγελμα Πούτιν: Η Ρωσία «έχει το δικαίωμα» να χτυπά τις χώρες που έδωσαν όπλα στην Ουκρανία

Απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στόχων του ΝΑΤΟ - Η σημερινή επίθεση στην Ουκρανία «απάντηση» στη χρήση πυραύλων των ΗΠΑ και Βρετανίας από το Κίεβο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και κάποιοι το εκμεταλλεύονται όσο μπορούν. Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έχουν καθαρό νερό βρύσης, χρησιμοποιούν εμφιαλωμένα.Η Ελλάδα έχει απ' τις πιο χαμηλές τιμές σε νερό βρύσης/λίτρο σε σχέση με άλλες.
Το εμφιαλωμένο νερό είναι απαραίτητο στην Αίγυπτο όχι στις Βρυξέλες.Είναι πολύ κακό για το περιβάλλον-χεριάζετε απίστευτα παραπάνω ενέργεια για να έρθει σε εμάς και είναι σε πλαστικό-και είναι επιλογή μου σε οποιοδήποτε εστιατόριο να μπορώ να έχω νερό βρύσης. Είναι ένα αγαθό που πρέπει να το προσφέρουν αν το ζητήσεις και όχι να σου λένε: « είναι πολιτική του καταστήματος να μη σερβίρουμε βρύσης»
Αχ καημένε, η μισή Ελλάδα πίνει εμφιαλωμένο νερό με το ζόρι. Σχεδόν όλα τα νησιά ακόμα και μεγάλα όπως η Κρήτη αλλά όχι μόνο νησιά. Το νερό δεν πίνεται σε πολλές περιοχές και το κόστος σε εμφιαλωμένα για μία οικογένεια μπορεί να είναι και ένας καλός μισθός ανά έτος. Αυτά τα λεφτά θα έπρεπε να ξεπέφτουν με φορο-ελαφρύνσεις αφού το κράτος δεν κατόρθωσε εν έτη 2017 να εξασφαλίσει ποιοτικό και ασφαλές πόσιμο νερό και στην ουσία σε αυτό (και όχι μόνο βέβαια) υπάρχει κράτος 2 ταχυτήτων.Όταν έμενα σε τέτοια περιοχή είχα βαρεθεί και ξεμεσιαστεί να κουβαλάω νερά, ειδικά το καλοκαίρι. Και φυσικά αυτό που είπες για τα πλαστικά...χιλιάδες μπουκάλια.Ένα άλλο θέμα είναι αυτό της υγιεινής, αφού πολλοί κάτοικοι εκείνης της περιοχής αναχρησιμοποιούσαν τα ίδια μπουκάλια ξανά και ξανά για μήνες χωρίς κάν να τα πλένουνε με αποτέλεσμα κακή στοματική, στομαχική και γενικότερη υγιεινή ή ακόμα και το να πίνουν συνέχεια από το μπουκάλι και όχι από ποτήρι.Τέλος είχα ακούσει ότι τα μπουκάλια αυτά κανονικά δεν κάνει να πλένονται και να επαναχρησιμοποιούνται γιατί σταδιακά φθείρεται το πλαστικό ακόμη και αν δεν φαίνεται. Δεν είναι φτιαγμένα δηλαδή για μόνιμη και μακροχρόνια χρήση.
Η μισή Ελλάδα ζει στα νησιά!!! Κάποτε είχαν στέρνα τα νησιά και τώρα έχουν πισίνα.Κάποτε είχαν ορθή χρίση του νερού και τώρα όχι. Το νερό είναι στους Δήμους. Και αν το κράτος πρέπει να κάνει φοροελαφρινση στη φτωχή Κρήτη επειδή δεν έχει νερό οπότε να φορολογήσει παραπάνω αυτόν που ζει στο Ματσούκι Ιωαννίνων τα αφήνω στην κρίση σου.
