Ο Tim Noble και η Sue Webster γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent το 1986, κι από τότε δουλεύουν μαζί σαν ζευγάρι στην τέχνη, και στην ζωή.
Το 1996 έγιναν παγκοσμίως γνωστοί με την παρθενική τους έκθεση British Rubbish, στο Λονδίνο.
Έκτοτε, συνδυάζουν την σύγχρονη γλυπτική, τα σκουπίδια της πόλης, και τις επιρροές τους από το punk κίνημα σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν "τέχνη μέσα από την αντι-τέχνη".
Λατρεύουν τις αντιθέσεις: Tην μορφή και την αντι-μορφή, την υψηλή κουλτούρα και την αντι-κουλτούρα, το αρσενικό και το θηλυκό, την τέχνη και τα σκουπίδια, το σεξ και τη βία, το φως και τις σκιές.
Σύμφωνα με τους ίδιους, "η τέχνη της προβολής φωτός πάνω σε αντικείμενα συμβολίζει την μετασχηματιστική τέχνη. Η διαδικασία του μετασχηματισμού από πράγματα που ο σύγχρονος άνθρωπος απορρίπτει, όπως σκουπίδια, παλιοσίδερα, ή ακόμη και ταριχευμένα ζώα, σε μία αναγνωρίσιμη εικόνα, μεταφέρει την ιδέα της Αντιλιπτικής Ψυχολογίας."
Το 2009, οι Noble και Webster ανακηρύχτηκαν Επίτιμοι Διδάκτορες της Τέχνης στο του Πανεπιστήμιο Nottingham όπου και σπούδαζαν, ενώ το 2007 τους απονεμήθηκε το βραβείο Arken από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Κοπεγχάγης, για την συμβολή τους στη διεθνή σκηνή της σύγχρονης τέχνης.
Τα έργα τους απολαμβάνουν διεθνούς αναγνώρισης και περιλαμβάνονται στις μόνιμες συλλογές μουσείων όπως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Arken στην Κοπεγχάγη, το Ιδιωτικό Μουσείο Artis-FrançoisPinault στη Γαλλία, η Συλλογή Δάκη Ιωάννου στην Αθήνα, τα Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης σε Ντένβερ, Ντάλας και Λος Άντζελες, και το Μουσείο SolomonR. Guggenheimστη Νέα Υόρκη.
Ακόμη, το 2000 εκθέσανε στην Αθήνα, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ.
πηγές: consider, Life goes Through
σχόλια