ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.8.2022 | 08:36

Κολλητη

Ξέρω την κολλητή μου από το δημοτικό. Τώρα είμαστε 30 χρόνων. Καθώς μεγάλωνε γινόταν πολύ ζηλιάρα με αποτέλεσμα όταν τελειώσαμε το λύκειο και αρχίσαμε να κάνουμε σχέσεις (όχι μόνο εγώ και άλλες φίλες μας) να την πέφτει ΠΆΝΤΑ στα αγόρια μας. Αυτοί ποτέ δεν ανταποκρίνονταν και στο τέλος την έκαναν όλοι πέρα. Τώρα έχει μείνει μόνη της, ενώ είχε πολλές φίλες. Και εγώ συνεχίζω και την κάνω παρέα γιατί έχουμε περάσει πολλά μαζί. Είμαι αρραβωνιασμένη και στην αρχή είχε προσπαθήσει να την πέσει και στον αρραβωνιαστικό μου αλλά αυτός το κατάλαβε και μου το είπε και δεν θέλει να κάνουμε παρέα όλοι μαζί. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι η αδερφή μου έχει έναν άντρα που είναι ερωτευμένη εδώ και 10 χρόνια και εχουν μια on/off σχέση και την έπεσε και σε αυτόν. Ουσιαστικά δεν θέλει να κάνει κάτι μαζί τους, δεν της αρέσουν όλοι αυτοί. Θέλει απλά να πάρει την επιβεβαίωση ότι την γουστάρουν και μετα να τους ρίξει άκυρο και να έρθει να μας πει ψωνισμενα "μου την έπεσε ο δικός σου ρε!!!" Το έχει κάνει στο παρελθόν σε πολλές παλιές φίλες μας. Τόσα χρόνια δεν της έχω μιλήσει ποτέ για αυτό το θέμα γιατί είναι υστερική και αν της πεις κάτι που την πειράζει την πιάνει υστερία. Απλά δεν είμαστε τόσο κοντά όσο παλιά. Την έχω ξεκόψει κάπως με τον τρόπο μου. Όχι εντελώς. Αλλά ειλικρινά δεν την θέλω άλλο στην ζωή μου έχει κάνει πολλά. Απλά την ξέρω από το δημοτικό και είναι δύσκολο να ξεκόψω
11
 
 
 
 
σχόλια

Δεν καταλαβαίνω ολους εσας που κρατάτε φιλους/συντροφους στη ζωη σας ενω οι ιδιοι σας φέρονται ασχημα, με την δικαιολογια οτι εχετε περάσει πολλα, οτι τους ξέρετε χρόνια κλπ. Οι σχεσεις που εχουμε με τους αλλους πρεπει να βασίζονται σε συνεχη προσπαθεια κ απο τις δυο πλευρες. Αν καποιος σταματησει να μου αποδεικνυει οτι με θελει στη ζωη του, τοτε στο καλό να παει. Δεν κρατάω ανθρωπους ουτε απο συνηθεια, ουτε απο φοβο, τους κραταω μονο οταν τους εμπιστεύομαι, οταν νιωθω οτι με κανουν καλυτερη κ οταν νιωθω χαρουμενη δίπλα τους. Εχω απομακρυνθει απο αρκετους ανθρώπους όλα αυτα τα χρονια κ δεν το μετανιωσα ουτε για εναν απ αυτους, γιατι οταν μου δειχνεις οτι δεν καιγεσαι για μενα, τοτε τι να σε κάνω στη ζωη μου?
Μαθετε να αγαπατε τον εαυτο σας, μαθετε να βαζετε τα ορια σας, μην αφηνετε να σας υποτιμουν, να σας κοροιδευουν, να σας εκμεταλλευονται. Καλυτερα με λίγους φιλους κ καλους παρα με ανθρωπους που σε γεμιζουν ανασφαλεια κ αρνητικη ενεργεια. ΚΑΜΙΑ σημασια δεν εχει ποσα χρονια ξερεις καποιον, ενας ανθρωπος που είναι αναξιος εμπιστοσυνης δεν έχει θεση στη ζωη σου ειτε τον ξέρεις 2 ειτε 22 χρονια. Οποτε κανε ενα ξεσκαρταρισμα κ κρατα μονο οσους σε κανουν καλυτερη.

Άκυρο το παράδειγμα με τη σχεση on off της αδερφής σου. Εκεί δεν μπορείς να πεις κάτι μιας και πρακτικά είναι επιλογή τόσο της αδερφής σου όσο και του τύπου να παίζουν τις κουμπάρες. Αν ήταν γραφτό να είναι μαζί, θα ήταν αρραβωνιασμένοι ή παντρεμένοι.
Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, έχεις δίκιο και μάλιστα δεν βλέπω το λόγο γιατί δεν μπορείς απλά να την κάνεις πέρα.

Δε παίζει κανένα ρόλο που τη ξέρεις 20+ χρόνια. Άμα φέρεται έτσι και τους ξενερώνει όλους, δεν της οφείλεις τίποτα. Με αυτή την λογική, άμα βρίσει ή κακολογήσει μία φίλη σου να μη πάρεις θέση επειδή τη ξέρεις από το δημοτικό. Μα σε αυτό το δέσιμο βασίζεται η ίδια και τα κάνει όλα αυτά, δε τη πήρες χαμπάρι; Ήταν ποτέ δυνατόν να παιρνούσαν όλα αυτά που κάνει (την άποψη μου για τα οποία αν την έγραφα ωμά θα λογοκρινόταν, έχε χάρη) άμα δεν είχατε φιλία 20+ χρόνων; Μαχαίρι η επικοινωνία άμα δεν αλλάξει συμπεριφορά, της το ξεκαθαρίζεις σήμερα κιόλας, στείλε ένα κατεβατό μήνυμα ή πάρτην τηλ. Δεν θα παίζει με τις ζωές όλων επειδή δεν έχει δικιά της ζωή. Σε βρήκε δεκτική σε αυτά και ένεκεν η φιλία σας και τα κάνει. Αξιολύπητη απλά.

Ε τα θέλει τότε ο οργανισμός σου! Τι σημαίνει ότι δε μπορώ να την ξεκοψω επειδή την ξέρω από το δημοτικό; Έχετε υπογράψει συμβόλαιο αιώνιας φιλίας ; Συνελθε αγαπητή μου. Δίπλα μας κρατάμε ανθρώπους που μας κάνουν,όχι να μας σκάβουν το λάκκο. Ακόμα και συγγενείς μπορείς να βγάλεις από τη ζωή σου αν δε σου κάνουν.

Έφαγες που έφαγες τόσα χρόνια μαζί της, τουλάχιστον γιατί δεν της προτείνεις να ζητήσει τη βοήθεια κάποιου ειδικού; Πρόκειται περί συνδρόμου και δύσκολα θα αλλάξει συμπεριφορά.

Διαβαζοντας την εξομολογηση σου ,πραγματικα αναρωτιωμουν ταυτοχρονα, μα καλα ειναι δυνατον να ειναι αληθεια...πως ειναι δυνατον να υπαρχουν τετοια ατομα.
Και 2 στιγμες αργοτερα θυμηθηκα εγω δικο μου ατοφιο περιστατικο με φιλο πριν χρονια.
Τι φιλο,"κολλητο" ,παρεα απο το νήπιο ,δημοτικο,γυμνασιο, σχεσεις οι οικογενειες μας , και καπου εκει στην ηλικια του λυκειου....
...εκανα παρεα με μια κοπελα που αυτος -απο οτι φανηκε -την ποθουσε κρυφα ,και οταν μας εβλεπε μαζι ζηλευε.
Με αποτελεσμα ,να την πιασει και να με συκοφαντισει,λεγοντας της ενα σωρο ψεμματα.
Αλλα οταν λεμε ψεμματα μιλαμε για αισχρα ψεμματα,του στυλ οτι ειμαι τσογλανι, οτι κανω παρεα με αλητες ,οτι παιρνω ναρκωτικα και τετοια..)

Φυσικα ηταν τοσο βλακας ,που δεν φανταστηκε οτι η κοπελα ηταν εξυπνη και βλεποντας (με τα ματια της ψυχης της -οπως μονο καθε γυναικα μπορει- ),οτι γνωριζοντας με δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομυριο να λεει αληθεια.
Ετσι μυριστηκε τι πρεπει να παιζει εδω ...και μου τα ειπε ολα χαρτι και καλαμαρι.

Εμενα μου ηρθε ο ουρανος σφοντύλι...στην αρχη χανοντας την ψυχραιμια μου και σαν εκρηκτικος χαρακτηρας που ειμαι ,τον ξεφτυλισα στη κυριολεξια...
Μετα απο καιρο μου ζητησε συγνωμη.
Φυσικα εγω επειδη ειμαι ανωτερος ανθρωπος "τον συγχωρεσα"
Που σημαινει οτι μιλαγαμε οταν πετυχαιναμε ο ενας τον αλλο στο δρομο,ή το σηκωνα οταν με παιρνει τηλ.στη γιορτη μου.
Ομως καταβαθος -και γνωριζοντας παντα, οτι ο ανθρωπος ποτε δεν αλλαζει στο βαθος,στο πυρηνα του... οσα χρονια και αν περασουν.
Ξερω οτι καταβαθος ειναι καθικι ,μουλοχτο,ξεκοψα και τον αποφευγω.

Scroll to top icon