Έγραψα, και έτσι είναι, πως αυτό δεν συμβαίνει μονάχα στα νησιά. Προσωπικά δεν έχω πισίνα, κάνω ορθή διαχείριση και χρήση του νερού και εκνευρίζομαι όταν βλέπω κάποιον να κάνει κακή διαχείριση του. Η Κρήτη είναι ένα παράδειγμα επειδή είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και διαθέτει κάποιες από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.Λές, "η μισή Ελλάδα ζει στα νησιά", χαίρεσαι δηλαδή που η μιση Ελλαδα δεν έχει πόσιμο νερό;Εσύ δηλαδή το θεωρείς σωστό και δίκαιο ο Αθηναίος να έχει νερό στη βρυσούλα του και ο επαρχιώτης να πρέπει να πληρώνει ένα πενηντάρικο το μήνα στα εμφιαλωμένα ή και επιπλέον το καλοκαίρι; Το νερό σε κάποιες περιοχές δεν είναι ούτε για μαγείρεμα. Το θεωρείς δίκαιο να τρέχει σούπερ μάρκετ και να πληρώνει βενζίνες (επαρχία = μεγάλες αποστάσεις), να το κουβαλάει (κάνε το 1 χρόνο και μετά πες μου) και να λούζεται και όλες τις ανθυγιεινές επιπτώσεις που έγραψα πριν; Κράτα στο μυαλό σου ότι οι πλούσιοι επαρχιώτες που τις περισσότερες φορές είναι και αγρότες πληρώνουν και τρίτο νερό, αυτό του ποτίσματος.Το νερό είναι βασικό αγαθό ζωτικής σημασίας. Είναι δικαίωμα γιατί είναι ζωή. Το κράτος πρέπει να αντιμετωπίζει τους πολίτες τους ως ίσους στα δικαιώματα τους και να προσφέρει σε όλους τους πολίτες του πόσιμο νερό. Αν δεν μπορεί να το κάνει εν έτη 2018 και πρέπει να βάζει ο πολίτης δεύτερη και τρίτη φορά το χέρι στη τσέπη θα πρέπει να του το ανταποδίδει κάπως γι' αυτή του την ολιγωρία.Δεν είπα να φορολογήσει κανέναν παραπάνω αλλά αν με ρωτάς ναι, να το κάνει. Η Ελλάδα είναι ένα ενιαίο κράτος. Κάποιοι σαν εσένα φτιάχνουνε κρατίδια στο μυαλό τους και σπέρνουν διχόνοιες και αντιπαλότητες. Η πλούσια η Κρήτη και το φτωχό Ματσούκι, δύο διαφορετικές πόλεις-κράτη. Έχει πληρώσει και η πλούσια Κρήτη ξέρεις για να μπορεί να έχει κάτι ο φτωχός στη Δράμα, Όταν έχεις κράτος έτσι είναι. Πληρώνει πχ ο επαρχιώτης φόρους για να υπάρχουν δομές στη Αθήνα που δεν υπάρχουν καθόλου στην επαρχία. Γι' αυτό δεν έχεις να πεις τίποτα:Σηκώνω τα χέρια με κάποιους ανθρώπους που αντί να ζητάνε την εξέλιξη και το δίκαιο για τον τόπο τους (για την Ελλάδα και όχι για το κράτος του εαυτού τους) υπερασπίζονται την ανεπάρκεια και την αδικία του κράτους για να τιμωρήσουνε τους κακούς και μπρούκληδες Κρητικούς επαρχιώτες (καραμέλα). Ότι να 'ναι. Να 'ξερες πόσο μακριά είσαι από την πραγματικότητα που τους φαντάζεσαι όλους έτσι. Την ολιγωρία αυτή θα την συναντήσεις κι εσύ στο τόπο που βρίσκεσαι σε κάποια άλλη μορφή, θέλεις να είναι μαζί σου οι Κρητικοί ή οι οποιοιδήποτε επαρχιώτες όταν θα διαμαρτυρηθείς ή απέναντι σου; Μήπως να σου πουν..."τι μας λέει ρε ο πρωτευουσιάνος;;"!
Ο Άνθρωπος είναι το μοναδικό θηλαστικό που μπορεί να φτιάξει φανταστικές ιστορίες.Μιλάω για Βρυξέλλες μιλάς για Ελλάδα που πουθενά δεν αναφέρω.Λέω το νερό το έχει ο δήμος μου λες το κράτος.Λέω Κρήτη και το ποιο άγονο χωριό των Ιωαννίνων και φαντάζεσαι κράτη-άλλη φανταστική οντότητα. Τώρα επειδή δεν ζω στην πρωτεύουσα αλλά σε μια ορεινή πόλη που βρέχει συνέχεια και το νερό είναι πανάκριβο. Αν φτιάξουν π.χ. αφαλάτωση, δεν έχει και δεν μπορεί να έχει το κόστος της Έδεσσα κι ας την επιδοτεί ξέρεις το κράτος.Τώρα ξέρεις κάποιες υδροφόρες που πηγαίνουν στα νησιά επιδοτούνται.Ξέρεις πως για κάθε τι που επιδοτείς από κάποιον άλλο παίρνεις ή κόβεις;Οπότε μάθε το βασικό κανόνα ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα.Όσο για το Στρασβούργο που έκανα μεταπτυχιακό και έζησα δυο χρόνια να μην σου πω πόσο είχε το νερό.Συνεχίστε λοιπόν δύσμοιρη-εγώ δεν θα σας πω κακομοίρα -να ζείτε το μύθο σας και εγώ που χόρτασα αλληλεγγύη στα λόγια και ας συνεχίσω να ζω στην πραγματικότητα.
"Ο Άνθρωπος είναι το μοναδικό θηλαστικό που μπορεί να φτιάξει φανταστικές ιστορίες". Κι εσύ το ίδιο κάνεις, φτιάχνεις φαντασίες για πλούσιους Κρητικούς."Μιλάω για Βρυξέλλες μιλάς για Ελλάδα που πουθενά δεν αναφέρω". Έγραψα το σχόλιο μου σε συνάρτηση με το δικό σου και αυτό που αναφέρεις πως "νερό είναι απαραίτητο στην Αίγυπτο όχι στις Βρυξέλες". Αυτό για να σε πληροφορήσω (εσένα αλλά και όλους) πως και η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια μοίρα με την Αίγυπτο στο θέμα του νερού, κάτι που πολύς κόσμος που ζει στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν γνωρίζει. Ούτε εγώ κάποτε το γνώριζα, νόμιζα πως όλοι πίνουν νερό από τη βρύση αλλά δεν είναι έτσι. Επίσης έγραψα ότι έγραψα στο αρχικό μου σχόλιο για να επισημάνω πως και στην Ελλάδα καταναλώνουμε τεράστιες ποσότητες ενέργειας, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε καύσιμα, σε εργατοώρες, σε προσωπική ενέργεια, κουβάλημα - διαχείριση κλπ. ώστε να καλύψουμε αυτή την ανεπάρκεια του κράτους. Όλα αυτά έχουν τεράστιο κόστος και φυσικά γι' αυτό βολεύει, γιατί κάποιοι κάνουν μπίζνα με το βασικότερο των αγαθών. Το έγραψα επίσης για να επισημάνω πως και εμείς εδώ παράγουμε εκατομμύρια, ίσως και δισεκατομμύρια μπουκάλια πλαστικό κάθε χρόνο γι' αυτόν ακριβώς το λόγο."Λέω το νερό το έχει ο δήμος μου λες το κράτος". Τι σημασία έχει ποιός το έχει το νερό; Σημασία έχει πως δεν το έχει - δεν φτάνει στον πολίτη όπως θα έπρεπε. Αυτό μου θυμίζει το μπαλάκι των ευθυνών που επικαλούνται συχνά οι ίδιες οι υπηρεσίες για να υπεκφεύγουν των ευθυνών τους. Καθαρό ποιοτικό και πόσιμο νερό θα πρέπει να φτάσει στα σπίτια του κόσμου όποιος κι αν το έχει. Και οι δήμοι μέρος του μεγαλύτερου κράτους είναι, τοπική αυτοδιοίκηση."Λέω Κρήτη και το ποιο άγονο χωριό των Ιωαννίνων και φαντάζεσαι κράτη-άλλη φανταστική οντότητα". Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ μου φαίνεται, παρότι το εξήγησα νομίζω. Ας το εξηγήσω πάλι, αναφέρομαι στο "γιατί να πληρώσω φόρο εγώ ο φτωχός στα Γιάννενα για τον πλούσιο Κρητικό" και σου εξήγησα πως σε ένα ενιαίο κράτος αυτά δεν υπάρχουν. Διαφορετικά, διχαζόμαστε με μία τοπικιστική σκέψη και φτιάχνουμε πόλεις κράτη (μεταφορικό είναι)."