ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.12.2019 | 02:43

Αυτό που με κρατάει πίσω..

Είμαι 18 χρόνων, και είμαι χοντρή..Αυτή η λέξη σπάνια βγαίνει από το στόμα μου, έχω περίπου 30 κιλά παραπάνω από το κανονικό Και αισθάνομαι απαίσια.. Θα μπορούσα να γράψω ατελείωτα το τι έχω περάσει εξαιτίας των κιλών αλλά αυτό θέλω να το αφήσω στο παρελθόν, θέλω να αδυνατίσω. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ, είχα ξεκινήσει δίαιτα και κάθε φορά τα παρατάω.. έχω εθισμό με το φαγητό.. Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας σχετικά με το πώς να αδυνατίσω και πως θα βγάλω από το μυαλό αυτό το συνέχεια "Θέλω φαγητό" , "Πρέπει να φάω"!!!
6
 
 
 
 
σχόλια
Οταν ξεκινας να βγεις απο μια συνηθεια υπαρχει το λεγομενο παραδοξο της αποφασης δλδ βαζεις μια χρονικη στιγμη και λες ξεκιναω διαιτα (μακροχρονια αποφαση) και τλκ καταληγεις να σταματησεις να τρως μια μερα ή και παραπανω και σιγα σιγα να γυρνας στους κανονικους ρυθμους. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι καθε φορα που πας να φας πρεπει να λες σημερα τωρα διαιτα (βραχυπροθεσμη αποφαση) και τωρα να τηρείς τον προγραμματισμο σου. Ετσι καταληγεις να εισαι συγκεντρομενη στι στοχο σου χωρις να τον αθετεις και κυριως χωρις να μετρας το χρονο που κανεις διαιτα γτ δε πρεπει να ειναι μια χρονικη στιγμη αλλα τροπος ζωης
Να βγεις από το σπίτι.Και δε χρειάζεσαι παρέα,βγες μόνη σου.1 ώρα σε ένα γυμναστήριο,μια βόλτα σε ένα πάρκο,ένα σινεμά μόνη σου.Όσο κάθεσαι στο σπίτι τόσο θα "επισκέπτεσαι" την κουζίνα...Φυσικά πήγαινε σε ένα γιατρό να κάνεις γενικές εξετάσεις.Ξεκίνα από παθολόγο και μετά οπωσδήποτε σε ενδοκρινολόγο.Μπορεί να έχεις υποθυρεοειδισμό και να θέλει ρύθμιση.Κάντο τώρα που είσαι 18.Μην το αφήσεις.Δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης αλλά κυρίως υγείας.Αλλά βγες από το σπίτι.Όσο είσαι μέσα θα παίρνεις κιλά ανεξαρτήτως αιτίας.
Πιστεύω ότι πρέπει να συμβουλευτείς και έναν ψυχολόγο, για να σε βοηθήσει ψυχολογικά να αποκτήσεις σιγουριά για τον εαυτό σου. Βοηθάει πολύ να εντάξεις και την άσκηση στην καθημερινότητά σου. Να έχεις πρόγραμμα καθημερινά και να το τηρείς κατά γράμμα. Προφανώς είσαι μικρή σε ηλικία. Μην αφήσεις αυτά τα κιλά να μπουν εμπόδιο στη ζωή σου! Εύχομαι να πετύχεις τους στόχους σου, όλα είναι μέσα στο μυαλό μας. Στην αρχή θα είναι δύσκολα (όπως κάθε αρχή και δύσκολη) αλλά αν προσπαθήσεις θα ανταμειφθείς.
Scroll to top icon