ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.4.2020 | 19:12

Παιδιά

Ο φίλος μου θέλει να κάνει τουλάχιστον 5 παιδιά λέει. Δεν πάμε καλά λέω εγώ!
72
 
 
 
 
σχόλια
Μπορεί να είναι δύο διαφορετικά δίδυμα και το στερνοπουλι :) Αν και πιστεύω το είπε έτσι ενδεικτικά, ίσως για να πει πόσο αγαπάει τα παιδιά. Ίσως σου ζητάει ελεύθερες επαφές κ θέλει να δείξει πως αν συμβεί κάτι, θα αναλάβει ευθύνες. Μπορεί να πιστεύει θα πάρει 10.000 σύνολο με το επίδομα γεννας. (2000 εν τω μεταξύ με το ζόρι κι αν τα πρώτα έξοδα του μωρού) :P Πάντως γλυκό το βρίσκω κι όχι μεμπτό..
3 γιοι, Αλέξανδρος, Αχιλλέας και Άρης2 κόρες, η Λουκρητία και η Ερωφίλη. Σκέφτομαι και για 6ο, κοριτσάκι, να την έχουμε σαν πριγκιπισσούλα. Λογικά θα την ονομάσω Ροζαλίνα.
Μου αρέσει το Αλκυόνη. Το Αντιγόνη μου βγάζει κάτι μουντό. Κάτι γκρι. Αν ήταν εικόνα το όνομα Αντιγόνη, θα ήταν ένας σκούρος γκρι σπασμένος στη μέση τοίχος. Δεν ξέρω γιατί μου έχει κολλήσει έτσι αυτό το όνομα.
Το Αλκυόνη είναι υπέροχο, το ξέρω. Μου άρεσε πολύ και το Λουκρητία, αυτό να το δώσεις στάνταρ. Όσο για το Αντιγόνη, εμένα μου βγάζει κάτι λόγω της τραγωδίας κιόλας, κάτι επαναστατικό (που πήγε κατά διαόλου, αλλά δε βαριέσαι).
Δεν μου άρεσε καθόλου η τραγωδία για κάποιον λόγο. Με εκνευριζε κι εκείνος ο Πολυνείκης, ήθελα να αυτοκτονήσω στην ώρα του μαθήματος. Το Λουκρητία μαρέσει φουλ. Είχα σκεφτεί και Νομική αλλά πολύ ακραίο.
Το Λουκρητία είναι πολύ ωραίο. Αριάδνη, τα παιδάκια δεν έχουν γούστο, δώσε αυτό που σ'αρέσει και θα το συνηθίσουν.Ο Πολυνείκης ήταν βλάκας, αλλά μου την έδινε ο αχάριστος ο Ετεοκλής. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ το μάθημα στο σχολείο, ίσως να έφταιγε και η καθηγήτρια.Καραμέλα, επειδή σε συμπαθώ σου εκμυστηρεύομαι ότι μικρή επειδή σιχαινόμουν το όνομά μου, ήθελα να με λένε Κρυσταλλένια. Σκεφτόμουν μάλιστα πως να πείσω τους άλλους να με λένε έτσι.
Σένσιτιβ, θα σου πήγαινε το Ιππολύτη. *χάλια καθηγήτρια στην Αντιγόνη εμείς. Με είχε φτάσει στο ακραίο σημείο να κάνω σκονάκι στο διαγώνισμα, και μάλιστα με πήρε και χαμπάρι! Ευτυχώς δεν έκανε τίποτα.
Καλά το πήγες μακριά. Θα ήμουν ευχαριστημένη και με ένα Αγάπη, Ειρήνη ή Ελπίδα ώστε να κάνω λογοπαίγνια! Έτσι εξηγείται, αλλά όπως και να 'χει δεν είναι όλα για όλους. Εγώ ας πούμε σιχαίνομαι τη βυζαντινή ιστορία και μόνο τη συγκεκριμένη.
Ισχύει, αλλά και οι γιοι έχουν την χάρη τους. Ένας μεγάλος γιος να προστατεύει την μικρή του αδερφή. Δυστυχώς από αδέρφια έχω μία μεγαλύτερη και μία μικρότερη αδερφή. Κανέναν αδερφό:(
αριάδνη πιο παλλία ειχες πει κάπου για τους χαιρετισμούς της θεοτόκου οτι είναι ωραίοι και τώρα με την απάντησή σου για τα κοριστίστικα ονόματαα μου κάνει εντύπωση που δεν επέλεξες κανένα χριστιανικό όνομα για βάφτιση . Απλά από περιέργεια ρωτάω και θα ήθελα με ειλικρείνια να μου πείς γιατί επιλέγεις αρχαιοελληνικά ονόματα για όνομα κοριτσιού και όχι κανένα χριστιανικό?
Καραμελιτσα, αυτό για τον μεγάλο αδερφό ισχύει! Εγώ έχω μεγάλο αδερφό και ανέκαθεν μου άρεσε που είχα. Του έχω και τεράστια αδυναμία! Απλώς είναι πιο δύσκολα παιδάκια τα αγοράκια, ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται εμένα.Taiw, απλώς τυχαίνει να βρίσκω πολλά αρχαιοελληνικα ονόματα πολύ ευηχα. Αυτό είναι το κριτήριο και όχι ότι είναι αρχαιοελληνικα. Άλλωστε ανέφερα και το Αναστασία, το οποίο είναι χριστιανικό.
Μου θύμισες έναν συμμαθητή μου από γυμνάσιο που τον είχα πετύχει κάποια στιγμή στην πρώτη λυκείου και ενώ δεν πηγαίναμε πια στο ίδιο σχολείο. Μου είχε πει ότι ήθελε να μου ζητήσει να τα φτιάξουμε αλλά φοβόταν τον αδερφό μου.
αριάδνη ναι σόρρυ το αναστασία μου ξέφυγε, ενδιαφέρον που το προσεγγίζεις από την πλευρά της φωνής και του ήχου δηλαδή όταν θα τα φωνάζεις να έρθουν πχ για φαί :) Τέλος θα ήθελα να μάθω αν ο σύντροφος σ σου επέμενε οτι πρέπει να δοθεί στο χ παιδί το τάδε όνομα των δικών του γονέων ή και των δικών σου επειδή έτσι είθισται εσύ μετά θα επέμενες σε κάτι εύηχο σαν άποψη?
:) δεν μου ήρθε το βιογραφικό σου στην εταιρεία (που δεν έχω). μου αρεσει να μαθαινω πως σκεφτεστε εισεις τα κοριτσια και γιατί εκφράζεσαι με καλες αποψεις σε διαφορα για αυτο ρωτησα απο περιεργεια.
Μάλιστα. Αφού έχεις περιέργεια, να σου απαντήσω τότε.Εξαρτάται! Για παράδειγμα, η μαμά του φίλου μου έχει ωραίο όνομα. Όχι κάποιο από αυτά που προανέφερα αλλά ωραίο. Ο μπαμπάς του πάλι έχει ένα συνηθισμένο όνομα που δε μου πολυαρεσει. Επομένως, σε περίπτωση που αποφασιζαμε να κάνουμε δύο παιδιά, αν το πρώτο ήταν κορίτσι, θα του δίναμε το όνομα της μάνας του. Στο δεύτερο θα έμπαινε κάποιο από αυτά που μου αρέσουν. Αν το πρώτο είναι αγόρι, θα το βάζαμε μάλλον Άρη (το αγαπημένο μου) και στο δεύτερο της μαμάς ή του μπαμπά του, ανάλογα με το φύλο. Δίκαιο νομίζω. Αν αποφασίζαμε να κάνουμε μόνο ένα, τότε θα έμπαινε κάποιο από αυτά που μου αρέσουν, όσο και αν ήθελε να βάλει τα ονόματα των γονιών του. Σόρι αλλά αφού θα πάρει το δικό του επίθετο, δικαιούμαι να έχω ένα λόγο παραπάνω για το όνομα.
ορθολογική με συναίσθημα μπραβο :). παντως σε πολλες οικογενειες μαλωνουν συμπεθεροι με λοιπους συγγενεις απο το αλλο σοι για ενα ονομα. απιστευτο αλλα ελληνικό και το κρατάνε για χρόνια.
Τα θεωρώ εντελώς βλακείες αυτά με τα ονόματα! Γιατί ντε και καλά πρέπει να πάρει το παιδί το όνομα της γιαγιάς ή του παππού; Με ένα όνομα δείχνεις πως τιμάς τους γονείς σου; Αν δηλαδή δεν το δώσεις στο παιδί σου το όνομά τους σημαίνει πως τους εκτιμάς λιγότερο; Έλεος.
Καραβάν δεν έχεις κι άδικο. Προσωπικά θέλω να αφήσω δυναστεία και εχω φτάσει στο σημείο να κανονίζω από τώρα τις ασχολιες και τα προγραμματα των παιδιών μου! Αν και πιστεύω πως στο τέλος όλα σκατά θα πάνε και τίποτα από ότι κανονίζω και πλάθω στο κεφάλι μου δεν θα συμβεί! Πάντα γίνεται το αντίθετο.
Καραμελιτσα συμφωνώ απόλυτα! Πολλοί ωστόσο δεν το σκέφτονται έτσι. Καλό είναι μέσα στην σχέση μας να δείχνουμε σεβασμό στην επιθυμία του άλλου, ακόμα και αν εμείς το βλέπουμε τελείως διαφορετικά, υπό την προϋπόθεση ότι καταλήγουμε σε δίκαιη λύση.
σίγουρα δεν τιμάει κάποιος λιγότερο τους γονείς του' αλλά είναι περισσότερο για το τι θα πεί η γειτονία ομως περα απο την πλακα και οι παπουδες, γιαγιαδες ετσι πηραν και αυτοι το ονομα τους και οποτε θελουν να το συνεχιζουν σαν παραδοση πιστευω.
Aριάδνη μου σε ποιο αναφέρεσαι; Ζακλίν συμφωνώ! Είχα έναν έρωτα στην τετάρτη δημοτικού με ένα από τα ονόματα που ανέφερες. Παίζει να τον θέλω ακόμη! *εντωμεταξύ με τόσες προσωπικές πληροφορίες που έχουμε δώσει εδώ μεσα, καθόλου δύσκολο να μας ανακαλύψουν:Ρ
"Αν και πιστεύω πως στο τέλος όλα σκατά θα πάνε και τίποτα από ότι κανονίζω και πλάθω στο κεφάλι μου δεν θα συμβεί! Πάντα γίνεται το αντίθετο." Σε αυτό αναφέρομαι.Καλά αυτό που λες, ότι μπορεί να μας ανακαλύψουν δηλαδή, ισχύει απόλυτα. Εγώ μόνο το ονοματεπώνυμο μαζί με βιογραφικό μου που δεν έχω ανεβάσει ακόμα. Οι κοντινοί μου απ'όσο ξέρω δεν την έχουν ανακαλύψει τη στήλη. Το θέμα είναι όμως ότι αναγνωριζομαι και εύκολα, γιατί πολλά από αυτά που λέω είναι πολύ χαρακτηριστικά μου.
Γενικώς κανονίζω και πλάθω τα ιδανικά μελλοντικά σενάρια στο κεφάλι μου, και μόλις έρχεται η στιγμή που είνακ για να τα ζήσω, ποτέ δεν γίνονται όπως ακριβώς τα είχα ονειρευτεί στο κεφάλι μου, και χαλιέμαι. Δεν ζω στο παρόν. Ζω μόνο στο μέλλον, και έπειτα όταν αυτό το μέλλον γίνει παρελθόν εξακολουθώ να υπεραναλύω αυτό το ιδανικότατο ονειρικό σενάριο που είχα πλάσει που δεν το έζησα όπως ακριβώς το ήθελα και χαλιέμαι. Δεν ξερω αν βγάζει νόημα. Κάποια πράγματα που σχεδιάζω δεν συμβαίνουν ποτέ ή αν συμβούν δεν γίνονται ακριβώς όπως τα είχα κανονίσει ή γίνονται αλλά γίνονται εν τέλει σκατά.
Έχεις δηλαδή την ίδια συνήθεια που είχα και εγώ παλαιότερα και έχω ακόμα αλλά σε μικρότερο βαθμό. Τα πράγματα σπανίως έρχονται όπως ακριβώς θα τα θέλαμε. Τη ζωή πρέπει να την αποδεχόμαστε και να τη ζούμε όπως έρχεται. Αλλιώς το μόνο που καταφέρνουμε είναι να έχουμε συνεχώς απογοητεύσεις.Εγώ ήμουν ανέκαθεν πολύ αισιόδοξη και επλαθα, όπως και εσύ, στο μυαλό μου ιδανικά σενάρια. Μετά άρχισα να τρώω χαστούκια. Για να καταλάβεις πόσο απείχε η πραγματικότητα από αυτά που είχα στο μυαλό μου εγώ, να σου πω ότι την πρώτη μέρα που πήγα για άσκηση, με το που επέστρεψα σπίτι άρχισα να κλαίω και να λέω στη μαμά μου ότι δε θέλω να γίνω δικηγόρος και ότι θα κάτσω σπίτι να γίνω νοικοκυρά. Όχι ότι είχε συμβεί κάτι τρομερό. Απλώς προσγειώθηκα απότομα. Και δε μου έφταιγε και κανείς που ήταν τόσο απότομη η προσγείωση μου πέρα από τον εαυτό μου και την υπεραισιοδοξια μου. Βλέπεις οι γύρω μου μια χαρά με είχαν προειδοποιησει. Εγώ επλαθα στο μυαλό μου ιδανικά σενάρια. (στην πορεία βέβαια άλλαξα γραφείο και τώρα είμαι πολύ καλύτερα)
Χάλια είναι το Κρυσταλλένια, μάλιστα σκεφτόμουν να το βάλω ως νικ εδώ, περιγελώντας τον παιδικό εαυτό μου. Ακόμη και ως παιδί, ήμουν too much. Καραμέλα, έχεις δίκιο. Όταν άρχισα να σχολιάζω, λέω δεν αποκαλύπτω τίποτα και τώρα γράφω το μακρύ και το κοντό μου. Ώρες-ώρες σκέφτομαι ότι δεν είναι απίθανο να με ανακαλύψουν, έχω δώσει πολλά στοιχεία.
Εγώ, όταν είχα πρωτοκανει το προφίλ μου, δεν σχολίαζα πολύ. Είχα σκοπό να το διαγράψω κιόλας. Γι'αυτό και είχα γράψει εξομολόγηση, με την οποία ζητούσα συμβουλές για ένα προσωπικό θέμα. Το θέμα είναι ότι μετά τελικά συνέχισα να γράφω
Δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο να θέλει κανείς τόσα παιδιά. Ωστόσο δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κατακριτέο. Μια επιθυμία εξέφρασε ο άνθρωπος. Ούτε σε πίεσε, ούτε τίποτα.
Επειδή είπες ότι δεν πρέπει να είναι κατακριτέο. Όπως δεν είναι κατακριτέο να μη θέλει κάποιος/α καθόλου παιδιά (δικαίωμά του/της), έτσι είναι και να θέλει πέντε παιδιά. Είναι απλώς έκφραση μιας επιθυμίας. Δεν πληρώνουν τέλη οι επιθυμίες μας.
Ναι, ακριβώς έτσι είναι. Πολλοί έχουν αναγάγει το σύνηθες σε κανόνα και οτιδήποτε αποκλίνει από αυτό αντιμετωπίζεται ως κακό ή άξιο χλευασμου.Πάντως σχετικά με αυτό που λες πιο πάνω, ξέρω άτομο που θέλει να κάνει πολλά παιδιά και ούτε ρομα είναι, ούτε κανένας περίεργος τύπος με μυαλά πίσω από τα βουνά. Αντίθετα και πολύ μορφωμένος άνθρωπος είναι και γενικά αξιόλογος.
