ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.5.2024 | 11:12

Οι ερωτικά μόνοι και οι άπιστοι: Η μέγιστη αδικία

Σάββατο βράδυ βρισκόμουν κάπου περιμένοντας να ξεκινήσει κάτι που θα παρακολουθούσα. Έρχεται μια κοπέλα, κάθεται δίπλα μου με μια φίλη της, με αποσπούν από την ανάγνωση μιλώντας δυνατά και όχι χαμηλόφωνα δυστυχώς και λέει η μία στην άλλη ότι χώρισε από τον μεγάλο έρωτα της ζωής της που ήταν γιατρός επειδή δεν άντεχε να την απατάει άλλο. Είχε αρχίσει λέει να το κάνει κι εξώφθαλμα πλέον, δεν τηρούσε καν τα προσχήματα. Είχε έντονη όρεξη, ανεξέλεγκτη λίμπιντο και τέτοια πράγματα. Πολύ καλό παιδί κατά τ' άλλα, θα τον ήθελε για κολλητό της αλλά για σύντροφος δεν κάνει αφού την είχε κάνει τάρανδο. Τα λόγια περιγραφής είναι δικά της, ό,τι είπε. Και μετά από δύο χρόνια που ήταν μόνη, αλλά με αρκετές περιστασιακές επαφές (δηλαδή καθόλου μόνη κατά τη γνώμη μου αλλά τέλος πάντων) πρόσφατα ξαναερωτεύτηκε. Αυτό που με απασχόλησε ακούγοντας αυτή τη συζήτηση θέλοντας και μη αφού αυτή ήρθε και κάθισε δίπλα μου με την άλλη, εγώ ήμουν εκεί πολύ ώρα πριν, είναι το εξής: Γιατί στους ερωτικά μόνους ανθρώπους ή όσους δεν έχουν ταίρι πάντα προτείνουν να τα βρουν με τον εαυτό τους, να κάνουν ψυχοθεραπεία, να αλλάξουν κι ένα σωρό τέτοιου είδους πράγματα ενώ οι άπιστοι άνθρωποι με άσχημη συμπεριφορά σχεδόν πάντα αντιμετωπίζονται ως θέσφατο; Κάτι που δεν γίνεται να αλλάξει, σχεδόν όλοι λένε ''ε, τι να κάνουμε έτσι είναι ο χαρακτήρας του;'' ή ''τι να κάνουμε, η απιστία είναι μέσα στο αίμα του'' ή ''τι να κάνουμε, είναι οξύθυμος''. Τέτοιοι άνθρωποι δεν μένουν ποτέ μόνοι. Και δεν τους προτείνει κανείς να πάνε για ψυχοθεραπεία ή να αλλάξουν τρόπο σκέψης, ίσα-ίσα που θεωρούνται κι έμπειροι κιόλας. Και υπάρχει και άπειρη ανεκτικότητα. Ενώ στους ερωτικά μόνους ανθρώπους θα προτείνουν αμέσως ψυχοθεραπεία, μια ζωή στη θεωρία. Όλοι να διασκεδάζουν και να ερωτεύονται κι ο ερωτικά μόνος να...ψυχοθεραπεύεται. Στους ερωτικά μόνους ανθρώπους θα έπρεπε να προτείνεται μια πρακτική λύση, να τους γνωρίσουν κάποιο άτομο, όχι αυτή η τρομερή αδικία που γίνεται εις βάρος τους μια ζωή.
18
 
 
 
