Τραγωδία στη Φθιώτιδα: Σκότωσε τον κουνιάδο του στο κυνήγι

Τραγωδία στη Φθιώτιδα: Σκότωσε τον κουνιάδο του στο κυνήγι Facebook Twitter
4

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πελασγίας στη Φθιώτιδα, από τον θάνατο ενός 38χρονου κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου.

Ο 38χρονος έπεσε νεκρός από πυρά του γαμπρού του.

Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο 38χρονος είχε ξεκινήσει νωρίς το πρωί μαζί με τον 51 ετών γαμπρό του, για να στήσουν καρτέρι σε διάφορα σημεία κοντά στο εργοστάσιο ΠΑΚΟ, λίγο πριν το χωριό Βαθύκοιλο, προκειμένου να σκοτώσουν αγριογούρουνα.

Κάτω από άγνωστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες, ο 51χρονος πυροβόλησε καθώς, όπως είπε στους αστυνομικούς, είδε κίνηση σε δασωμένη έκταση. Μετά από λίγο κατάλαβε ότι είχε πυροβολήσει τον 38χρονο, τον οποίο πέρασε για θήραμα.

Σε κατάσταση σοκ ειδοποίησε τους συγγενείς του, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο.

Από τους πρώτους που έφτασαν ήταν ο πατέρας του 38χρονου θύματος και πεθερός του δράστη, ο οποίος δεν άντεξε την εξέλιξη των γεγονότων και λιπόθυμος μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας Στυλίδας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Ο 51χρονος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, το οποίο ερευνά την υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, lamiareport.gr

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Είμαι αντίθετος με το κυνήγι. Συμφωνώ ότι πρέπει να απαγορευτεί ολοσχερώς και άμεσα. Ωστόσο, τα κυνηγετικά ατυχήματα - που είναι πολυπληθέστερα στην Ελλάδα σε σύγκριση με όλες τις άλλες δυτικές χώρες - δείχνουν και κάτι βαθύτερο, μια ελληνική ιδιαιτερότητα: Την αυθαιρεσία και το θράσος.Στις δυτικές χώρες υπάρχει αυστηρότατη νομοθεσία για το κυνήγι, η οποία μάλιστα τηρείται. Για να πάρει κανείς άδεια περνάει υποχρεωτικά από πολύ δύσκολες εξετάσεις. Η άδεια ανανεώνεται κάθε 5 χρόνια.Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν δύσκολες περιβαλλοντικές γνώσεις και αναγνώριση ΟΛΩΝ των ζώων. Ένας τυπικός γερμανός κυνηγός μπορεί να δει μισή φτερούγα για 2 δευτερόλεπτα και θα σου πει για τι πουλί πρόκειται, πότε γεννάει, πως φτιάχνει τις φωλιές του, τι τρώει, ποιούς φυσικούς εχθρούς έχει κλπ κλπ κλπ.Α, και το κυνήγι γίνεται σε - επίσης αυστηρά ελεγχόμενα - κυνηγετικά πάρκα. Δηλαδή προκαθορισμένες εκτάσεις όπου κάποιος μπαίνει με δική του ευθύνη. Τις εκτάσεις τις νοικιάζουν οι κυνηγοί από το κράτος, πληρώνοντας τσουχτερά ενοίκια (κάτι που δεν τους απαλλάσσει από τους αυστηρούς έλεγχους). Ο αριθμός των θηραμάτων ελέγχεται, μέχρι το κάθε μεμονωμένο ζώο.Αντίθετα στην Ελλάδα κυριαρχεί η αυθαιρεσία. Όποιος θέλει μπορεί να πάρει ότι όπλο θέλει και να βγει σε όποια ραχούλα θέλει για να πυροβολήσει ότι θέλει. Το να θερίσεις έναν (ίσως απειλούμενο) πληθυσμό, στην Ελλάδα θεωρείται μαγκιά.Το κράτος εντελώς κιμπάρικα παραιτείται από τα τεράστια έσοδα που θα μπορούσαν να φέρουν οι άδειες κυνηγιού και τα ενοίκια (500.000 ψήφοι είναι αυτές)Είμαι αντίθετος με το κυνήγι, ακόμα και όταν γίνεται με τις ευρωπαϊκές συνθήκες. Λυπάμαι για κάθε κυνηγετικό ατύχημα. Αλλά - από την θεωρία των πιθανοτήτων και μόνο - τα κυνηγετικά ατυχήματα στην Ελλάδα είναι προσχεδιασμένα.Γιατί όταν ξαμολιούνται 30 αδαείς στην ίδια ραχούλα με ένα όπλο στο χέρι, το ατύχημα είναι θέμα χρόνου.
Να συμπληρώσω στο σχόλιό σου: εκτός απο την αυθαιρεσία και τη "μαγκιά του παίχτη" των Ελλήνων ..."κυνηγών", υπάρχει και η έλλειψη εκπαίδευσης και πειθαρχείας για τη χρήση κυνηγετικών όπλων. Από την περιγραφή των περιστατικών που διαβάζω κατά καιρόν, το ατύχημα έγινε γιατί ο κυνηγός έριξε σε οτιδήποτε είδε ότι κινείται, χωρίς καν να αναγνωρίσει το στόχο. Δυστυχώς, σε τέτοιου είδους τραγωδίες ευθύνη δε φέρει μόνο ο ασυνείδητος κυνηγός. Φέρει και η πολιτεία, που δεν έχει εφαρμόζει τους νόμους, αλλά και δεν έχει προβλέψει τη στοιχειώδη εκπαίδευση για κυνηγούς.