ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.3.2020 | 15:21

Ερώτηση προς όλους

Γιατί κρατάμε ανθρώπους στην ζωή μας που δεν μας φέρθηκαν καλά για τους οποιοδήποτε λόγους του δίνουμε δεύτερη ευκαιρία και τρίτη ευκαιρία και αφήνουμε άτομα που όχι μονο μας φέρθηκαν καλά αλλά μας είχαν και στα ωπα ωπα? Γιατί αφήνουμε τα καλά και πάμε στα άσχημα?
27
 
 
 
 
σχόλια
Γιατί πιστεύουμε ότι αξίζουμε να μας φέρονται άσχημα Γιατί πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν οι άνθρωποι αυτοίΓιατί πολλές φορές προκαλούμε άσχημες συμπεριφορές και δε το παραδεχομαστεΚυρίως η πρώτη εκδοχή κατά τη δική μου ταπεινή αποψη
Γιατί μας αρέσει να μαζοχιζόμαστε και η αγάπη του άλλου είναι πολύ "γλυκανάλατη" και "αδιάφορη" ενώ με την αδιαφορία μπορείς πολυ να ασχοληθείς γιατί ηττήθηκες.
Λοιπόν δεν ξέρω αν έχει πάρει το αυτί σας το εξής πείραμα (παλιά ιστορία) : Κάποτε λοιπόν είχαν κλείσει μερικά ποντικάκια σε ένα κουτί με δυο διαδρόμους. Τα ποντικάκια τους δοκίμασαν και τους δυο. Στον έναν έπρεπε να περάσουν από δυο πορτούλες. Όταν τις περνούσαν στη μια τα χτυπούσε χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα που προκαλούσε ελαφρύ πόνο. Περνώντας από την δεύτερη πορτούλα μπαίνανε σε ένα χώρο με δυσάρεστη για εκείνα θερμοκρασία. Μετά βγαίνανε πάλι στην αφετηρία. Στον δεύτερο διάδρομο δεν συνέβαινε απολύτως τίποτε, περνούσαν και έβγαιναν. Μαντέψτε σε ποιόν διάδρομο επιλέγανε να περάσουν την ώρα τους. Άς μιλήσουμε για ανθρώπους. Όσο δεν μας αρκεί ο εαυτός μας για να περάσουμε καλά, βρισκόμαστε στην ανάγκη να πάρουμε ό,τι βρούμε. Αν πέσουμε σε κάτι "καλό" (με την έννοια του συνηθισμένου, του αδιάφορου) αργά ή γρήγορα θα μας τραβήξει κάτι που θα μας κάνει να νοιώσουμε "ζωντανοί". Αυτό το κάτι αν είναι κακοποιητικό, ωστόσο δεν το επιλέξαμε με αυτό το κριτήριο. Θα μας άρεσε πολύ περισσότερο να έχουμε κάτι καλό στη ζωή μας που όμως να μην είναι μονότονο. Πόσο συχνά όμως συναντούμε έναν τέτοιον άνθρωπο, και θα είμαστε κατάλληλοι ο ένας για τον άλλον; Φτιάξτε την ζωή σας όπως σας αρέσει, δημιουργήστε τις δικές προσωπικές περιπέτειες και δεν θα χρειαστείτε ποτέ ξανά κάποιον για να σας κάνει να νοιώσετε ζωντανοί. Καθώς και δεν θα συμβιβαστείτε με κάποιον/κάποια χωρίς χαρακτήρα που θα σας γεμίσει πλήξη και δυσφορία. Δόξα τω Θεό δεν είμαστε ποντίκια κλεισμένα σε ένα κουτί έχοντας σαν μόνη επιλογή δυο διαδρόμους να περάσουμε.
Είπαμε, είμαι γκρουπι, άρα σε παρακολουθώ με ενδιαφέρον και αυτό σημαίνει ότι προσπαθώ να εμβαθύνω σε όσα λες. Κάποιες φορές νιώθω ότι θεωρείς 'καθηκον' να πεις κάποια πράγματα (πχ για την κακοποίηση), άλλες έχει αυτό το ύφος του ας μη μιλήσω (προλογιζεις με σπαμαρισμα ενιοτε) και τότε σου βγαίνει ένας πολύ ωραίος χείμαρρος και φυσικά είσαι άτομο που ανατροφοδοτει τον διάλογο, δε μένει σε βολικές απαντήσεις και δεν κοιτάει τις εντυπώσεις που αφήνει στα πλήθη. Όλα αυτά (μαζί με τον Σνουπι που σου βάζει φιτιλιες καμια φορά ή παίρνει το λόγο και μοναχός του) συντελούν στο να δίνεις πολλές φορές οπτικές που περιέχουν αυθεντική σκέψη, όχι ότι είναι κακά τα copy paste, αλλά έχουμε και το γοογλε δίπλα μας στην τελική. Πάντα μου αρέσουν τα σχόλια (και γενικά οι άνθρωποι που κάνουν συχνά τέτοια σχόλια) που δείχνουν στοχασμό κι όχι ακριτη συλλογή πληροφοριών. :)
Καλά εντάξει παρά λίγο να φτύσω τον καφέ στην οθόνη όταν διάβασα για τον Snoopy, βλέπεις τι μου κάνει;;(:Ε δεν γίνεται πρέπει να ανταποδώσω κι εγώ με μίνι ανάλυση όταν επιστρέψω σπίτι, όπως ελπίζω πριν κλείσει δωδεκάωρο.Μια χαρούμενη Καλημέρα μέχρι τότε!
Καλημέρα Ανία. Που λες χθες ήρθα στο σπίτι αργά το βράδυ, έκανα το μπανάκι μου και μετά ντύθηκα ξανά για έξω. Αποφάσισα ξαφνικά να κάνω μερικά ψώνια ώστε να μην χρειαστώ μέχρι την Δευτέρα. Πήγα εδώ κοντά με τα πόδια και γυρνώντας πέρασα από έναν μικρό δρόμο. Καθόλου κίνηση, απόλυτη ησυχία. Κάποια στιγμή άκουσα ένα αυτοκίνητο που έτρεχε πολύ, και σκέφτηκα ότι είναι τρελός και θα σκοτώσει κανέναν άνθρωπο. Εκεί που πήγα να περάσω απέναντι, το αυτοκίνητο αντί να συνεχίσει την πορεία του (με την ταχύτητα που οδηγούσε λογικά αδύνατον να στρίψει στο δρομάκι που ήμουν εγώ) τι κάνει; Ναι, μπαίνει του σκοτωμού παίρνοντας πολύ απότομη στροφή κι έρχεται κατευθείαν καταπάνω μου. Μου φαίνεται ακόμη απίστευτο που τα αντανακλαστικά και των δυο μας, καθώς επίσης και τα άψογα φρένα οδήγησαν στο να την γλιτώσω με ένα ραγισμένο χέρι. Το δεξί χέρι, αυτή την στιγμή πληκτρολογώ με το αριστερό και αργώ πάρα πολύ. Πήγα στο Νοσοκομείο μου βγάλανε ακτίνες και κυρίως μου δώσανε δυνατά παυσίπονα γιατί είχα πολύ έντονους απαίσιους πόνους. Δεν κατάφερα ακόμη να κλείσω μάτι, αλλά θα το ξαναπροσπαθήσω σε λίγο. Μου δώσανε κάτι σαν ζώνη για να μένει ακίνητο το χέρι και καταλαβαίνεις ότι οι επόμενες μέρες και νύχτες θα είναι πολύ ευχάριστες. Πάλι καλά να λες.///////////////////////////////////////////////////
Καλησπέρα,Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμενα απάντηση, ειλικρινα λυπάμαι για το περιστατικό και εύχομαι να γίνεις πολύ γρήγορα καλά. Υ. Γ. Δεν είναι της παρούσης, αλλά ακόμη και στον πόνο σου δεν χάνεις τη ζωντάνια σου και την αίσθηση του χιούμορ. Ελπίζω να είσαι κάπως καλυτερα σήμερα. :(
Καλή μου Ανία η αλήθεια είναι ότι πόνεσα πάρα πολύ και πονάω ακόμη, εκτός όταν το κρατάω στη ζώνη και προσέχω πάρα πολύ τις κινήσεις μου. Κατεβάζω τόσα παυσίπονα που θα είμαι για αποτοξίνωση όταν περάσει το κακό. Τις νύχτες μουγγρίζω με την παραμικρή λάθος κίνηση αλλά είμαι χαρούμενη γιατί είμαι ένα τικ καλύτερα. Σήμερα αντί για 140 ώρες χρειάστηκα μόνο 2 για το καθημερινό μου ντουζ και ένα αστείο μισάωρο για να πλύνω δόντια και πρόσωπο.(:
Η αλήθεια είναι ότι συνεχίζεται, το έριξα στα εναλλακτικά Άρνικες και Hyalo. Η πλάκα είναι ότι προθυμοποιήθηκα να ψωνίσω για μερικούς ηλικιωμένους γείτονες και μου βγήκε η Παναγία να φέρω την αποστολή εις πέρας όπως καταλαβαίνεις πρακτικά με ένα χέρι. Την έχω δει και ήρωας τρομάρα μου.(:
Σίγουρα συμβαίνει και αυτό που λένε η καραμέλα και η ρομαντική καρδιά. Ωστόσο, πολλές φορές απορρίπτουμε κάποιον που μας έχει στα ωπα ωπα, επειδή το μόνο του θετικό είναι αυτό. Αν ο άλλος δεν είναι καθόλου γοητευτικός και το μόνο του θετικό είναι ότι μας έχει στα ώπα ώπα, δεν δέχεται την απόρριψη επειδή φέρθηκε καλά, αλλά επειδή δεν είναι καθόλου ελκυστικός. Εσφαλμένα αποδίδεται η απόρριψη στη συμπεριφορά του. Για να μην σχολιάσω ότι πολύ συχνά βαφτίζεται καλή συμπεριφορά η δουλοπρεπεια.
Ε ναι βρε Αριάδνη. Τι θα πει μας έχει στα ώπα ώπα. Και παρακάτω; Καταρχήν πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι το παρακάνουν με τις καλοσύνες επειδή δεν έχουν άλλο τρόπο να κρατήσουν κάποιον κοντά τους. Εκτός αυτού, αν μοιράσω στον καθένα από έναν άνθρωπο που τους φέρεται πολύ καλά, θα τον ερωτευτούν και θα θελήσουν να ζήσουν μαζί του; Μην λέμε ότι θέμε.
Γιατι αυτοι που φερονται ασχημα τσαλαπατανε το εγω μας....την αυτοεκτιμηση μας και την αυτοπεποιθηση...και εμεις θελουμε να τους πεισουμε οτι μας αξιζει η καλυτερη συμπεριφορα και τους δινουμε και αλλες ευκαιριες περιμενοντας ματαια να δικαιωθουμε.. δεν προκειται να συμβει ομως...εκτος αυτου απο τη φυση του ο ανθρωπος ειναι ανικανοποιητος και κατα βαθπς το θελει το φτυσιμο του γιατι οπως λεει και η καραμελ εχει μια γλυκα τελικα
Για σχέσεις μιλάς; Δεν νομίζω να τους κρατάμε όσους μας ταλαιπωρούν. Όπως επίσης δεν αποτελεί μοναδικό κριτήριο να μας έχει κάποιος στα ώπα ώπα. Αυτό το καταφέρνουμε καλύτερα από τον καθένα και μόνοι μας. Και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία γιατί γνωρίζουμε τι θέλουμε και μας προσφέρουμε ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε.
Ο αδελφός μου κάποτε, μου έδωσε μια συμβουλή: “Δεν κάνουμε ποτέ το ίδιο λάθος…” μου λέει “… Πάνω από 4-5 φορές, γιατί υπάρχει μια γλύκα στην αυτοκαταστροφή.”
Scroll to top icon