Η Τέχνη στη Μέκκα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών

Η Τέχνη στη Μέκκα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών Facebook Twitter
0

Πεπεισμένος ότι οι καταναλωτές είναι επιτέλους έτοιμoι να αγοράσουν ακόμη και Πικάσο on-line, ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's ανακοινώνει μια καινοτόμα εμπορική σχέση με τον εμπορικό κολοσσό του διαδικτύου eBay.

Από το ερχόμενο Φθινόπωρο, το μεγαλύτερο μέρος των δημοπρασιών του Sotheby's στη Νέα Υόρκη θα μεταδίδεται ζωντανά σε μια νέα ενότητα στην ιστοσελίδα του eBay. Σταδιακά ο οίκος δημοπρασιών  θα επεκτείνει τη συνεργασία, προσθέτοντας online πωλήσεις και ζωντανή ροή σε δημοπρασίες από το Χονγκ Κονγκ , το Παρίσι ή το Λονδίνο. Όπως αναφέρουν οι Νew York Times, τo νέο αυτό εταιρικό πάντρεμα δίνει σε 145 εκατομμύρια πελάτες άμεση πρόσβαση στα προϊόντα ενός εκλεπτυσμένου καταστήματος και να αγοράσει σπάνια κρασιά, χειροποίητα περσικά χαλιά ή ακόμη και ακουαρέλες του Σεζάν.

Όμως η κίνηση αυτή φαίνεται πως γίνεται προκειμένου ο οίκος Sotheby's να μπορέσει να διεκδικήσει τα πρωτεία στο εμπόριο τέχνης από τον οίκο Christie's. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Christie's έχει ένα σταθερό προβάδισμα τα τελευταία χρόνια ενώ τον Νοέμβριο ετοιμάζεται να λανσάρει τη δική του διαδικτυακή πλατφόρμα και ένα σύστημα online δημοπρασιών αξίας 50 εκατομμυρίων.

Αν και οι on line δημοπρασίες δεν είναι κάτι καινούργιο, αυτό που θεωρείται επιχειρηματικά δαιμόνιο είναι πως ο Sotheby's δεν επιδιώκει να δελεάσει τους κλασικούς πελάτες, αλλά προσπαθεί να κάνει άνοιγμα σε ένα παγκόσμιο κοινό που έχει κάνει τις on line αγορές, τις δημοπρασίες και τις αγοραπωλησίες δεύτερη φύση του. Αν και η έκθεση του European Fine Art Foundation στο Μάαστριχτ αναφέρει πως το 2013 τα κέρδη των online δημοπρασιών ήταν μόλις 5% από τον συνολικό τζίρο των 65.9 δις. δολαρίων, οι προβλέψεις κάνουν λόγο πως στα επόμενα χρόνια πάνω από το 25% της Τέχνης θα αγοράζεται με το πάτημα ενός κουμπιού και μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή.



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