Προς διευκρίνηση.Δεν ταύτισα την επιθυμία για πολλά παιδιά ούτε με κάποια "υπανάπτυξη" αναφερόμενη στους Ρομά, ούτε με αμορφωσιά, ούτε με αξιολογότητα ή μη. Ταύτισα την **αντίληψη** ότι μπορούν και να αναθρέψουν πολλά παιδιά με τους Ρομά. Πράγμα που είναι γεγονός: κάνουν πολλά παιδιά αναλογικά με τον μέσο όρο.
Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες. Ωστόσο, δεν ξέρουμε την οικονομική κατάσταση του αγοριού της εξομολογουμενης. Μπορεί να είναι πολύ ευκαταστατος ή μπορεί να εκφράζει απλώς μια επιθυμία, χωρίς να σημαίνει ότι θα επιδιώξει ντε και καλά την πραγματοποίηση της, σε περίπτωση που δεν μπορεί να τα συντηρήσει.
Είναι νομίζω ακριβώς η έκφραση ενός ενδόμυχου πόθου, χωρίς καμμία σκέψη περί πραγματοποίησης. Εξ ου και χαριτολόγησα στην πρώτη σελίδα στο πρώτο μου σχόλιο. :) Eπίσης πιστεύω ότι της το είπε για να την τεστάρει. -Θέλω 5 παιδιά;-Τι!!!!-Γιατί, τι κακό έχουν;-Κακό δεν έχουν, αλλά όχι και 5! (δηλαδή για ένα είναι πρόθυμη, να πώς εκμαιεύονται οι επιθυμητές απαντήσεις, όχι όπως ρωτάνε μερικοί μερικοί φάτσα φόρα)
Δεν έχεις άδικο. Δε νομίζω πάντως πως σκέφτηκε κάτι τέτοιο ή τουλάχιστον δε δίνω πολλές πιθανότητες σε αυτό το σενάριο. Πολύ περίπλοκη σκέψη για να την έχει κάνει άνδρας! Πιο πολύ μου κάνει για μικρός που τα λέει έτσι!
Βάλτε ένα ποιο εφικτό στοχακο..Όπως τον να έχουμε βγει από τη μαλάκια αυτή Τους επόμενους έξι μήνες.Για να μπορέσετε να κάνετε έστω σεξ.Καλησπέρα Βασίλη ;τι μου κάνεις μάνα μου;;Καλά μου είσαι;;
Εγώ θα ήθελα τέσσερα πάντως. Να γεννάω παιδάκια και το κάνω τον εαυτό μου και τον άντρα μου περήφανους, ευτυχισμένους και συγκινημένους!
Τα πέντε παιδιά είναι υπερβολή με την έννοια ότι ελάχιστα ζευγάρια διαθέτουν πια πολλά χρήματα. Η αγάπη μόνο δεν αρκεί, για να τα μεγαλώσεις. Η ύπαρξη όμως τριών παιδιών είναι μια πολύ καλή επιλογή. Από τη δική μου εμπειρία τουλάχιστον είναι πολύ άσχημο να μην έχεις καθόλου αδέρφια ή να είστε δύο και να χάσεις ξαφνικα τον αδερφό-ή σου.
Πόσο θα θελα να έχω και ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά που σαν θα μεγαλώσουν όλα, θα γίνουν λεβέντες για χάρη του Πειραιά.Αυτό το τραγούδι μου θύμισε της Μελίνας Μερκούρη. :)
Καλησπέρα.... Τα, παιδιά είναι ευλογία Θεου αλλά, δεν είναι προγραμματισμός.... Ότι θελήσει ο Θεός... Είναι εγωιστικό να το λέει είτε ο άνδρας είτε η γυναίκα... Μου θυμίζει την φράση άνδρα, θέλω τώρα τον θέλω... Οι επιλογές που κανουμε στην ζωή μας, εάν δεν είναι σωστές, τις, πληρωνουμε...Τα παιδια δεν γίνονται κατά, παραγγελια, ουτε, και είναι κτήμα, μας... Μπορείς να θρέψεις τόσα στόματα; Δεν φτανει μονάχα η αγάπη... Ας επικρατεί και η λογική....
Scroll to top icon