Τώρα ξέρεις κάποιες υδροφόρες που πηγαίνουν στα νησιά επιδοτούνται". Καλά κάνουν και επιδοτούνται, δεν τη γνωρίζω την περίπτωση αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αναφέρεσαι σε πόσιμο νερό ή κάτι άλλο, πχ ποτιστικό. Και αυτό όμως δεν είναι σοβαρή λύση κατά τη γνώμη μου, η λύση είναι κανονικό δίκτυο και μικρά τοπικά έργα (όχι φαραωνικά) για συλλογή των νερών της βροχής. Το ανάγλυφο της Ελλάδας προσφέρεται. Δηλαδή σωστή διαχείριση του νερού που μας στέλνει η φύση. Αυτή τη στιγμή χάνεται. Σε άλλα κράτη φτιάχνουν πολλά μικρά φράγματα και φροντίζουν να συλλέξουν το νερό που τους στέλνει η "τύχη" τους."Ξέρεις πως για κάθε τι που επιδοτείς από κάποιον άλλο παίρνεις ή κόβεις;". Και τι προτείνεις δηλαδή να σταματήσει η εξέλιξη; Κάθε ευρώ που τοποθετείται κάπου, θα μπορούσε να έχει τοποθετηθεί κάπου αλλού. Αυτό είναι αυτονόητο. Το θέμα είναι να βάζεις προτεραιότητες. Και το πόσιμο νερό είναι η πρώτη προτεραιότητα ΟΛΩΝ. Τον αιώνα αυτόν προβλέπεται πως θα γίνουν πόλεμοι για τη κατοχή και διαχείριση των αποθεμάτων του πόσιμου νερού όπως και των καυσίμων. Αυτό για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι."Οπότε μάθε το βασικό κανόνα ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα". Σ' ευχαριστώ για το μάθημα, να σου πω βέβαια ότι δεν ζήτησα να τα έχουμε όλα, ζήτησα να έχουμε πόσιμο νερό. Και ένα παιδί γνωρίζει πως τα δύο βασικά συστατικά που χρειάζεται ο άνθρωπος για να ζήσει είναι οξυγόνο και πόσιμο νερό. Όλα τα άλλα έρχονται μετά. Αν μείνουμε χωρίς νερό μερικές ημέρες πεθαίνουμε. Οπότε θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων. Όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμα και σήμερα γίνονται αλόγιστες σπατάλες και κακοδιαχείριση για τελείως άχρηστα και μη αναγκαία πράγματα.Ναι, δεν μας είπες κακόμοιρους, μας είπες δύσμοιρους, μικρή η διαφορά αλλά όπως και να 'χει δεν με πειράζει (άντρας είμαι ωστόσο). Το "αχ καημένε" πάντως, αν αυτό εννοείς, δεν το έγραψα με αρνητική διάθεση ή νόημα.Όσο γι' αυτό που γράφεις για την αφαλάτωση δεν καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά θα σου πω πως ένα μεγάλο έργο αφαλάτωσης που ήταν να γίνει στην Κρήτη (μιας και την πιάσαμε), αυτό του Αλμυρού ποταμού, και το οποίο θα έλυνε το πρόβλημα τουλάχιστον του Ηρακλείου, το έχουν αφήσει και βαλτώνει από χρόνια ακριβώς επειδή είμαστε μπανανία.
Συμφωνώ ότι είμαστε Ουγκάντα. Άλλωστε ποια άλλη χώρα θα έπαιρνε την μελέτη ΧΥΤΑ της Κρήτης που βρέχει δύο φορές το χρόνο και θα την έβαζε στα Γιάννενα που βρέχει 367 ημέρες. Οπότε να είστε σίγουρος πως ούτε εμείς θα έχουμε νερό.
Είναι διεθνής πρακτική. Μου εχει συμβεί σε πολλές χώρες. Ακόμα κι όταν κάνουν ότι το ανοίγουν μπροστά σας, είναι ήδη ανοιγμένο από πριν. Το δίνετε πίσω και ζητάτε ένα να το ανοίξετε μόνοι σας. Συμβαίνει και στην Ελλάδα, πιο σπάνια όμως γιατί εδώ δε χρεώνουν 5 ευρώ το μπουκάλι.
Εδώ μας πουλάνε φούμαρα και φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Οι Βέλγοι είναι πολύ πίσω και καλά θα κάνουν να στείλουν το προσωπικό τους στην Ελλάδα για επανεκπαίδευση.