H Τουρκία θέλει να εφαρμόσει τον χημικό ευνουχισμό στους παιδεραστές

H Τουρκία θέλει να εφαρμόσει τον χημικό ευνουχισμό στους παιδεραστές Facebook Twitter
7

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχές εξετάζουν τη χρήση του χημικού ευνουχισμού για τους δράστες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

«Τα δικαστήρια θα αποφασίσουν για την εφαρμογή και τη διάρκεια του χημικού ευνουχισμού για να καταστείλουν ή να μειώσουν τη σεξουαλική επιθυμία. Θα εξετάσουμε αυτό το μέτρο εντός των επόμενων ημερών», δήλωσε ο υπουργός Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

Οι δηλώσεις έρχονται εν μέσω αγανάκτησης που επικρατεί στη χώρα έπειτα από την σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε ένα αγόρι 4,5 ετών από έναν 20χρονο σε ένα γάμο στην επαρχία Άδανα την περασμένη εβδομάδα.

Η εισαγγελία πρότεινε ποινή κάθειρξης 66 ετών για τον φερόμενο δράστη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Άγκυρα θέσπισε το μέτρο για χημικό ευνουχισμό όσων έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα το 2016, αλλά το Συμβούλιο Επικρατείας της χώρας εμπόδισε την εφαρμογή του μέτρου, με το σκεπτικό ότι «ο ορισμός της θεραπείας και τα όριά της ήταν ασαφής».

«Όλες οι επιλογές, όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επίλυση του προβλήματος αυτού, θα βρίσκονται στο τραπέζι», τόνισε ο Γκιουλ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε ότι μια επιτροπή αποτελούμενη από έξι υπουργούς, ανάμεσά τους και ο Γκιουλ, θα συγκροτηθεί για να εξετάσει τρόπους αντιμετώπισης της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ο αριθμός υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών αυξήθηκε σε 3.778 το 2006 σε 21.189 το 2016, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχουν συγκεντρώσει οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σχεδόν το 60% των υπόπτων σε αυτές τις υποθέσεις το 2016 καταδικάστηκε, σύμφωνα με την τουρκική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD).

Διεθνή
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Είναι λύση που έχουν προτείνει ακόμη και παιδεραστές για τον εαυτό τους.Ο Ερντογάν έχει απαγορεύσει και το κάπνισμα σε δημόσιας χρήσης κλειστούς χώρους. Δεν συνεπάγεται ότι ο,τι λέει ο Ταγίπ είναι λάθος.
Στις δημοκρατίες οι ποινες είναι παντα μικρότερες του κακου που προκάλεσαν π.χ. δεν θανατώνουμε φονιαδες, δεν κοβουμε χερια σε κλεφτες κτλ. Αντιλαμβάνομαι το συναισθηματικο κομματι (είμαι της αποψης ότι υπάρχουν ανθρωποι που δεν αξιζουν να ζουν καν) ΑΛΛΑ οι ποινες περαν του αδικηματος δημιουργουνται και με τι είμαστε εμεις διατεθιμενοι να χρησημοποιήσουμε.Η επιλογη ως ποινη του θανατου και του ακρωτηριασμου δικαιως ή μη λεει πολλα για το ηθος μιας κοινωνίας και τι αξια δίνει γενικα στη ζωή. Στις περισσότερες δυτικες κοινωνίες εχουμε επιλεξει τον εγκλεισμο (εκτος καποιων νομων βεβαιως βεβαιως) γιατί μεχρι εκει αντεχει η συνειδηση μας.
Εν προκειμένω είναι κάτι το οποίο το έχουν προτείνει και παιδεραστές για τον εαυτό τους και έχει συζητηθεί σε ακαδημαϊκούς κύκλους στο ΗΒ.Δεν είναι "συναισθηματικό". Σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζω απόλυτα ότι είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα για να μπορώ έστω υποτυπωδώς να συνεισφέρω. Απλά μεταφέρω γνώση-κονσέρβα που έχω από αλλού, δεν προσποιούμαι ότι έχω λύση.
Οπως είπα και εγω προσωπικα θεωρω ότι υπάρχουν ανθρωποι που οι πραξεις τους θα αξιζαν και θανατικη ποινη αλλα το αξιζουν ή όχι δεν είμαι διατεθιμενος να παω σε αυτο το σημειο. Εν το μεταξυ οι παιδεραστες δεν εχουν θεσμικο όργανο που να μιλάει εξ ονοματός τους, δηλαδη ποιοι απο τους παιδεραστες είναι που εχουν τετοιες θεσεις; και αυτο είναι μονο για παιδεραστες ή και για παιδόφιλους; οιπρωτοι είναι ποινικοι που εκαναν πραξη, οι δευτεροι είναι ανθρωποι που εχουν την θελξη αλλα δεν εχουν κανει ακομα πραξη και μπορει να μην την κανουνε ποτε, αμα θεσπιστει για τους παιδεραστες θα επεκτηνουμε την ποινη του ακρωτηριασμου και σε αλλα ποινικα αδικήματα; ευνουχισμος σε βιαστες; κοψιμο χεριου σε κλεφτες; καθε τι που θεσπιζεται εχει μελλοντικες επεκτασεις. Στην Δυση εχουμε επιλεξει τον εγκλεισμο την χειριστη ποινη...και δυστυχως καποιοι θελουν να την καταργήσουν και αυτη και να την αντικαταστήσουμε με απλη συσταση...Προβληματισμος: αν καταδικαστει καποιος για παιδεραστία και εκ τον υστερον ανηκει στο 1% των εσφαλμενα καταδικασμενους και τον εχεις ευνουχισει, το προβλημα με την θανατικη ποινη δεν αφορα μονο την θανατικη ποινη αλλα καθε μη αναστρεψιμη ποινη.Οσο υπάρχουν αποδεδειγμενα εσφαλμενα καταδικασμενοι ανθρωποι δεν μπορεις να εχεις μη αναστρεψιμες ποινες.Εγω παντως προτινω αντι να σκεφτομαστε μη αναστρεψιμες ποινες να κανουμε το αυτονόητο...να μην αφήνουμε εντος της κοινωνίας ποινικους που δεν εχουν εκτισει τις ποινες τους. Εχουμε φτασει στην Δυση να λεμε ότι είναι "κριμα" και "απανθρωπο" ανθρωποι που εχουν αδικησει με μη αναστρεψιμο τρόπο αλλους ανθρωπους να τιμωρουνται με εγκλεισμο.
Ο χημικός ευνουχισμός είναι αναστρέψιμος. Δεν είναι χειρουργικός. Ισχύει για όσο χορηγείται η αγωγή.Όχι, δεν έχουν θεσμικό όργανο οι παιδεραστές μα υπάρχουν ντοκιμαντέρ στα οποία συνεντευξιάζονται και προτείνουν λύσεις για την κατάστασή τους διότι γνωρίζουν ότι δεν είναι σωστή και κοινωνικά αποδεκτή η έ(λ)ξη τους αλλά δεν μπορούν να προσποιηθούν ότι δεν υπάρχει.