H GLAAD απέσυρε το «Bohemian Rhapsody» από τις υποψηφιότητες για τα ετήσια Media Awards μετά τις νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του σκηνοθέτη της ταινίας, Μπράιαν Σίνγκερ.
«Στον απόηχο των τελευταίων κατηγοριών απέναντι στον σκηνοθέτη Μπράιαν Σίνγκερ, η GLAAD πήρε την δύσκολη απόφαση να αφαιρέσει το Bohemian Rhapsody, που ήταν υποψήφιο στην κατηγορία Outstanding Film- Wide Release στα φετινά GLAAD Media Awards. Η ιστορία που δημοσιεύτηκε στο The Atlantic, αποκαλύπτοντας ανείπωτες βλάβες, τις οποίες υπέστησαν νεαροί άντρες και έφηβα αγόρια δεν μπορεί να αγνοηθεί ή έστω να βραβευθεί σιωπηρά», σημείωσε η ομάδα υποστήριξης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
Όπως εξηγεί η GLAAD σε σχετική ανακοίνωση, «Ο Σίνγκερ απάντησε χρησιμοποιώντας εσφαλμένα την "ομοφοβία" για να αρνηθεί τις κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης και η GLAAD καλεί τα μέσα ενημέρωσης και την βιομηχανία γενικότερα να μην παραβλέψουν το γεγονός πως τα θύματα θα πρέπει να έρχονται πρώτα».
«Η ομάδα εργάστηκε τόσο σκληρά στο Bohemian Rhapsody και την κληρονομιά του Φρέντι Μέρκιουρι που τους αξίζουν πολλά περισσότερα από το να αμαυρώνονται έτσι», συνεχίζει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ωστόσο πως ο αντίκτυπος της ταινίας είναι «αναμφισβήτητος».
«Θεωρούμε πως πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους νέους της LGBTQ κοινότητας και όσους επέζησαν από σεξουαλικές επιθέσεις, πως η GLAAD θα στέκεται πάντα στο πλευρό τους και δεν θα σιωπά όταν πρόκειται να τους προστατέψει», καταλήγει η ανακοίνωση.
JUST IN: #BohemianRhapsody loses GLAAD Award nomination over Bryan Singer allegations. pic.twitter.com/ihBU3TTWEj
— Entertainment Tonight (@etnow) 24 Ιανουαρίου 2019
Την Τετάρτη, το The Atlantic δημοσίευσε τις ιστορίες τεσσάρων αντρών που ισχυρίζονται πως ο σκηνοθέτης είτε τους κακοποίησε σεξουαλικά είτε έκανε σεξ μαζί τους όταν εκείνοι ήταν έφηβοι την δεκαετία του 1990. Στις μαρτυρίες τους αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για όσα συνέβησαν, αλλά τρεις από αυτούς ζητούν να μην αποκαλυφθεί το όνομά τους. Το περιοδικό αναφέρει πως συνομίλησε με περισσότερες από 50 πηγές και εξακρίβωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες στις ιστορίες τους, κάνοντας σχετική έρευνα για σχεδόν έναν χρόνο.
Ο δικηγόρος του σκηνοθέτη αρνήθηκε τις κατηγορίες σημειώνοντας πως «ο Σίνγκερ δεν έκανε ποτέ σεξ με ανήλικους άντρες ούτε έδειξε προτίμηση για αυτούς». Μετά το δημοσίευμα του The Atlantic, ο Σίνγκερ χαρακτήρισε το άρθρο «ομοφοβικό».
σχόλια