Τι λένε οι δύο γυναίκες που έκαναν την καταγγελία για το Τζόκερ - Υποστηρίζουν πως είχαν εντολή από την υπηρεσία τους στο ΥΠΠΟΑ

Τι λένε οι δύο γυναίκες που έκαναν την καταγγελία για το Τζόκερ - Υποστηρίζουν πως είχαν εντολή από την υπηρεσία τους στο ΥΠΠΟΑ Facebook Twitter
22

Την υπηρεσιακή τους ιδιότητα ως υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού και ότι ενεργούσαν με εντολή της υπηρεσίας τους, επικαλέστηκαν οι δύο γυναίκες στους αστυνομικούς που οι ίδιες κάλεσαν για να απομακρύνουν τους ανήλικους από την ταινία Τζόκερ, σε κινηματογράφους στην Κυψέλη και στο Μαρούσι.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί η Λίνα Μενδώνη, η υπουργός πολιτισμού διέψευσε πως υπήρχε τέτοια εντολή και δήλωσε πως ερευνά το περιστατικό και τις υπαλλήλους των οποίων την πράξη καταδίκασε. 

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταδίδει πως όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, προχτές το απόγευμα από το εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και χτες το απόγευμα από τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», στην Κυψέλη, επικοινώνησαν με την Άμεση Δράση οι δύο γυναίκες, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα τους, ανέφεραν ότι ανήλικοι έβλεπαν την ταινία που είναι ακατάλληλη και ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας για να εφαρμοστούν τα νόμιμα.

Στα σημεία μετέβησαν αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων, οι οποίοι μπήκαν στις αίθουσες την ώρα της προβολής και διαπίστωσαν την αλήθεια των καταγγελιών. Ειδικότερα στο Mall, βρέθηκαν επτά ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ στην Κυψέλη βρέθηκαν οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι και τέσσερις με τους γονείς τους.

Οι επτά του Mall οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τους παρέλαβαν. Στο Τμήμα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, μαζί με την υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία έδωσε κατάθεση.

Όπως ισχυρίζεται στην κατάθεση της η υπάλληλος, υπήρχαν στην υπηρεσία της καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά πηγαίνουν και βλέπουν την συγκεκριμένη ταινία. Για τις καταγγελίες αυτές, πάντα σύμφωνα με την κατάθεση, ενημερώθηκε εισαγγελέας, ο οποίες έδωσε εντολή να γίνουν έλεγχοι. Και οι δύο υπάλληλοι ανέφεραν ότι στο πλαίσιο αυτό πήραν εντολή από την προϊσταμένη τους να προχωρήσουν στους ελέγχους.

Στην περίπτωση του Mall, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του υπευθύνου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Στη δεύτερη περίπτωση, η υπάλληλος, η οποία ανέφερε τα ίδια στους αστυνομικούς που κάλεσε, δεν ζήτησε να προχωρήσει το θέμα, γι' αυτό έγινε μόνο καταγραφή του περιστατικού και των ανηλίκων και κλήθηκαν οι γονείς τους οι οποίοι τους παρέλαβαν.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τους ελέγχους

Ανακοινώνεται ότι χθες (Κυριακή, 20-10-2019) και προχθές (Σάββατο, 19-10-2019), μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Μαρούσι και Κυψέλη, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών.

Αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

Culture
22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

5 σχόλια
Το να επικαλούμαστε τη νομιμότητα ως επιχείρημα στο συγκεκριμένο γεγονός, είναι επιχείρημα που βλέπει το γράμμα του νόμου αγνοώντας παντελώς το πνεύμα του, την κοινωνική διάσταση, την χρησιμότητα, την εναρμόνιση με την σύγχρονη εποχή της σημερινής κοινωνίας και τι σηματοδοτεί η συγκεκριμένη απαγόρευση. Τα να λέμε γενικά ότι καλό είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι, ως αξίωμα, είναι σαν να κάνεις μια φυσική παρατήρηση ότι η βαρύτητα ευθύνεται για την πτώση των πραγμάτων. Η κοινωνία όμως εξελίσσεται, σε αντίθεση με την πτώση των πραγμάτων που μένει σταθερή στο διηνεκές. Σκεφτείτε πόσο παράλογο θα φαινόταν αν υπήρχε καταγγελία για γονεϊκή αμέλεια 13χρονου παιδιού που έκανε χρήση ασανσέρ. Μήπως να αναθεωρήσουμε τι συνιστά παράνομο και νόμιμο σε αυτήν την περίπτωση;
Μιας και είμαστε υπέρ της ισότητας και έχουμε βγάλει τη μεζούρα και μετράμε τι ποσοστό γυναικών άραγε απασχολείται στο Υπουργείο Πολιτισμού και τι ποσοστό ανδρών;
Συγκεκριμένα δεν γνωρίζω, αλλά μόλις μου θύμησες παλιούς μου συμμαθητές που στο γυμνάσιο δανειζόντουσκαν χάρακες, απ' τα κορίτσια, για να μετρήσουν τις τσουτσούδες τους.Η ανά φύλο απασχόληση στο σύνολο της οικονομίας (ποσοστά 2015): άνδρες 58%/γυναίκες 42% (ΕΛΣΤΑΤ, Μάρτιος 2016), ενώ η κατάταξη του τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο (ποστοστά 2015): άνδρες 53,3%/γυναίκες 46,7% (Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, Μάρτιος 2016).
Αμε! Να φαν και οι κότες. Επίσης και οι κληρικοί/εκκλησιαστικοί υπάλληλοι είναι, αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι (που είναι και υποστελεχωμένο).Εγώ, πάλι, λέω το τσουτσουνομέτρημα να παραμείνει εκεί που του αρμόζει, στα του γυμνασίου δηλαδή.
"Εγώ, πάλι, λέω το τσουτσουνομέτρημα να παραμείνει εκεί που του αρμόζει, στα του γυμνασίου δηλαδή".Θα το έχω υπόψη μου την επόμενη φορά που θα δούμε άρθρο για το πόσες γυναίκες είναι σκηνοθέτες και αν πρέπει να γίνει κάτι γι'αυτό ή για τα equal payment άρθρα.Βλαχάκι, ίδια κριτήρια σε όλα. Όχι άλλα έτσι άλλα αλλιώς.
Εσύ ούτως ή άλλως αντιδράς σ΄αυτά τα άρθρα που αναφέρεις κι όχι μόνο αντιδράς σ΄αυτά που -εκ των πραγμάτων- η θεματική τους αφορά σε figures και "συγκρίσεις" σε pay gaps και υποεκπροσώπιση του γυναικείου φύλου σε διάφορους τομείς, αλλά ανοίγεις και θέματα εκ του μηδενός (όπως εδώ) και -κατά βάθος- σ' αρέσει όταν μιλάς να μην μιλάς μόνος σου...οπότε ok!Διάλεξε: ελεφαντάκι, γατάκι, παπάκι ή κορκόδειλο (sic);https://images.app.goo.gl/WnC2vmbPfVD11qQs7
Ένας αναχρονιστικός νόμος που έχει πέσει σε αχρηστία και που για το συγκεκριμένο συμβάν κιόλας προκαλεί στην καλύτερη θυμηδία. Αλλά τηρούνται οι νόμοι, μην πω οι σημαντικότεροι των σημαντικοτέρων!
Εφόσον έγινε καταγγελία από πολίτες ή αστυνομία έχει καθήκον να επέμβει οσο παλιος και αναχρονιστικός και αν είναι ο νόμος.Μάλλον πρέπει να ψηφίσουμε και ενα νόμο που να λεει ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται.
Γιατί τόση φασαρία; Πιστεύω ότι ο μέσος Έλληνας δεν θαθελε το ανήλικο παιδί του να δει αυτή την ταινία. Θα μου πείτε ότι θα μπορούσε να αποφευχθει όλη η φασαρία, αν υπήρχε αυστηρότερος έλεγχος κατά την είσοδο, αλλά Έλληνες είμαστε..... καλύτερα που έγινε έτσι να σφίξουν..... οι έλεγχοι κατά την είσοδο.
Διαφωνώ, είναι πάραπολλοί που πάνε οικογενειακώς σε περιπέτειες που η βία και το αίμα υπάρχει άφθονο.Αλλά ότι δεν αρέσει στο μέσο έλληνα πρέπει να απαγορεύεται;