Πάνω από 2.000 άνθρωποι αναγνωρίστηκαν λανθασμένα ως πιθανοί εγκληματίες στην Ουαλία

Πάνω από 2.000 άνθρωποι αναγνωρίστηκαν λανθασμένα ως πιθανοί εγκληματίες στην Ουαλία Facebook Twitter
EPA/PETER POWELL
1

Η αστυνομία της νότιας Ουαλίας υπερασπίστηκε τη χρήση της τεχνολογίας αυτόματης αναγνώρισης προσώπου, μετά την αποκάλυψη ότι πάνω από 2.000 άνθρωποι στο Κάρντιφ, αναγνωρίστηκαν λανθασμένα ως πιθανοί εγκληματίες, κατά τη διάρκεια του τελικού του πρωταθλήματος UEFA Champions League του 2017.

Η αστυνομία ξεκίνησε τις δοκιμές της τεχνολογίας τον Ιούνιο του προηγούμενου χρόνου, σε μία προσπάθεια να συλλάβει περισσότερους εγκληματίες.

Με το σύστημα της τεχνολογίας αυτόματης αναγνώρισης προσώπου, οι κάμερες σκανάρουν τα πρόσωπα σε ένα πλήθος και τα συγκρίνουν σε μία βάση δεδομένων από φωτογραφίες συλληφθέντων.

Τον Ιούνιο του 2017, καθώς περίπου 170.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν την ουαλική πρωτεύουσα, για τον τελικό του Champions League ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους, εντοπίστηκαν 2.470 πιθανές αντιστοιχίες στο σύστημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της αστυνομίας, το 92% (2.297) από αυτές τις αντιστοιχίες βρέθηκαν να είναι λανθασμένες.

Η αστυνομία της νότιας Ουαλίας παραδέχτηκε ότι «κανένα σύστημα αυτόματης αναγνώρισης προσώπου δεν είναι 100% ακριβές», όμως δήλωσε ότι η τεχνολογία αυτή οδήγησε σε περισσότερες από 450 συλλήψεις από τότε που άρχισε να χρησιμοποιείται.

Ανέφερε επίσης ότι κανένας δεν συνελήφθη έπειτα από λανθασμένη αντιστοιχία.

Εκπρόσωπος της αρχής είπε: «Έγιναν πάνω από 2.000 θετικές αντιστοιχίες χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, με περισσότερες από 450 συλλήψεις».

«Οι επιτυχείς καταδίκες μέχρι στιγμής αφορούν έξι χρόνια φυλάκισης για ληστεία και τετραετούς ποινής φυλάκισης για διάρρηξη. Η τεχνολογία επίσης βοήθησε στον εντοπισμό ευπαθών ατόμων σε στιγμές ανάγκης», πρόσθεσε.

«Τα τεχνικά ζητήματα είναι κοινά σε όλα τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου, το οποίο σημαίνει ότι οι λανθασμένες αντιστοιχίες θα είναι ένα θέμα καθώς εξελίσσεται η τεχνολογία. Από την αρχική του εφαρμογή τον Ιούνιο του 2017, η ακρίβεια του συστήματος βελτιώνεται συνεχώς» ανέφερε.

Η αστυνομία έριξε την ευθύνη για τον υψηλό αριθμό λανθασμένων αντιστοιχιών στον τελικό του ποδοσφαίρου στις «εικόνες χαμηλής ανάλυσης» που παρείχαν οι υπηρεσίες, όπως η UEFA και η Interpol, όπως και στο γεγονός ότι ήταν η πρώτη ευρείας κλίμακας εφαρμογή της τεχνολογίας.

Κατά τη χρήση της σε συναυλία του Liam Gallagher στο Κάρντιφ το Δεκέμβριο, και οι έξι αντιστοιχίες που βρέθηκαν ήταν έγκυρες.

Οι αρχές δήλωσαν ότι είχαν εξετάσει θέματα ιδιωτικότητας «από την αρχή» και είχε ενσωματώσει ελέγχους για να εξασφαλίσουν ότι η προσέγγισή τους ήταν δικαιολογημένη και αναλογική.

Παρόλα αυτά, η οργάνωση για τις πολιτικές ελευθερίες, Big Brother Watch, έχει ασκήσει έντονη κριτική για την χρήση αυτής της τεχνολογίας.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η οργάνωση αναφέρει: «Η αναγνώριση προσώπου σε πραγματικό χρόνο, εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί απειλή για τις πολιτικές ελευθερίες, είναι ένα επικίνδυνα ανακριβές εργαλείο αστυνόμευσης».

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεκόρ μετανάστευσης σε ορισμένες από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου το 2023

Διεθνή / Ρεκόρ μετανάστευσης σε ορισμένες από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου το 2023

Ανάλυση της Goldman Sachs έδειξε ότι η μόνιμη και νόμιμη μετανάστευση ευθύνεται για το σύνολο σχεδόν της αύξησης της απασχόλησης στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Γερμανία και τη Βρετανία
LIFO NEWSROOM
Με ελληνική γραβάτα ο βασιλιάς Κάρολος στο επίσημο πορτρέτο για τα γενέθλιά του

Διεθνή / Με ελληνική γραβάτα ο βασιλιάς Κάρολος στο επίσημο πορτρέτο για τα γενέθλιά του

Κέιτ Μίντλετον και πρίγκιπας Ουίλιαμ ευχήθηκαν στον βασιλιά Κάρολο για τα 76α γενέθλιά του - «Annus Horribilis» το 2024 για τον Βρετανό μονάρχη, η μάχη με τον καρκίνο του ίδιου και της Κέιτ Μίντλετον
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, με 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, ωστόσο τα κονδύλια ξεκίνησαν να αποδεσμεύονται όπως πρέπει, μόλις το 2022
LIFO NEWSROOM
Βέλγιο: Δεκάδες γυναίκες γδύθηκαν μπροστά από την πρεσβεία του Ιράν ζητώντας την απελευθέρωση της Ahoo Daryaei

Διεθνή / Βέλγιο: Δεκάδες γυναίκες έβγαλαν τα ρούχα τους στην πρεσβεία του Ιράν για την απελευθέρωση της Ahoo Daryaei

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε όλες τις καταπιεσμένες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της Ahoo Daryaei, και να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωσή της, πρέπει να ενισχύσουμε τη φωνή της και να μην ξεχάσουμε τη δράση της», δήλωσε μία από τις διαδηλώτριες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια