Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται και ο Μιχαλολιάκος

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται και ο Μιχαλολιάκος Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
1

Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής, παραπέμπεται ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, με πρόταση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Ο πρόεδρος του Σώματος, σε συνέχεια επιστολής του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, με την οποία ζητούσε την παραπομπή των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, απέστειλε σήμερα στην Επιτροπή νέα επιστολή με τα πρακτικά από την τοποθέτηση του Νίκου Μιχαλολιάκου, χθες, στην Ολομέλεια.

Ο γγ της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο φάνηκε να παρέχει πλήρη κάλυψη στους βουλευτές του ως προς το ζήτημα που ανέκυψε με τον βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά, αλλά από το βήμα της Βουλής κάλεσε τους Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές να προβούν σε δήλωση για το ποια είναι η πατρίδα τους.

Η σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας, στην οποία πλέον παραπέμπεται πλην των Κασιδιάρη και Ηλιόπουλου, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, έχει καθοριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα στις 13.00.

«Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά και τα λεγόμενα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν έχουν προηγούμενο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορα της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και ευπρέπειας, του πολιτικού διαλόγου, αλλά και τα σύνορα του μίσους και του διχασμού» αναφέρει στην νεώτερη επιστολή του ο κ. Βούτσης.

Σημειώνει δε, ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή για συμπεριφορά στο πλαίσιο κάποιας έντονης οξυμένης συζήτησης, αλλά για συμπεριφορά επαναλαμβανόμενη, συνειδητή και με την πλήρη κάλυψη του προέδρου και των λοιπών μελών της συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο πρόεδρος της Βουλής απευθύνει παράκληση προς την Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 8 του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για τη συνολική εισηγήσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
http://www.protothema.gr/politics/article/739445/erdogan-apo-komotini-ehoume-tesseris-vouleutes-stin-elliniki-vouli-prepei-na-kanoun-polla/Ο ίδιος ο Ερντογάν είπε ότι έχει 4 βουλευτές στην ελληνική Βουλή. Ο κ. Μουσταφά γιατί δεν αντέλεξε στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου.