ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

H Τζένι Σάβιλ είναι αυτή τη στιγμή η πιο ακριβοπληρωμένη εν ζωή γυναίκα καλλιτέχνης

H Τζένι Σάβιλ είναι αυτή τη στιγμή η πιο ακριβοπληρωμένη εν ζωή γυναίκα καλλιτέχνης Facebook Twitter
0

Την προηγούμενη εβδομάδα ο πίνακας «Propped» της Τζένι Σάβιλ πουλήθηκε για 9.5 εκατομμύρια λίρες (περίπου 10.7 εκατομμύρια ευρώ), κάνοντάς την την πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα καλλιτέχνη. 

Η σχετική δημοπρασία του οίκου Sotheby's μετατράπηκε σε ένα «πόλεμο» προσφορών για την ελαιογραφία της Τζένι Σάβιλ, στη διάρκεια της οποίας πέντε πλειοδότες ανταγωνίστηκαν σκληρά για την απόκτηση του πίνακα, σχεδόν διπλασιάζοντας την τιμή εκτίμησης που ήταν 4 εκατομμύρια λίρες. 

Ο πίνακας πουλήθηκε τελικά μέσω τηλεφώνου σε ανώνυμο πλειοδότη και έκανε το έργο της Τζένι Σάβιλ το πιο ακριβοπληρωμένο κομμάτι σε δημοπρασία από εν ζωή γυναίκα καλλιτέχνη. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Propped-

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jenny Saville (@jenny_saville_art) στις


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Propped-

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jenny Saville (@jenny_saville_art) στις


«Πρόκειται για ένα αδιαμφισβήτητο αριστούργημα των Νέων Βρετανών Καλλιτεχνών», σχολίασε ο Ευρωπαίος επικεφαλής σύγχρονης τέχνης του οίκου Sotheby's.

Το «Propped» αποτελεί το γυμνό αυτοπορτρέτο της Τζένι Σάβιλ , που ζωγράφισε τον εαυτό της ως μια θολή εικόνα στον καθρέφτη έχοντας τα χέρια της πάνω στους μηρούς της και στόχο είχε να προκαλέσει τις αντιλήψεις της κοινωνίας σχετικά με την συμβατική ομορφιά. Πάνω στον πίνακα είναι γραμμένες στα γαλλικά φράσεις της φεμινίστριας Λυς Ιριγκαρέ,

Το ρεκόρ για τον πιο ακριβοπληρωμένο εν ζωή άντρα καλλιτέχνη σε δημοπρασία κατέχει το γλυπτό «Balloon Dog» του Τζεφ Κουνς, το οποίο είχε πουληθεί το 2013 για 36.8 εκατομμύρια λίρες. 

H Τζένι Σάβιλ είναι αυτή τη στιγμή η πιο ακριβοπληρωμένη εν ζωή γυναίκα καλλιτέχνης Facebook Twitter
Culture
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