Δείτε online το ντοκιμαντέρ Design Report Greece

Δείτε online το ντοκιμαντέρ Design Report Greece Facebook Twitter
0

 

Πρόκειται για μια ερευνητική εργασία που πραγματοποιήθηκε από τον Αναστάσιο Κουπαντσή και τον Αλέξανδρο Μιχαλακόπουλο, δύο παιδιά ξενιτεμένων Ελλήνων, μεγαλωμένα στη Γερμανία, όπου και σπουδάζουν επικοινωνιακό σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ. Όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούν μια χώρα να ερευνήσουν τα τεκταινόμενα στον χώρο του ντιζάιν, χωρίς δεύτερη σκέψη επέλεξαν την Ελλάδα. «Τα τελευταία χρόνια διαβάζαμε όλο και περισσότερο για δημιουργικά γραφεία απ’ την Ελλάδα σε γερμανικά περιοδικά. Έτσι, αποφασίσαμε ν’ αφιερώσουμε τον χρόνο μας στην έρευνα του ελληνικού ντιζάιν, για να καταλάβουμε καλύτερα το σκεπτικό, την προσωπικότητα και την ιδεολογία κάθε σχεδιαστή. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε το πρώτο Design Report σε μορφή ντοκιμαντέρ και με διάρκεια 74 λεπτών, το οποίο είναι κάτι σαν τρέιλερ για το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του έτους».

Ξεκινώντας την έρευνά τους τον Ιανουάριο του 2010, αποφάσισαν πως θα ήθελαν να μιλήσουν με μεγάλα αλλά και με μικρά γραφεία, με νέους και με παλιούς, αλλά και με σχεδιαστές που εργάζονται μεμονωμένα. « Έτσι, καταλήξαμε στα γραφεία και τους σχεδιαστές: Beetroot, Cannibal Fonts, Chris Trivizas Design, Designers United, +Design Magazine, Dolphins, G, Indyvisuals, K2 Design, Θεοδώρα Μάντζαρη, Mousegraphics, Parachute Fonts, Π6, Red Creative, Talc Design Studio, The Design Shop, Togehter Design, Tria, Tsevis Visual Design, Yellow Beans».

Στο Design Report Greece εξετάζεται η ιστορία και η εξέλιξη του ντιζάιν στη χώρα μας, ενώ οι δύο νεαροί ερευνητές εξετάζουν τη σύγχρονη εγχώρια γραφιστική σκηνή χωρίς να ξεφύγουν απ’ το πρίσμα της τρέχουσας πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας. To ντοκιμαντέρ έχει προβληθεί ήδη στη Γερμανία και στην Ελλάδα (τόσο στην Αθήνα όσο και την Θεσσαλονίκη). 

Δείτε το ολόκληρο εδώ:

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