Ο Τραμπ έχει μανία να σκίζει έγγραφα, κάτι που ταλαιπωρεί πολύ τους αρχειοθέτες του Λευκού Οίκου

Ο Τραμπ έχει μανία να σκίζει έγγραφα, κάτι που ταλαιπωρεί πολύ τους αρχειοθέτες του Λευκού Οίκου Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνηθίζει να σκίζει τα έγγραφα που διαβάζει, με αποτέλεσμα οι αρχειοθέτες του Λευκού Οίκου να είναι αναγκασμένοι να μαζεύουν μικρά χαρτάκια, συχνά σε μέγεθος κομφετί, σύμφωνα με το Politico.

«Είναι το πιο τρελό πράγμα που έχω δει ποτέ. Έσκιζε χαρτιά σε μικροσκοπικά κομματάκια», αφηγήθηκε ο Σόλομο Λάρτεϊ, πρώην εργαζόμενος στον Λευκό Οίκο που ήταν υπεύθυνος για την αρχειοθέτηση των εγγράφων κατά τους πρώτους πέντε μήνες της προεδρίας Τραμπ.

Βάση του νόμου, κάθε έγγραφο που διαβάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ –επιστολές, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημερωτικά υπομνήματα– θα πρέπει να φυλάσσεται και να στέλνεται κατόπιν στα Εθνικά Αρχεία.

Στο ρεπορτάζ του Politico δεν υπονοείται ότι ο 71χρονος πρόεδρος ενεργεί με αυτόν τον τρόπο για να «εξαφανίσει» έγγραφα αλλά ότι απλώς πρόκειται για μια παλιά συνήθειά του, ένα δικό του «σύστημα αρχειοθέτησης».

Όμως η μανία του Ντόναλντ Τραμπ να σκίζει τα έγγραφα «καμιά φορά απλώς στα δύο, αλλά άλλες φορές σε κομματάκια τόσο μικρά που θυμίζουν χαρτοπόλεμο», έχει περιπλέξει πολύ το έργο των αρχειοθετών αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Ιανουάριο του 2017.

Σύμφωνα με τον Λάρτεϊ, ο οποίος απολύθηκε τον Μάρτιο, οι υπάλληλοι του Λευκού Οίκου αναγκάζονται να ψάχνουν για τμήματα εγγράφων στο Οβάλ Γραφείο αλλά και στην ιδιωτική κατοικία του προέδρου, για να τα παραδώσουν στους αρχειοθέτες που τα ανασυνθέτουν «σαν να ήταν παζλ».

Μεταξύ των εγγράφων που «ανασυστάθηκαν» κατ' αυτόν τον τρόπο: άρθρα εφημερίδων που είχε σημειώσει ο Τραμπ, προσκλήσεις και επιστολές βουλευτών και γερουσιαστών.

Ο Ρέτζιναλντ Γιανγκ, ένας άλλος πρώην υπάλληλος του τμήματος αρχείων του Λευκού Οίκου είπε ότι ήταν η πρώτη φορά στα 20 χρόνια που εργάζεται, που είδε μια τέτοια πρακτική.

«Κοίταξα τον διευθυντή μου και του είπα: Είστε σοβαρός; Αμείβομαι με περισσότερα από 60.000 δολάρια ετησίως, θα έπρεπε να κάνω πολύ πιο σημαντικά πράγματα από αυτό. Είχα την εντύπωση ότι έκανα την πιο άχαρη δουλειά που θα μπορούσαν να μου ζητήσουν, εκτός από το να αδειάζω τους σκουπιδοντενεκέδες», είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια