Τώρα μπορείς να πάρεις ξεκάθαρη στάση απέναντι στη Χρυσή Αυγή;

Facebook Twitter
27

Δεν υπάρχει άλλη απάντηση...

 

Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να συμφωνείς ανοικτά με τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής: Η μετριοπαθή στάση απέναντι σε αυτή την οποία κρατούν αρκετοί.

Συζητούν για την Χ.Α σαν να πίνουν φιλολογικό τσάι έχοντας στο στόμα την φράση: «Διαφωνώ με ότι κάνει αλλά…». Τέτοιου είδους τοποθετήσεις ενισχύουν την εικόνα της, μπερδεύουν τους ήδη μπερδεμένους και κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Όπως έχω ξαναγράψει πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι για την συγκεκριμένη οργάνωση: Είτε θα είμαστε μαζί της είτε απέναντι.

 

 

Οι περισσότεροι που κρατούν αυτή την στάση κινούνται σε ένα προσωπικό μικρόκοσμο όπου:

 

α) Επειδή μέχρι στιγμής άμεσα δεν επηρεάζει το φαινόμενο του νεοναζισμού την ζωή τους μιλάνε για αυτό σαν να πρόκειται για κάτι που συμβαίνει σε μια μακρινή χώρα.

 

β)Διαμορφώνουν τις απόψεις τους μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές όπου αυτή η μετριοπαθή στάση βρήκε γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθεί.

 

γ) Κρύβουν αρκετοί πίσω από αυτή την μετριοπαθή στάση μια συμπάθεια για την Χ.Α όπου δεν θέλουν να την εκδηλώσουν για να μην δεχτούν τις συνέπειες.

 

δ)Την υιοθετούν μέσα στην ελαφρότητα τους γιατί νομίζουν ότι θα χάσουν πελάτες εάν πουν ευθέως την γνώμη τους (σ.σ Από τη μια οι ψαλμοί του επιταφίου και από την άλλη η χρυσαυγίτικη συμπάθεια. Ας μην τα λέμε πάλι μέρες που είναι.)

 

 

Τα τελευταία γεγονότα στην Αθήνα με τις επιθέσεις στον ίδιο τον δήμαρχο, με ένα δωδεκάχρονο αθώο χτυπημένο παιδί, με έναν οπλισμένο με περίστροφο βουλευτή της και με το μπάχαλο που δημιούργησαν στο κέντρο της πρωτεύουσας ας ελπίσουμε ότι δίνει ένα μάθημα. Ένα μάθημα σε εκείνους που αρνούνται να ρίξουν μια ευθεία ματιά στο νεοναζισμό της Βουλής. Τι άλλο περιμένουν να δουν για να τους πείσει ότι η Χ.Α δεν είναι κόμμα αλλά μια επικίνδυνη οργάνωση;

 

27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

13 σχόλια
Tο πρόβλημα δεν είναι η Χ.Α, αλλα αυτοί που την πατρωνάρουν και την προμοτάρουν, και φυσικά λέγοντας αυτοί δεν εννοώ το αστείο ανθρωπάκι που το παίζει φυρερίσκος. Η Χ.Α είναι παράνομη, οι ενέργειές της είναι παράνομες, τα περισσότερα μέλη της έχουν παράνομη συμπεριφορά, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΌΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ; ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΟ; Είναι εμφανής η προσπάθεια συμψηφισμού της Χ.Α με τις αριστερές ομάδες, απο τα ΜΜΕ και τα διάφορα trol τύπου steppenwolf, στο ίδιο τσουβάλι η αντίδραση στην καταπίεση της εξουσίας, και η διεκδίκηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ποιόν εξυπηρετεί αυτό;Το ερώτημα δεν θα έπρεπε να είναι, ΝΑΙ η ΟΧΙ στην Χ.Α, (οποιοσδήποτε είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι κατά της Χ.Α), αλλα γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος. Προφανώς οι βάρβαροι, είναι μια κάποια λύσις.
1) εσύ το λες "αντίδραση στην καταπίεση της εξουσίας", αυτοί το λένε "αντίδραση στην εισβολή των λαθρο-ορκ". Και οι δύο βασικά γράφετε το νόμο και το δημοκρατικό πολίτευμα εκεί που δεν πιάνει μελάνι, απλώς για διαφορετικούς λόγους.2) από εκεί και πέρα δεν είμαστε ηλίθιοι να μην καταλαβαίνουμε ότι αυτοί που μαχαιρώνουν αθώους είναι πολύ χειρότεροι από εσένα που απλά σπας τζαμαρίες.3) κατά συνέπεια όχι, δεν μπαίνετε στο ίδιο τσουβάλι. Απλώς έχετε κάποια κοινά χαρακτηριστικά.4) πρόσεξε ότι αποκαλείς "τρολ" τον στεπενγουλφ μόνο και μόνο επειδή δε σου γουστάρει η άποψή του.5) υπολόγισε και το (4) στα κοινά χαρακτηριστικά.
Η απάθεια και ανοχή μας στη βία ως μέσο έκφρασης στα γήπεδα, στα πανεπιστήμια, στο συνδικαλισμό δεν είναι φαινόμενο χθεσινό (τις προάλλες αθωώθηκε κάποιος που “γλίστρησε” και τούπεσε ο φραπές στο κεφάλι του Γερμανού προξένου). Ή μήπως είναι η πρώτη φορά που έπεσε θύμα επίθεσης ο Καμίνης;Όποιος συνδέει τη βία και τις Μανωλάδες αποκλειστικά με τη ΧΑ κομίζει γλαύκας.
[Η σιδερογροθιά του τέρατος](http://bit.ly/ZZnVA6):> Εσείς μπορεί να σοκάρεστε από την αγριότητα που παράγουν οι τύποι. Όμως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τους έστειλαν οι συμπολίτες μας στη Βουλή. Οι χρυσαυγίτες είναι η σιδερογροθιά του τέρατος που σέρνεται ανάμεσά μας και έμεινε ατάιστο.Η̲ ̲λ̲α̲ϊ̲κ̲ί̲σ̲τ̲ι̲κ̲η̲ ̲ε̲π̲ι̲χ̲ε̲ι̲ρ̲η̲μ̲α̲τ̲ο̲λ̲ο̲γ̲ί̲α̲ ̲τ̲η̲ς̲ ̲Α̲ρ̲ι̲σ̲τ̲ε̲ρ̲ά̲ς̲ ̲κ̲α̲τ̲α̲τ̲ά̲σ̲σ̲ε̲ι̲ ̲τ̲η̲ ̲Χ̲ρ̲υ̲σ̲ή̲ ̲Α̲υ̲γ̲ή̲ ̲σ̲τ̲α̲ ̲ε̲ρ̲γ̲α̲λ̲ε̲ί̲α̲ ̲π̲ο̲υ̲ ̲χ̲ρ̲η̲σ̲ι̲μ̲ο̲π̲ο̲ι̲ε̲ί̲ ̲τ̲ο̲ ̲σ̲ύ̲σ̲τ̲η̲μ̲α̲ ̲-̲ ̲τ̲η̲ ̲σ̲υ̲ν̲έ̲χ̲ε̲ι̲α̲ ̲τ̲η̲ ̲χ̲ά̲ν̲ω̲,̲ ̲δ̲ε̲ν̲ ̲τ̲η̲ν̲ ̲κ̲α̲τ̲α̲λ̲α̲β̲α̲ί̲ν̲ω̲.̲ ̲ ̲Ε̲ί̲ν̲α̲ι̲ ̲ψ̲ε̲υ̲δ̲έ̲ς̲ ̲α̲υ̲τ̲ό̲,̲ ̲α̲π̲λ̲ώ̲ς̲ ̲η̲ ̲Α̲ρ̲ι̲σ̲τ̲ε̲ρ̲ά̲ ̲δ̲ε̲ν̲ ̲μ̲π̲ο̲ρ̲ε̲ί̲ ̲ν̲α̲ ̲α̲π̲ο̲δ̲ώ̲σ̲ε̲ι̲ ̲ε̲υ̲θ̲ύ̲ν̲ε̲ς̲ ̲σ̲τ̲ι̲ς̲ ̲λ̲α̲ϊ̲κ̲έ̲ς̲ ̲μ̲ά̲ζ̲ε̲ς̲.̲ Οι χρυσαυγίτες νομιμοποιούν τα ταπεινότερα των ενστίκτων που διακρίνουν τα μεγάλα λαϊκά στρώματα. Οργή, απαξίωση, ρατσισμός, γενικοί αφορισμοί και μία μούντζα που γίνεται καρπαζιά. Άκουγα τον Κασιδιάρη να περιγράφει τι θα κάνουν όταν θα έρθουν στα πράγματα. Μα, έχουν έρθει στα πράγματα.
@ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 3.5.2013 | 15:31Είμαι κατά όχι μόνο της Χρυσής Αυγής, αλλά της κάθε χρυσής αυγής, δηλαδή της «νομινοποίησης των ταπεινότερων των ενστίκτων που διακρίνουν τα μεγάλα λαϊκά στρώματα, της οργής, της απαξίωσης, του ρατσισμού, των γενικών αφορισμών». Μέρος των υπό την ευρείαν αυτήν έννοια χρυσαυγιτών ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. Άλλοι όμως υπό την ευρείαν έννοια χρυσαυγίτες ψηφίζουν ΑνΕλ, ΣύΡιζΑ κλπ.
"Μέρος των υπό την ευρείαν αυτήν έννοια χρυσαυγιτών ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. Άλλοι όμως υπό την ευρείαν έννοια χρυσαυγίτες ψηφίζουν ΑνΕλ, ΣύΡιζΑ" Γιατί δεν μπορούμε να μείνουμε στην ουσία. Δεν γίνεται να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι οποιοδήποτε κόμμα με την Χρυσή Αυγή. Η θέση αυτή είναι επικίνδυνη μπερδεύει ακόμα περισσότερο τον κόσμο. Η Χρυσή Αυγή είναι ΜΙΑ αυτή που ξεκοιλιάζει μετανάστες, ετοιμάζεται να βγάλει περίστροφο όταν νιώσει απειλή και κάνει κάθε είδους τραμπουκισμούς. Πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι στο θέμα της Χρυσής Αυγής.
@ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 3.5.2013 | 18:21> Δεν γίνεται να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι οποιοδήποτε κόμμα με την Χρυσή Αυγή.Στρέφω το βλέμμα όχι προς το κόμμα που λέγεται Χρυσή Αυγή, αλλά προς αυτούς που το ψήφισαν και προς αυτούς που έχουν την ίδια νοοτροπία με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, χωρίς όμως να την έχουν μέχρι στιγμής ψηφίσει. Γιατί; Διότι: 1. Το κόμμα της ΧΑ είναι αδύναμο χωρίς τους ψηφοφόρους του. 2. Οι ψηφοφόροι του κόμματος της ΧΑ προέρχονται απ’ τους δυνάμει ψηφοφόρους του. 3. Οι δυνάμει ψηφοφόροι του είναι τα «μεγάλα λαϊκά στρώματα με τα ταπεινά ένστικτα» κτλ. 4. Αυτά τα ταπεινά ένστικτα πρέπει να καταπολεμηθούν, όχι (απλώς) το κόμμα της ΧΑ αυτό καθεαυτό. Ο καρκίνος δεν είναι το συγκεκριμένο κόμμα, αλλά τα ταπεινά ένστικτα. Το κόμμα της ΧΑ είναι απλώς η πρόσοψη.Οι άνθρωποι λοιπόν με τα ταπεινά ένστικτα δεν βρίσκονται (σχεδόν) όλοι μαζεμένοι σε _ένα_ κομματικό τσουβάλι, όπως υποστηρίζουν πολοί, αλλά μοιρασμένοι σε πολλά: μεγάλο μέρος τους είναι στη ΧΑ, ενώ άλλοι είναι στους ΑνΕλ, στον ΣυΡιζΑ κλπ. Δεν πρέπει να καταπολεμάμε (μόνο) το κόμμα της ΧΑ, αλλά τη χρυσαυγίτικη νοοτροπία, που είναι υπερκομματική.Το κόμμα της ΧΑ δεν είναι το ίδιο το τέρας, αλλά απλώς η σιδερογροθιά του.
Ο φασισμός, ο προδοτισμός, ο κομπλεξισμός, η λυκοφιλία ηταν πάντα στο ελληνικό γονίδιο. Το έχει αποδείξει η ιστορία. Οτι και αν λέτε, στο τέλος της ημέρας, θα ψαχνουμε όλοι να βρούμε καράβι να φύγουμε γιατι δυστυχώς η ευτυχώς αυτός ο φασισμός πού είναι και παιδί των media θα επικρατήσει τελικά με τον ένα η τον άλλο τρόπο και όσοι μείνουν ή θα έχουν τα παντζούρια κλειστά ή θα τρώνε ξύλο πρωί μεσημέρι και βραδι μετα το ανύπαρκτο φαγητό απο τούς συναφείς γραφικούς γορίλλες. Το βήμα πού έχουν τους το δώσαμε εμείς με τις πράξεις μας, και δυστυχώς ακόμα δεν είμαστε σε θέση να καταλάβουμε τα λάθη μας, ή δεν θέλουμε και να δώσουμε τις απαράιτητες προτεραιότητες. Η ατιμωρησία και η αυθαιρεσία ειναι δεντρα, όπως η δημοκρατία, η ανθρωπιά και η ελευθερία. Ο καθένας βάζει οτι θέλει στον κήπο του.. Σας ενοχλεί πού εσπασε τα μούτρα τού πιτσιρικιού ο χρυσαυγίτης αλλά δεν σας ενοχλεί οταν παρκάρετε μπροστά στη ράμπα τού ανάπηρου, οταν κατεβάζετε τα σώβρακα γιά να στείλετε το παιδάκι σας στη φρεγάτα Ελλη και όχι στο Διδυμότειχο, οταν τα σκάτε γιά να γίνει η δουλειά σας, οταν κλέβετε την εφορία. Και αυτό φασισμός είναι.. Τελικά ολα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουνε... Η μήπως να πώ ολοι οι κινέζοι την ίδια μούρη έχουνε???
@Agapoula για το "Σας ενοχλεί πού εσπασε τα μούτρα τού πιτσιρικιού ο χρυσαυγίτης αλλά δεν σας ενοχλεί οταν παρκάρετε μπροστά στη ράμπα τού ανάπηρου, οταν κατεβάζετε τα σώβρακα γιά να στείλετε το παιδάκι σας στη φρεγάτα Ελλη και όχι στο Διδυμότειχο, οταν τα σκάτε γιά να γίνει η δουλειά σας, οταν κλέβετε την εφορία. Και αυτό φασισμός είναι.." Όχι αυτό δεν είναι φασισμός. Αυτό είναι η προσωπική ανευθυνότητα του κάθε πολίτη που είχε μάθει να κάνει εύκολα την δουλειά με τις ευλογίες των πολιτικών.Φασισμός είναι ο Ρατσισμός σε μειονότητες, το ξεκοίλιασμα μεταναστών, ο νεκρός Πακιστανός στο Παγκράτι απο το χέρι Χρυσαυγίτη που το έγκλημα του ήταν ότι πήγαινε στη δουλειά του, όλη αυτή η ρητορική του μίσους. Μην τα μπερδεύεις
Απέναντι, χωρίς αλλά. Συμφωνώ. Αλλά τρομάζω με το πόσοι είναι μαζί τους. Και όταν λέω μαζί τους δεν εννοώ μόνο τους ψηφοφόρους τους ή όσους συμφωνούν μαζί τους. Αλλά και όσους έχουν κάτι να κερδίσουν από την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά. Πού τα βρήκαν όλα αυτά τα προϊόντα που ήθελαν να μοιράσουν; Τους τα έδωσαν ποιοι; Κι αν τα αγόρασαν πού βρήκαν τα λεφτά;
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΣΥΛΙΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ Η ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΚΑΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ,ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΓΥΜΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΩΝΟΣΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ,Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ.
Δε θα μπορουσα να τα πω καλυτερα.Η μαζι η εναντιον τους. Διαφορετικα,αφηστε τους ανενοχλητους να σκορπουν τον πανικο, ενω καταδικαζετε τα δυο ακρα και γενικα τη βια (απο οπου κ αν προερχεται)..
Απο τη στιγμη που εκμεταλευονται τη Δημοκρατια για να διακηρυξουν το μισος και το φανατισμο τοτε νομιμοποιουμαστε να χρησιμοποιησουμε εναντιον τους τα δικα τους μεσα. Βια στη Βια.
Η βία δεν είναι λύση. Εγώ διασκεδάζω περισσότερο με το σαρκασμό! Εδώ τους είπανε "μόρφωμα" και παρεξηγήθηκαν τα ραπάνια! Αν θέλουν βία όμως, ποια είμαι εγώ για να τους τη στερήσω!
μια μεριδα ελληνων (μεγάλη ή μικρή ακομα δεν ξερω) βρηκε στη χρυση αυγη, αυτο που την εκφραζει. αυτοι οι ελληνες ειχαν το φασισμο μεσα τους, τον αναλωναν σε τυχαρπαστους τυπου αδωνη, πλευρη και καρατζαφερη αλλα τωρα ηρθε το οριτζιναλ στο προσκηνιο. Περα απο καθε μανωλλαδα, μοιρασμα τροφιμων μονο σε ελληνες, εκμεταλλευση αλλοδαπων θα υπαρχει η νοοτροπια της υπεροχής της ελληνικης ρατσας και θρησκειας.Ακομα κι αν κριθει παρανομη η ναζιστικη συμμορια οι ελληνες αυτοι δε θα γινουν λιγοτερο φασιστες.
Ε, τότε εντάξει, αν τον έχουν μέσα τους από γεννησιμιού τους, ας τους αφήσουμε να αλωνίζουν.Συγνώμη, δε θέλω να είμαι εριστική, αλλά αν και πιθανώς να έχεις δίκιο, πολλοί φασίστες ήταν από πριν, απλά δεν είχαν την ευκαιρία να μας το τρίβουν στη μούρη, άλλο πράγμα λέει το άρθρο. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι βολεύονται στη μετριοπάθεια απέναντι σε ένα καταστροφικό κοινωνικό φαινόμενο, από φόβο, από άγνοια, από καθαρή ηλιθιότητα, από ωχαδερφισμό, από, από, από. Είμαι βέβαιη ότι υπάρχουν πλήθος δικαιολογίες. Αλλά ο καιρός για δικαιολογίες έχει παρέλθει προ πολλού. Ή είσαι μαζί τους ή εναντίον τους. Η ανοχή της πλειοψηφίας τους έβαλε εκεί που είναι. Η ανοχή και η εθνική μας "έλα μωρέ τώρα" στάση απέναντι στο νόμο. Ακόμα κι αν το 6,92% των Ελλήνων έχει όπως λες "τον φασίστα μέσα του", το υπόλοιπο 93,08% έχει άλλη άποψη και είναι καιρός να την εκφράσει καθαρά και ξάστερα, ζητώντας απλά πράγματα: να εφαρμοστεί το σύνταγμα και το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας.
Πολλοί είναι αυτοί που επιχαίρουν διότι οι οπαδοί του συνταγματικού τόξου πέτυχαν στο Σύνταγμα μία νίκη τακτικής κατά της ακροδεξιάς. Δυστυχώς, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν την ψυχραιμία να δουν ότι, σε στρατηγικό επίπεδο, οι νεο-ναζί πάλι βγαίνουν κερδισμένοι. «Με πολλές μικρές τέτοιες νίκες, θα πετάξουμε τη Χ.Α. έξω από τη Βουλή και θα τη ξεριζώσουμε από την ελληνική κοινωνία» λένε διάφοροι στα social media. Πολύ λίγοι έχουν το background σε ιστορικές σπουδές/στρατηγική για να κατανοήουν ότι π.χ. στο ΒιετΝάμ οι Αμερικανοί κέρδισαν όλες τις μάχες, αλλά τελικά έχασαν τον πόλεμο.Πόσοι κατάλαβαν ότι για άλλη μια φορά έγιναν συνένοχοι στην ανέξοδη διαφήμιση της Χ.Α; Πόσοι κατάλαβαν ότι σε επίπεδο σχηματικό, πολλοί συμπολίτες μας απλοποίησαν τα συμβάντα ως απόπειρα αποτροπής δωρεάν διανομής τροφίμων σε φτωχούς Έλληνες (από αυτό το ίδιο το κράτος που ευθύνεται και για την φτωχοποίησή τους); Ότι, ακόμα χειρότερα, πέραν του γεγονότος καθαυτού, πολλοί ερμήνευσαν αυτή την αποτροπή: α) είτε για λόγους μισαλλοδοξίας προς τις απόψεις της Χ.Α. (!) β) είτε διότι η διανομή τροφίμων δεν είχε ως αποδέκτες και τους αλλοδαπούς. Αυτή η σχηματική απλούστευση είναι και η πιο επικίνδυνη. Βάζει στο μυαλό αρκετών την ιδέα ότι το επίσημο κράτος ήδη αντιμετωπίζει «παράνομους αλλοδαπούς και οι γηγενείς Έλληνες ίσα κι’ όμοια».Ποιά είναι η αξία των συγχαρητηρίων που δίδονται στον «κ.Δήμαρχο για τη γενναία στάση του» από άτομα που μέχρι χθές τον έβριζαν και τον περιγελούσαν και επιχειρούσαν να ασκήσουν εναντίον του (και της οικογενείας του) ακόμα και φυσική βία, λόγω των απόψεών του π.χ. για τη Βίλα Αμαλίας; Ποιά είναι η ηθική νομιμοποίηση αυτών που κατηγορούν την βία των νεοναζιστών, τη στιγμή που οι ίδιοι 40 χρόνια τώρα (δεκαετίες πριν τα μνημόνια/αυτοκτονίες/κτλ) αποτελούν τις πρωτοπόρες οργανωμένες μειοψηφίες που έχουν σπάσει τα ούμπαλα του κόσμου με τη βίαιη συμπεριφορά τους; Ποιά είναι η ηθική νομιμοποίηση όσων επικρίνουν την άκρα δεξιά, τη στιγμή που οι ίδιοι κυβέρνησαν τη χώρα (και με την ανεπάρκειά τους την παρέδωσαν δεμένη χειροπόδαρα στους δανειστές;) Ας είμαστε ειλικρινείς: ΚΑΜΙΑ. ΟΚ, είμαστε εναντίον τους. Χωρίς «αλλά» και χωρίς «αστερίσκους». Αλλά η Λογική μας λέει ότι μία άρνηση δεν αποτελεί θέση. Μπορείς να πεις ότι «αυτό το τραπέζι δεν είναι ξύλινο» - έτσι όμως δεν μας λές εάν είναι πέτρινο, πλαστικό ή μεταλλικό. Δεν αρκεί να λες «Μην ψηφίζετε τους φασίστες». Θα πρέπει και να προτείνεις αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή. Διότι «η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού». Και ο κόσμος, άν σε θεωρεί απατεώνα και υποκριτή, θα αναγκαστεί να ψηφίσει και τους ακροδεξιούς, εάν κρίνει ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.Όπως τονίζω συνέχεια σε συζητήσεις, η μοναδική λύση για το θέμα της Χ.Α. είναι η παιδεία. Οι απαγορεύσεις όχι μόνο είναι αντιπαραγωγικές, αλλά συνήθως φέρνουν και το αντίθετο αποτέλεσμα. Μόνον η αλλαγή μυαλών και συμπεριφοράς από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα καταστήσει προφανή την ποιοτική διαφορά ανάμεσα σ’ αυτά και σε όσους προτείνουν το μίσος. Αλλά βέβαια, αντί να κοιτάξουν να σοβαρευτούν, κάποιοι είναι ευκολότερο απλά να κουνάνε το δάκτυλο.
@Vangelis1972 "Δεν αρκεί να λες «Μην ψηφίζετε τους φασίστες». Θα πρέπει και να προτείνεις αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή". Διαφωνώ. Η μια και μόνη θέση που μας αρκεί αυτή την στιγμή είναι το "Μην ψηφίζετε τους φασίστες" "Μην ψηφίζετε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την δημοκρατία". Εναλλακτικές υπάρχουν αν θες να τις δεις. Το να μην σε ικανοποιεί εσένα προσωπικά καμία εναλλακτική δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να οδηγηθείς στο φασισμό
@ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 3.5.2013 | 15:39 Φοβάμαι ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο περίπλοκο. Θα δώσω ένα απλό παράδειγμα: Αναφανδόν ενάντιοι στη Χ.Α. είναι και κάποιοι, των οποίων ο πολιτικός χώρος απ’ όπου προέρχονται ή εκπροσωπούν χαρακτηρίζει ως ακροδεξιούς/ φασίστες/ ναζιστές/ κτλ ένα αντίστοιχα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που απλά και μόνο έχει διαφορετικές απόψεις (π.χ. για το άν ο server του Indymedia έπρεπε να συνεχίσει να λειτουργεί τζαμπατζίδικα, επιβαρύνοντας την τσέπη του έλληνα φορολογουμένου). Θα μου πείτε «αυτό είναι το πρόβλημα»; Βεβαίως! Και αυτό είναι το πρόβλημα. Όταν επί δεκαετίες η έννοια του φασίστα έχει γίνει λάστιχο που καλύπτει το 50% ή 70% της κοινωνίας, γιατί μας προκαλεί εντύπωση ότι τελικά οι αληθινοί φασίστες έφτασαν στο 15%; Πόσοι τρόμαξαν όταν η Χ.Α. μπήκε στη Βουλή; Κατά την άποψή μου, πολύ λιγότεροι απ’ όσοι θα’ πρεπε. Όταν κάποιοι, συστηματικά και επί πολλά χρόνια βάφτιζαν «φασίστες» όλους τους αντιπάλους τους και θόλωναν να νερά, κάνοντας δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στην ακροδεξιά και τη συνταγματική νομιμότητα, τώρα πώς στο καλό δηλώνουν έκπληκτοι για την άνοδο της άκρας δεξιάς;;Επίσης λέτε: "Μην ψηφίζετε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την δημοκρατία". (Δικαίως ή αδίκως) η οποιαδήποτε παράταξη κατηγορεί την οποιαδήποτε άλλη παράταξη (χρόνια τώρα, και αναλόγως με την τρέχουσα επικαιρότητα), για: Οπορτουνισμό, δοσιλογισμό, συνεργασία με τα στρατεύματα κατοχής, συμπάθεια προς τους αναρχοαυτόνομους/αντιεξουσιαστές/φασίστες/ακροδεξιούς, για εαμοβουλγαρισμό, φραξιονισμό, σοσιαλφασισμό, δουλικότητα προς τα συμφέροντα της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, κτλ, κτλ. Σ’ αυτό το δηλητηριασμένο περιβάλλον, πολύ απλά, το να βάλεις από τη μια μεριά τη Χ.Α. και από την άλλη όλους τους άλλους, είναι πολύ δύσκολο. Ή τουλάχιστον, είναι πολύ δύσκολο σε όσους ψηφίζουν Χ.Α., χωρίς καλά-καλά να καταλαβαίνουν τί κάνουν.