 
σχόλια

Γεια σου ! Σε καταλαβαίνω και σε νιώθω. Όμως, οι άνθρωποι που αναφέρεις έχουν χαρακτήρα που εσένα δεν σου αρέσει (ούτε εμένα). Ακριβώς επειδή έχουν αυτόν τον χαρακτήρα δεν μένουν ποτέ μόνοι. Οι μεν δεν τους νοιάζει να πούνε ψέματα,να τάξουν στον άλλον αποκλειστικότητα και παραμύθι και να μην τους καίγεται καρφί αν θα πληγώσουν τον άλλον. Οι δε πληγώνονται μεν αλλά πάντα έχουν στον νου τους τον/την επόμενο/-η και αργά ή γρήγορα (γρήγορα συνήθως) επιδίδονται σε αυτό τον σκοπό και πάλι. Είσαι ευαίσθητος και καλοσυνάτος, δεν θέλεις να πληγώσεις αλλά ούτε και να πληγωθείς κι αυτό αυτομάτως σου στερεί τις πολλές επιλογές που δίνουν στον εαυτό τους άλλοι. Να σου πω όμως? Γιατί να κοιτάμε αυτούς των οποίων τη ζωή εμείς δεν επιλέξαμε ποτέ? Θέλησες να είσαι σε μια σχέση που θα πληγώνεις? Όχι... Πήρες το ρίσκο να είσαι σε μια σχέση που από την αρχή χτύπησαν καμπανάκια ότι θα σε πληγώσει?? Δεν νομίζω.. κι εγώ μόνη είμαι, 33 χρονών.και πολλά χρόνια μόνη. Και ναι,με λένε και μένα περίεργη που είμαι τόσα χρόνια μόνη. Δεν θα με αποκαλούσαν σίγουρα περίεργη αν είχα αρκετούς πρώην και έδινα ευκαιρίες σε όσους από τη συζήτηση μαζί τους κατάλαβα ότι δεν θα τραβήξει.. Όμως γιατί να μας νοιάζει τί κάνουν αυτοί που είναι άλλης φιλοσοφίας? Γιατί να μας νοιάζει πώς μας κρίνουν άνθρωποι που δεν μας ξέρουν καλά? Το πρόβλημά μας είναι που είμαστε μόνοι και δεν βρίσκουμε συμβατό άνθρωπο, όχι γιατί κάποιοι αλλάζουν συντρόφους με ευκολία. Ζηλεύεις να άλλαζες κοπέλες με ευκολία? Δεν νομίζω. Ζηλεύω εγώ κοπέλες που έχουν διψήφιο αριθμό πρώην? Ή και 2 πρώην? Όχι. Ζηλεύω ανθρώπους που ταίριαξαν ως ζευγάρι και είναι πολλά χρόνια ακόμη μαζί καλά μεταξύ τους.. αυτό ζηλεύω. Αυτό εύχομαι και αυτό προσπαθώ. Τί προσπαθώ θα μου πεις? Να με βελτιώνω γιατί και 10 ζωές να είχα πάλι θα είχα περιθώρια βελτίωσης. Και να συζητώ με όποιον άντρα με πλησιάζει σοβαρά. Και να το σταματώ ευθύς μόλις διαπιστώσω ότι δεν έχουμε προοπτική μαζί. Μη συγκρίνεσαι καλέ μου με ανθρώπους που καμία σχέση δεν έχουν μαζί σου. Σου κλέβει ηρεμία αυτό που κάνεις. Σου εύχομαι από καρδιάς να βρεις μια σχέση όπως θα την ήθελες και να κρατήσει. Καλό καλοκαίρι.

Η εξομολόγηση δεν ήταν ηθικοπλαστική.
Αναρωτιόταν γιατί οι μόνοι άνθρωποι -κι ειδικά οι μακροχρόνια μόνοι- στέλνονται κατευθείαν για ψυχοθεραπεία ή με ευκολία ξεστομίζεται αμέσως η προτροπή επίσκεψης σε ειδικό ενώ στους κακότροπους, άπιστους τοξικούς σχεσάκηδες δεν δίνεται ποτέ αυτή η συμβουλή.
Ή τουλάχιστον δεν δίνεται στον μέγιστο βαθμό όπως συμβαίνει στην περίπτωση των μόνων ανθρώπων.
Δεν τέθηκε θέμα σύγκρισης της ζωής των άπιστων με τη ζωή των μόνων στην εξομολόγηση.
Επίσης καλό καλοκαίρι.

Γιατι ο ερωτικα ενεργοι, εστω κι απιστοι, εχουν δραση , ενω οι ερωτικα μονοι παραμενουν αδρανεις,. Εστω κι αν αυτο ειναι επιθυμια τους. Κι ισως ειναι λιγο πιο ευαλωτοι κι ευαισθητοι στις νουθεσιες.

Άρα η δράση και η αδράνεια είναι το θέμα.
Αν όμως δράσουν όσοι δεν θέλουμε να δράσουν για χάρη μας τότε έρχονται οι αντιδράσεις και τα παρατράγουδα.

Δράση και αδράνεια.
Στη ζωή παίζει ρόλο το πώς θα κάνεις τα όχι ναι.
Όποιος το καταφέρνει αυτός κερδίζει.
Τα άλλα όλα είναι θεωρίες.

Ωραία τα λες περί δραστήριων κι αδρανών αλλά να συμπληρώσω ότι και οι αδρανείς θα μπορούσαν να γίνουν δραστήριοι αν δεν σέβονταν κάποια στοιχειώδη πράγματα.
Οι σεβαστικοί δεν είναι κορόιδα, άλλο αν εκλαμβάνονται ως τέτοια.

Και πολύ καλά έκανε η κοπέλα,και η κάθε γυναίκα και άνδρας που βρέθηκε σε αυτή τη θέση.Ατύχησαν στην επιλογή συντρόφου.Ε καί; Δηλαδή τί θα πρέπει να κάνουν, Να βάλουν μαύρη πλερέζα και να μήν συνεχίσουν το συσχετισμό τους με άλλους; Όσο για την απαίτηση που έχεις να σου κάνουν άλλοι γνωριμίες,ασχολίαστο.Συγγνώμη,αλλά όλο το κείμενο είναι μία μετατόπιση ευθυνών σε άλλους,ώς μηχανισμός άμυνας στην άρνηση της αναγνώρισης και αντιμετώπισης του προσωπικού σου προβλήματος,όποιο και άν είναι αυτό.

Πολύ καλά έκανε που ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής της και μετά από πολλά χρόνια σχέσης αποφάσισε επιτέλους να τον χωρίσει αφού την είχε κάνει τάρανδο, όπως ήταν η φράση της ίδιας.
Χωρίς να έχουν παιδιά δηλαδή, χωρίς τίποτα οικογενειακό δηλαδή, απλά σε σχέση.
Όλο το κείμενο ξέρει πολύ καλά τι θέλει να πει, εσείς λέτε τα δικά σας επειδή δεν θέλετε να δείτε κάτι που συμβαίνει.
Μόνο το πρώτο σχόλιο του ατόμου που υπογράφει ως Χ προσεγγίζει κάπως το θέμα που θέτει η εξομολόγηση και μπράβο του.

Εσείς που πέφτετε να φάτε έναν άνθρωπο που ζήτησε απλώς να του γνωρίσουν άτομα κι όχι να του λένε προσβλητικές (ή άλλου είδους) σαχλαμάρες, πραγματικά πώς γνωρίζετε ανθρώπους;
Δεν πρόκειται περί απαίτησης όπως γράφετε. Αλλά πού να καταλαβετε...
Βγαίνετε καθόλου έξω;
Όλοι σκυμμένοι στα κινητά τους είναι. Οι εννιά στους δέκα.
Κι ο ένας που μένει είναι από αυτούς που περπατάνε σαν ζόμπι κινδυνεύοντας να πέσουν πάνω στον άλλο (πράγμα που μου έχει συμβεί εκατομμύρια φορές) επειδή δεν σηκώνει ούτε καν μία φορά το κεφάλι από το κινητό.
Όλα τα φύλα έτσι.
Βγείτε έξω, περπατήστε και δείτε.

Δε συμφωνώ καθόλου, μου φαίνεται τα βλέπεις άσπρο/μαύρο και θα εξηγήσω τί εννοώ.
Οι πραγματικοί φίλοι των μόνων ανθρώπων τούς γνωρίζουν άλλο άτομο ώστε να τους βοηθήσουν, αρκεί να υπάρχει διαθέσιμο το άτομο αυτό. Φυσικά, και οι ίδιοι οι μόνοι πρέπει να προσπαθούν · δεν είναι τα πάντα θέμα "προξενιού".
Από την άλλη, αν δεν είναι θέμα κακών συγκυριών στη ζωή των ερωτικά μόνων αλλά είναι κάτι που συμβαίνει εσαεί, πρόκειται για θέμα ιδιομορφίας του χαρακτήρα τους, οπότε καλά κάνουν και τους προτείνουν να τα βρουν με τον εαυτό τους (αρχικά) και αν δεν τα καταφέρνουν, να επικαλεστούν τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας (στη συνέχεια). Ο κλάδος της Ψυχολογίας υπάρχει ώστε να μας βοηθά να μην υποφέρουμε στη ζωή μας.
Εάν δεχτούμε ότι ο άνθρωπος είναι ον πολυγαμικό, απιστία υπάρχει και θα υπάρχει. Μη νομίζεις ότι ο θεσμός των ζευγαριών υπήρχε σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας · είναι σχετικά πρόσφατη επινόηση.
Ποιος είπε όμως ότι οι άπιστοι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως θέσφατο ; Οι υπερβολικά άπιστοι άνθρωποι που είναι ανίκανοι για μονογαμία και συναισθηματική δέσμευση, έχουν και αυτοί την ανάγκη ψυχοθεραπείας. Σύμφωνα με την Ψυχανάλυση χαρακτηρίζονται ως "ψυχικά ασταθείς" - "συναισθηματικά ανώριμοι" - "κυρίως ναρκισσιστικού υπόβαθρου χαρακτήρα" άνθρωποι. Δηλαδή, μόνο ισορροπημένοι δεν θεωρούνται.
Τί πάει να πει "δε μένουν ποτέ μόνοι" ; Ξέρεις πόσοι ψυχωτικοί μπορούν να έχουν όσες κατακτήσεις θέλουν ; Αναιρεί αυτό την ψυχοπαθολογία τους ;
Απλά γοητεύουν, επειδή δείχνουν τολμηροί και αδίστακτοι ή έχουν συνήθως κάποιας μορφής εξουσία.
Ειδικά οι γιατροί/νοσοκόμοι/νοσηλευτές που έχουν επιπλέον και αυξημένη λίμπιντο αφού όλο με σώματα ασχολούνται.
Ως γνωστόν η εξουσία, είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό. Αν είσαι γιατρός ειδικά σήμερα, βγάζεις πολλά.
Αφού λοιπόν γράφεις όσα γράφεις,
στο τέλος, μας κοτσάρεις και ένα γενικό τσουβάλιασμα για να επιβεβαιώσεις τη θεωριούλα σου ώστε να μας διδάξεις τί θα "έπρεπε".
Όλα, μία χαρά.
Σύνηθες φαινόμενο σε όσους βλέπουν μόνο ασπρόμαυρα τα πράγματα.

Γράφεις το εξής: ''Τί πάει να πει "δε μένουν ποτέ μόνοι" ; Ξέρεις πόσοι ψυχωτικοί μπορούν να έχουν όσες κατακτήσεις θέλουν ; Αναιρεί αυτό την ψυχοπαθολογία τους ;
Απλά γοητεύουν, επειδή δείχνουν τολμηροί και αδίστακτοι ή έχουν συνήθως κάποιας μορφής εξουσία.
Ειδικά οι γιατροί/νοσοκόμοι/νοσηλευτές που έχουν επιπλέον και αυξημένη λίμπιντο αφού όλο με σώματα ασχολούνται.
Ως γνωστόν η εξουσία, είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό. Αν είσαι γιατρός ειδικά σήμερα, βγάζεις πολλά.''
Μα ακριβώς αυτό που γράφεις αναφέρει και η εξομολόγηση.
Δεν γράφει η εξομολόγηση ότι αναιρεί αυτό την ψυχοπαθολογία τους.
Ρωτάς το εξής: ''Ξέρεις πόσοι ψυχωτικοί μπορούν να έχουν όσες κατακτήσεις θέλουν ;''
Ξέρω. Αυτό ακριβώς γράφει η εξομολόγηση. Ότι και κερατώνουν και βγαίνουν και κερδισμένοι.
Οπότε μετά αφού γράφεις όλα αυτά περί εξουσίας που είναι αφροδισιακό κι όλα αυτά που είναι κάπως σωστά, στο τέλος υπερισχύει η ανάγκη σου να προσβάλλεις το άτομο που έγραψε την εξομολόγηση σε προσωπικό επίπεδο μιλώντας περί ''θεωριούλας'' και τσουβαλιάσματος ενώ ο ίδιος έχεις παραδεχτεί ακριβώς στις προηγούμενες φράσεις σου κάποια πράγματα που όντως συμβαίνουν.
Υποκύπτεις όμως στην παρόρμησή σου να πειράξεις (ή να προσβάλλεις, όπως το δει κανείς) τον άνθρωπο που έγραψε την εξομολόγηση αναιρώντας εν μέρει κι επί της ουσίας τα προηγούμενα γραφόμενά σου.
Και κάτι τελευταίο: Μόνο ασπρόμαυρα είναι τα πράγματα. Αποκλειστικά και μόνο. Σε κάθε τομέα της ζωής και σε κάθε πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικό ζήτημα.
Όποιοι τα βλέπουν γκρι ή πολύχρωμα έχουν αχρωματοψία ή έτριβαν αρκετή ώρα τα μάτια τους κι απέκτησαν κερατόκωνο.

Scroll to top icon