ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.3.2020 | 04:48

Γιατί;

Ξέρετε η ζωή μου είναι αρκετά καλή. Μεγάλωσα με 2 γονείς χωρίς φωνές και εντάσεις. Είχαμε και έχουμε χρήματα οπότε ότι ήθελα το είχα. Ταξίδια έκανα φίλους έχω νομίζω ότι δεν λυπεί κάτι. Αλλά υπάρχει και ένα αλλά. Δεν νιώθω καλά πάντα είμαι θλιμμένη έχω κάνει πράγματα που έχω μετανιώσει αλλά συνεχίζω να τα κάνω. Κάπνισμα άρχισα, ποτό άρχισα. Και το ερώτημα είναι γιατί;;;; Γιατί τα κάνω όλα αυτά, τι άλλο θέλω. Απλά δεν αντέχω. Α. Μ.
9
 
 
 
 
σχόλια
Είναι πάντα σημαντικό πέρα από φροντίδα και οικογενειακή θαλπωρή το παιδί να έχει τον δικό του χώρο που θα του επιτρέψει να αυτονομηθεί, την απουσία προσοχής και περιττής διευκόλυνσης προκειμένου να μάθει μόνο του να είναι δημιουργικό, ευρηματικό, ικανό, ζωντανό. Παράλληλα δε, καλό είναι από μικρά να βιώνουμε τις συνέπειες των πράξεων μας με μια αναλογία που ταιριάζει στην ηλικία μας εννοείται, πώς αλλιώς θα μάθουμε;Υ. Γ. Με τις καλύτερες προθέσεις πολλοι γονείς, δεν επιτρέπουν στο παιδί να βιώσει όλα όσα του είναι χρήσιμα και απαραίτητα για μια ολόπλευρη και ομαλή ανάπτυξη. Αλλά επιμένω πως μετά από κάποια ηλικία δεν φταίνε οι γονείς αλλά εντέλει εμείς.
Θες να σου πω γιατί: πλήξη λέγεται και μονοτονία. Αυτό είναι το πρόβλημα όλων των ανθρώπων και όλα μετά (εκτος από τα προβλήματα υγείας και τα μεγαλα οικονομικα) προκύπτουν από αυτό. Απλά δεν το καταλαβαίνουν.
Ναι συμφωνώ και 'γώ. Μπορείς να έχεις πολλά υλικά αγαθά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι ευτυχισμένος. Η ευτυχία δεν αγοράζεται. Τη νιώθεις μέσα σου ή δεν τη νιώθεις. Ένας ψυχολόγος θα σε βοηθήσει να κοιτάξεις μέσα σου και να δεις γιατί δε νιώθεις χαρούμενη.
Ο άνθρωπος χρειάζεται να δοκιμάσει, να αποκτήσει εμπειρίες αρκεί να κρατήσει στο τέλος ο, τι του ταιριάζει και να μην βλάπτει τους άλλους. Συνήθειες όπως ποτό, κάπνισμα κλπ απαιτούν μέτρο. Εσύ θεωρείς ότι σε ωφελεί αυτό η ότι κάνεις την επανάσταση σου? Μόνο εσύ μπορείς να δώσεις την απάντηση. Ίσως με την βοήθεια ειδικού αν βλέπεις ότι ξεφεύγεις.
Το γεγονός ότι καπνίζεις και πίνεις σε λογικά πλαίσια πιστεύω, δεν αποτελεί και κανένα μέγιστο αδίκημα. Πρέπει να τα κόψεις ωστόσο για το δικό σου καλό. Ισχύει όμως το εξής οξύμωρο ενίοτε. Από κατεστραμμένες οικογένειες βγαίνουν παιδιά διαμάντια, ενώ από οικογένειες που παρέχουν ανέσεις κι αγάπη μπορούν να βγουν ακόμα και τέρατα. Προσπάθησε να βελτιώσεις τον εαυτό σου σε πρώτη φάση.
Scroll to top icon