Bloomberg: Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές

Bloomberg: Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές Facebook Twitter
1

«Υπάρχει μια κινητοποίηση στις αγορές, η Ελλάδα επιστρέφει,» επισημαίνει σε ανάλυση του το πρακτορείο Bloomberg.

Καθώς η χώρα πλησιάζει στο τέλος των προγραμμάτων στήριξης οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν σημειώσει σημαντική πτώση, κάτι που αποδεικνύει πως οι επενδυτές ετοιμάζονται για την επιστροφή της χώρας στις αγορές.

Όπως αναφέρει το Bloomberg o υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ταξιδεύει στις οικονομικές πρωτεύουσες του κόσμου με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών και  την προσδοκία πως η Ελλάδα θα πουλήσει περισσότερα ομόλογα αυτή τη χρονιά. 


«Σίγουρα θα υπάρχει ζήτηση δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό λέει ο Σκοτ Τιέλ. από την BlackRock. «Οι επενδύσεις σε δολάριο είναι πολύ ακριβές και δεν υπάρχει τίποτε άλλο στην Ευρώπη που να προσφέρει τέτοιες αποδόσεις »

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η χώρα δεν έχει χρηματοδοτικές ανάγκες ως το 2022, όμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ίσως θέλει να εκμεταλλευτεί τη μείωση του κόστους δανεισμού και το θετικό επενδυτικό περιβάλλον. Η χώρα έχει προχωρήσει σε δύο επιτυχημένες δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές από τον Ιούλιο του 2017.

«Το ότι δε χρειάζονται ρευστό, δε σημαίνει πως δεν είναι σημαντικό να δουν ποια θα είναι η αντίδραση των αγορών. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτό» λέει ο Άντριου Τζάκσον από την Hermes Investment Management..

Η Greylock Capital Management, που επενδύει σε υποτιμημένες ή υψηλών αποδόσεων μετοχές, θα επιθυμούσε η Ελλάδα να διαθέσει ομόλογα που θα λήγουν σε 20 με 30 χρόνια, επισημαίνει ο Ντιέγκο Φέρο. Εντούτοις, η τρέχουσα αποχή της χώρας από τις αγορές ενδεχομένως να προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές, ιδίως μετά την πρόσφατη αναταραχή στην αγορά των ιταλικών ομολόγων.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι ο κύκλος εργασιών στην ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά ανήλθε σε 331 εκατ. ευρώ τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας σημαντική υποχώρηση από τον Μάιο. «Μολονότι μία νέα έξοδος στις αγορές θα δώσει την ευκαιρία για επιστροφή της χώρας, εντούτοις αποτελεί σημαντική πρόκληση», σχολιάζει ο Σκοτ Τιέλ. 

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Οικονομία / Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Ο τομέας των βασικών καταναλωτικών προϊόντων ξεπερνά την ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αναζητούν αμυντικές μετοχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια